Week 2

Week 2  -  H-nest 2019


 


27-05-2019 - Pupdate week 2

 

De pupjes zijn nu 2 week jong en wij hebben ze verhuist naar de woonkamer. Voor Ayura is het nog even wennen, de drie andere witten vertoeven ook in de kamer, die zijn zeer nieuwsgierig. Als moeder wil je je kroost beschermen als ze nog zo jong zijn. De pupjes groeien goed, Ayura gaat breeduit liggen om ze de ruimte te geven. We doen ook wel 5 om 4 pups. Dan heeft Ayura het wat rustiger met de poetsbeurt en is er minder heftig gewoel en gekrab aan haar buik, als de pups fanatiek op zoek naar een andere tepel gaan.
Alle pups hebben de oogjes open en de oortjes zullen spoedig volgen. Ook scharrelen ze al op hun pootjes rond, wel kukelen ze nog regelmatig om. Stapje voor stapje om de balans te houden, valt nog niet mee.
De 1e ontworming hebben ze gehad. Maar een geluk dat ze van te voren niet weten wat dat roze goedje is, want o jee wat proeft dat onsmakelijk zeg. Smekker-de-smak en gekke bekkies trekken en oogjes dicht, duidelijk dat het niet te (vr)eten is.

Hieronder de pupdate van het 9-tal:
  eerst de 3 reutjes: Groen, Paars en Blauw
  daarna de 6 teefjes: Oranje, Zilver,  Geel, Zwart, Roze en Rood

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

 

24-05-2019 - Van slaap naar gaap

 

Zo, moeke Ayura buiten gesloten, kan ik in alle rust foto's van dag 12 v.d. pups maken. Betekent wel dat ik me in allerlei bochten zal moeten wringen om ze er enigszins gelikt op te krijgen. Nou dat gaat me nog goed af hoor ....
Wat blauw en roze toch aan het smoezelen zijn.., nee maar wat zien ik nu, inderdaad roze heeft al even haar oogjes open. En kijk, Groen heeft jeuk, hij kan zich zelf al krabben, knappe vent. Dat gewriemel door mij in de werpkist blijft niet onopgemerkt, de 1 na de ander wordt wakker, wat leidt tot een ware GAAP-explosie én tot een teleurstelling dat het niet moeke Ayura is die in de kist rondhangt.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

Scharrelaars en de Flipover

 

9 Scharrelaars in de werpkist ... in afwachting van Ayura. Wij zijn niet de enigen die wel gebruik maken van een 'FLIPOVER', maar dan net even anders ... As it net kin sa't it moat, dan moat it mar sa't it kin ... [als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan]. Het is weer een heel gewroet en geduw een tepel te bemachtigen, voor als je moeder zich bezig houdt met de toilettaak, reutje blauw is het pispaaltje. Maar goed, ik doe het Ayura niet na .....

 

23-05-2019 - Ontwikkeling

 

Het is goed te zien dat ze zich ontwikkelen. Hier en daar piept er een oogje een beetje open. Ze doen pogingen zich op te drukken op hun pootjes om te gaan staan. Ze wiebelen als dronken dropjes, ha, ha. Ze onderzoeken of broer of zus ook een tepel heeft. Als wij ze kriebelen wordt er met een achterpootje bijna achter het oortje gekrabbeld. En er zijn al hangjongeren, die het 'leuk' vinden over hun nestgenoten heen te klauteren of te hangen. Competitief zijn ze ook. Gaat Ayura in de werpkist liggen, dan is het een heuse wedstrijd wie haar het eerst bereikt en de tepel bemachtigd. De laatste pup moet vervolgens een hoop moeite doen om die ene vrije tepel nog te vinden, vaak gaat dit gepaard met luid ontstemd gepiep. Vermakelijk om te zien.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

21-05-2019 - 9 Zuipschuitjes