Periode dracht

Periode dracht Ayura  -   H-nest 2019


  Voortgang periode dracht

 

10-05-2019 - De laatste loodjes ...

Sjok, sjok ..... Voel me echt zo'n 10-tonner. Burp ... ik heb ook last van oprispingen, dus die extra hap tussen de middag hoef ik vandaag echt niet hoor. Ohh, wat denk je, moederdag missschien?

 

 

07-05-2019 - De laatste week dracht

Nog een week te gaan tot de uitrekendatum dracht. Gezien het aantal pups dat Ayura verwacht, zit er kans in dat de geboorte zich eerder aandient. In ieder geval vandaag de puppykamer in gereedheid gebracht. Werpkist geboend en in elkaar gezet, warmtelamp hangt er boven + de vetbedden liggen er in. En ook niet onbelangrijk, het bed naast de werpkist gezet. Binnenkort ga ik hier slapen zodat, mocht de geboorte 's nachts aanvangen, ik er direct bij ben.

 

Ayura 8 weken drachtig. Rennen is er niet meer bij met haar bolle buik. Eten kan ze als de beste, 4x daags krijgt ze nu Energique (vers) puppyvlees te eten.

 

03-05-2019 - Röntgenfoto aantal pups

HAPPY !!! Met 4,5 wk was via de echo niet goed het aantal pups te tellen, er konden 5 gespot worden. Vanochtend een röntgenfoto laten maken met in mijn voorhoofd 5 pups. We hijsen ons in de loodschorten (tjee zeg wat is zo'n ding zwaar), leggen Ayura op haar zij. 1e foto te wazig (Ayura hijg, hijg). 2e foto is goed. De dierenarts opent de foto op een groot scherm en begint te tellen, elk schedeltje krijgt een gekleurd streepje. Tot de eerst 5 gaat het tellen vlot en dan hoor ik: 6, 7, uhhh 8, zoeken ah-ha daar is nr. 9 en na nog een zoekstilte, daar zit nog één, das nr. 10. Oh dat is het dubbele van wat op de echo gezien kon worden. Na de echo twijfelden wij of het 5 pups waren. Haar buik was was al behoorlijk uitgegroeid. Om het zeker te weten heb ik nu voor de 1e keer een röntgenfoto laten maken bij een teef, nu weten wij zeker hoeveel pups we kunnen verwachten. Wij zijn heel heel aangenaam verrast. Wauw .... 10 pups !

 

 

22-04-2019 - Nog ca. 3,5 week te gaan

Ayura haar buik groeit en groeit. Het is goed te zien dat ze uitdijt. En oh wat lust ze graag eten. Ze krijgt nu geleidelijk aan meer en meer voer, zodat de pupjes kunnen groeien.

 

15-04-2019 - Echo

Vandaag maandag de 15e april is het zover. Na ca. 4,5 week na de 1e dekking hebben wij de echo laten maken bij de dierenarts om te vernemen of Ayura drachtig is. Ayura moest in een kussen op haar rug liggen. Vervolgens werd haar buik deels geschoren. Daarna kreeg ze een kwak gel op haar buik. De echokop werd er op gezet en nu maar op het beeld kijken of er pupjes in beeld komen. YES ! Prachtig, wij zijn heel blij, Ayura is drachtig. Eigenlijk hadden wij het ook wel verwacht. Haar tepels waren al groter dan normaal én ze lust heel graag eten. Nu de volgende stap, op naar de geboorte in week 20. Wij kijken weer uit naar het moment dat de pupjes er zijn.

14 en 15-03-2019 - Dekkingen

De progesteron meting op de ochtend van donderdag 14 maart geeft een waarde van 10,7 aan. Yes, Ayura is dekrijp, op naar Kayoz voor de eerste dekking. Gea gaat met mij mee, we hebben een flinke rit voor de boeg richting onderste deel van Zeeland en de route beloofd kans op files (Utrecht, Breda en Antwerpen). Na 4 uur tuffen arriveren wij om 20.00u bij Ivana en Kayoz. Even wat drinken en dan naar buiten (het is gelukkig droog) met de beide tortelduifjes, die al met smart naar elkaars ontmoeting uitzien. Dat blijkt wel, het is een vlotte koppeling. Het is een mooie 20 minuten koppeling. Nog even met Ivana napraten en daarna maken wij ons op voor de tocht terug, richting Friesland. Onderweg nog geconfronteerd met een wegafsluiting, waardoor we een langere route moeten nemen. Rond 1.00u 's nachts zijn we weer thuis. De dag er op gaan we voor de 2e dekking. Gelukkig verloopt deze rit wat vlotter daar we 's middags al om 13.00u op weg kunnen. Ook de 2e dekking komt vlot tot stand en ze blijven 25 minuten gekoppeld. Prachtige dekkingen, wij zijn zeer tevreden. Rond 21.30u zijn we weer thuis, moe maar heel voldaan. Volgende stap is de echo, die rond 4,5 week na de 1e dekking zal gaan plaatsvinden.

 

27-02-2019 - Ayura loops

Surprise ! Bloeddrupjes op de vloer gespot. Eens even bij Ayura onder de staart kijken. Ja hoor, 2 weken eerder dan statistisch verwacht, Ayura is loops. Vanaf de 10e dag zal door middel van progesteron meting duidelijk worden wanneer Ayura dekrijp is.

  Stamboom pups

 

Het wordt ons H-nest, dit betekent dat de pups op de stamboom onze kennelnaam 'Fan Sjonah-Mae' met er achter een naam beginnend met een 'H' krijgen. De nieuwe bazen kunnen hun pup zelf een leuke roepnaam geven.
Hieronder de stamboom van de pups: