Belangrijke puntenlijst

Belangrijke puntenlijst


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2018/10/IMG_8233.jpg

Zwitserse Witte Herder geschikt voor u en u een geschikte baas?

 

U besluit een Zwitserse Witte Herder te nemen en alle gezinsleden staan 100% achter de keuze een pup aan te schaffen. Realiseer u dan, dat u energie en tijd in de opvoeding moet steken. Vooral in het 1e levensjaar van de pup vraagt dit veel tijd en inzet, zodat de pup tot een stabiele evenwichtige hond kan opgroeien.

Het is belangrijk dat u deze pagina doorneemt om inzicht te krijgen of een Zwitserse Witte Herder de geschikte hond voor u is. Maar ook of u geschikt bent voor een Zwitserse Witte Herder, en of u de hond kunt bieden wat deze nodig heeft om een goed leven bij u te hebben.

Onderstaande aandachtspunten kunnen hierbij een goede leidraad voor u zijn:

 

 

  Zindelijkheidstraining

Na ieder slaapje, na het eten, tijdens het spelen zal de pup moeten plassen of poepen. Plassen kan eerst wel tot 10x per dag oplopen omdat de pups nog klein is. U zult iedere keer met de pup naar buiten moeten gaan, zodat deze snel in de gaten krijgt dat hij buiten zijn behoeftes dient te doen (en niet in huis).

 

  Benchtraining

de bench is geen gevangenis en niet voor straf. Het is de pup zijn 'veilige' plaats, waar hij zijn rust krijgt. In het begin kan de pup luid gaan protesteren, maar bij de juiste aanpak ervaart hij dat dit niets oplevert. Ook als de pup volhardend is in zijn piepen of krijsen, laat u de pup in de bench en geeft u hem geen aandacht. Vooral niet toegeven aan het gekrijs en de pup uit de bench laten. Zo leert de pup dat krijsen loont. De ene pup is de andere niet, gewenning aan de bench kan bij de ene pup vlot gaan en bij de andere wat langer duren. Realiseer u dat uw volhouden - al zal dat wel eens moeilijk zijn - uiteindelijk resultaat oplevert. En ligt de pup in de bench (rustplek), dan is hij er niet. Vooral belangrijk dat ook de kinderen de pup dan niet storen.