Afscheid K-nest 2023

Afscheid - Pups K-nest 2023


 

 

 

  Week 8 - By, by ... have a good life

 

En dan is het zo ver. De pups vliegen uit en gaan met hun nieuwe bazen mee naar hun forever home.

Wij hebben genoten van de pups van het K-nest van onze Hajrah en pappa Indi ondanks alle drukte die het met zich mee brengt qua verzorging en van de pupsvisites waar wij zeer van genoten hebben. Enthousiaste mensen die uitkijken naar het moment dat de pup met hun mee gaat naar huis.

De pups hebben vaak bezoek gehad van de nieuwe bazen. Ze zijn volop geknuffeld en betast. Voor de mensen was het soms afzien dat 8 van die ondeugend hap-grage bollewolletjes aan hun veters, broekspijpen, shirts zaten te trekken en menig krassen op hun armen opliepen. Tevens hebben zij de pups goed kunnen observeren. Het waren gezellige bezoekuren voor ons en zeker voor de pups en ook de volwassen honden, die over aandacht niet te klagen hadden.

Wij wensen de pups en hun bazen heel veel plezier met elkaar en veel succes met de opvoeding en vorming van jullie eigen fantastische Zwitserse Witte Herder pup.

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kohdy as bêste Freun - [Kody]

 

Om 9.30u komen Gonda en Jurrie uit Drachtstercompagnie -ca. 15 min van ons vandaan- Kody ophalen. Helemaal blij dat het pup Groen is geworden, want Gonda had op een gegeven moment haar oog op hem laten vallen. Wel was er een 'maar' want alleen als Kody 2 ingedaalde testikels had kon hij het worden. Zelf heeft hij er geen weet van, maar de wens van ons is dat hij in de toekomst kan worden goedgekeurd tot dekreu, hij blijft dus aan onze Kennel verbonden. Gonda en Jurrie waren bereid om hem als gastgezin op te nemen. Niet alleen krijgt Kody een fantastisch thuis bij hen, maar ook krijgt hij Zwitserse Witte Herder reu Duka als maat[je]. Duka is ook bij ons geboren, zijn ouders zijn onze Sjonah-Mae x vader Kirtonmae Sir Higgins. Kody en Duka hebben elkaar al ontmoet zoals te zien is op de foto's.
Het is zo fijn dat Kody bij Gonda, Jurrie, Jarno, Mica én natuurlijk de onzettende lieverd Duka zijn thuis krijgt. THX!.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kindi de Wyte Frysk - [Indi]

 

Het is vroeg, om 8.30u arriveren Jill en Colin om hun pup op te halen. Ze hebben een lange rit voor de boeg. Bij hen krijgt reutje donkerblauw INDI zijn nieuwe thuis. INDI huppelt hen in de gang tegemoet richting de open voordeur. Zijn staartje zwiept heen en weer bij de begroeting door Jill en Colin. Nou INDI treft het maar met zulke hartelijke en lieve bazen. Hij komt op een heel mooie plek te wonen met een flinke ruime tuin, waar hij zijn energie zeker kwijt zal kunnen. En ook met Jill en Colin mee op reis in de campervan,  samen er op uit samen en mooie avonturen beleven. By, by lieve mr. Blue je treft het maar met je nieuwe bazen, je bent een bofkontje.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kyeti it Wyte Famke - [Yeti]

 

Rond het middaguur hebben Marnelle en Mark er een autorit én een boottocht op zitten, wanneer ze bij ons aankomen om hun mooie dametje Yeti op te halen. Hoezo een boottocht? Wel ... zij wonen namelijk op het prachtige knusse eiland Schiermonnikoog. Dat teefje Yeti in ieder geval een 'beachgirl' zal worden, staat wel vast. En heerlijk wandelen door de prachtige duinlandschappen die het eiland rijk is. Toch wel speciaal dat pupje Yeti een heel warm thuis krijgt op Schier, bij deze enthousiaste en actieve jongelui. Dat jullie maar een hechte 3-1-heid worden Marnelle, Mark en Yeti.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kyan is myn namme - [Kyan]

 

Het is 14.00u als Arno uit Delfzijl zijn auto op onze oprit parkeert. Big smile, logisch als je eindelijk je reutje Kyan kan ophalen. Vanaf jongs af aan wel een hond willen hebben, maar helaas in ouderlijk huis niet gelukt, daarna het werkzame leven en nu met pensioen. De lang verwachte wens gaat nu eindelijk werkelijkheid worden. Arno we hebben zo genoten van jouw pupknuffel visites. Jouw enthousiasme en ook die van jouw zus en zwager, die zo graag eens mee wilden komen om de pups te ontmoeten. Wij hebben het voorwerk gedaan en nu kun jij heerlijk met Kyan aan de slag om hem te vormen tot je 'maat(je)' op 4 poten, met staart en een prachtige kop met donkere ogen en zwarte dop. Kyan heeft bij jou zijn super welkom home, de boffert.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Koda sa Wyt as Snie - [Koda]

 

8.30u We zien Marijke, Folkert en Nic uit Leeuwarden de auto parkeren en halen Koda uit de puppyren, zodat hij zijn nieuwe eigenaren kan gaan begroeten bij de voordeur. Nou dat laat hij zich geen 2x zeggen. Kwispel, kwispel, hallo hier ben ik dan Koda, maar dat wisten jullie al, want jullie hadden het oog al op mij laten vallen. Tjonge, jonge wat hebben we een lol gehad om Folkert die door de pups wel eens flink te grazen werd genomen en er zelf de grootste lol om had. De beste knuffelaar bleek Nic te zijn, die door rustig te zijn, zonder 'verwondingen' op te lopen tussen de pups kon vertoeven [pupfluisteraar]. Zo mooi om te zien, terwijl Marijke en Folkert het moesten ontgelden. Wij hebben een hoop gezelligheid aan jullie visites beleefd en weten dat Koda in een heerlijk warm thuis terecht komt. En Marijke, thx voor de leuke door jou vervaardigde verrassingen voor in de puppybox, mutch appriciated.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kenja fan Fryske Lân [Senja]

 

Ook Raoul en Gwenny hadden een flink eind rijden vanaf het zuiden van Limburg naar ons in het hoge noorden. Maar dit hadden zij er voor over toen ze de K-nest verwachting van de 2 prachtige karakterhonden Hajrah x Captain Indi op onze website zagen staan. Het wordt hun 1e eigen hond en in samenspraak met Isis die de karaktertestjes bij de pups heeft afgenomen bleek Senja een goede match te zijn. Dat er voor Gwenny en Raoul tijdens de pupknuffelperiode een flinke kink in de kabel kwam door een gezondheidsissue, die gelukkig overwonnen is, kan Senja met hun mee naar haar nieuwe thuis. Ook voor ons was het schrikken en we hebben zeer met hen meegeleefd. Hun vandaag weer te ontmoeten was fantastisch en de hen tegemoet huppelende Senja op de oprit was prachtig om te zien. Lieve Senja doe je best en dat je samen met Gwenny en Raoul van een heel fijn hondenleventje mag genieten, je komt in een heel welkom en warm thuis. De big smiles op de foto's spreken voor zich.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kodin sa thús by Ús - [Odin]

 

Kitty en Peter arriveren om 12.00u om hun knappert reutje Odin mee naar Amstelveen te nemen. Kitty en Peter zijn de enige van de nieuwe bazen die bekend zijn met het ras. Zij hebben reu Liam, een geweldige ZWHerder, gehad die 11 jaar deel van hun gezin heeft mogen uitmaken, wat een verdriet hem te hebben verloren. En ook voor hun adoptiehondje Jonnny die zijn vriend moest missen. Het begon toch weer te kriebelen en hebben ze de stap gezet. Het was heerlijk om weer te kunnen pupknuffelen en de pups mee te maken, dat konden wij wel zien. Met het Amsterdamse Bos nabij en samen met Johnny mooie wandelingen maken en in de toekomst lekker je speurneus inzetten, wat wil je nog meer. Zet je beste pootje voor Odin, samen met Kitty en Peter aan de slag en opgroeien tot een heerlijke karakterhond. Het ga je goed.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Kajrah sa Leafdefol - [Sem]

 

'Lest best' luidt het spreekwoord. Sem jou nieuwe bazen Linda en Nicolai zijn er 11.00u om je mee te nemen naar je nieuwe stek in Amersfoort. Ook Sem loopt spontaan het huis uit de oprit op om Linda en Nicolai te begroeten, wij moeten even wachten voor onze begroeting [ha,ha]. Dit mooie meiske Sem treft het in het nieuwe huis met tuin van Linda en Nicolai te mogen wonen. Al enige tijd op zoek naar een huis in Amersfoort is mooi op tijd gelukt, een prachtige geschikte plek voor het Zwitserse Witte Herder teefje waar ze al een tijd naar uitkeken. Toen ze de combi Hajrah x Indi op de website zagen staan, hebben ze gelijk hun interesse in een pup aangegeven. Heerlijk pupgeknuffeld de afgelopen tijd en nu is het zover, ze gaat echt mee !! Sem met deze jonge mensen kun je bij het groter worden lekker actief aan de slag, want daar houden ze wel van. Het ga je goed Sem én wordt maar een hecht team met elkaar.

 

 

 

Jullie allen hartstikke bedankt voor de gezelligheid, het enthousiasme, verrassingen en complimenten

Voor ons zit het er nu op
Voor jullie begint het nu, zet je beste 'pootje' voor !

THAT'S ALL FOLKS