Geboorte

Geboorte  I-nest  4 en 5 juni 2020


  4 en 5 juni - geboorte pups van Ayura & Chetan

 

Donderdagmiddag 4 juni Alja moet werken en Enoch is vrij, die kan een oogje in het zeil houden. Om 16.30u komt Alja thuis en gaat direct naar Ayura in de pupkamer. Die ligt heerlijk op de matras waar Alja 's nachts slaapt. Oeps, er zit groenig vruchtwater in het laken en de slaapzak. Okéee ... It sil heve, it giet oan.

Om 17.00u is het zover, na twee keer persen zijn onder de staart van Ayura 2 pootjes en een staartje te zien. Dat wordt dus een 'stuitertje' (stuitligging). Het pupje komt als een hulkje ter wereld. Omdat het in het vruchtwater heeft gepoept is het vachtje groen|zwartig gekleurd. Ayura knaagt de navelstreng door en poetst het pupje aan alle kanten. Alja neemt de pup in de handdoek om het droog te wrijven en de ademhaling te stimuleren, al snel piept de pup er op los. Goed zo vul de longetjes maar met lucht. Even tussen de achterpootjes kijken, het is een reutje. Daarna op de weegschaal voor het gewicht en vervolgens krijgt hij het roze bandje om. Ayura kan niet wachten tot Alja de pup bij haar terug legt en ploft neer om haar nieuw geborene verder te poetsen. 25 min later wordt pup nr 2 vlot geboren, head-on en schoon vruchtwater. Het is een teefje en zij krijgt het gele bandje. Ayura hijgt er op los, tja valt ook niet mee zo'n warmtelamp boven je en ook nog eens van 8 pups te moeten bevallen, pff ... wat een inspanning. Om 17.50u zien we dat Ayura er weer klaar voor is, het 3e pupje komt er aan, het is een reutje en hij krijgt het blauwe bandje.

Dan volgt er een pauze van bijna 2 uur. Ayura krijgt een bakje kwark en wat vlees tussen door, dit wordt gretig opgegeten.
Dan om 20.40u zien we Ayura weer persen en pup nr 4 is een reutje, hij krijgt het bandje zilver.
We wachten en wachten, oei dit kon wel es een lange zit gaan worden. Dan om 22.45u wordt er weer een reutje geboren, hij krijgt het rode bandje. Nu moeten we opeens in de versnelling want 10 min later kondigt pup nr 6 zich aan, dit is ook een reutje, we geven hem een groen bandje.
De tussenstand is 1 teefje en 5 reutjes, nog 2 geboortes te gaan. Zou leuk zijn dat er nog 2 teefjes bij komen. Vol spanning kijken we uit naar de laatste 2 pups.

Het duurt en het duurt, we zien geen weeën bij Ayura. Ze heeft het ontzettend druk met poetsen van de pups, die allemaal heel vlot de tepels hebben gevonden en al lekker hun buikjes aan het vullen zijn.
Alja gaat met Ayura naar buiten en loopt de straat op en neer en heen en weer in de hoop zo de bevalling in gang te zetten. Weer in de werpkist nog even Ayura inwendig opvoelen en kietelen, ook dat kan de bevalling inzetten. Maar nee hoor, het blijft rustig. Dan is het toch fijn te weten dat de rötgenfoto heeft uitgewezen dat er nog 2 pups moeten komen.
We drinken koffie, nog meer koffie, we krijgen hangogen, we gapen, maar weer koffie en dan ... eindelijk na bijna 6 uur wachten gaat Ayura weer persen. Om 4.45u en 4.55u vinden de 2 laatste pupjes de weg naar buiten. Beide zijn reutjes en zij krijgen de kleuren paars en oranje.

Lieve knappe Ayura, moe maar voldaan kan ook zij haar ogen bijna niet meer openhouden en zakt haar koppie zo nu en dan even naar beneden. Wij zijn heel trots op jou.

 

 

  De stamboomnamen

 

De stamboomnamen van de pups hebben we al gekozen, deze worden aan een pup gekoppeld op het moment dat de chipper de pups van een chip gaat voorzien, dit zal ca week 5 of 6 plaatsvinden.
Hieronder de 8 namen, eerste is voor het teefje gevolgd door die voor de 7 reutjes:

 

♦  Fan Sjonah-Mae Inspiring Iyura

♦  Fan Sjonah-Mae Inventive Ichetan
♦  Fan SJonah-Mae intoxicating Idol
♦  Fan Sjonah-Mae Instinctive Impuls
♦  Fan Sjonah-Mae Invincible Ifors
♦  Fan Sjonah-Mae Ingenious Iratu
♦  Fan Sjonah-Mae Independent Ingolf
♦  Fan Sjonah-Mae Intelligent Icon

 

En hier zijn ze dan [klik op 1e afbeelding voor vergroting, etc.]: