Week 5 – K-nest

Week 5  -  K-nest 2023


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2023/02/20230214_153902-kopie-1.jpg

 

 

  15-02-2023 - Pupdate week 5

 

'It sil heve, it giet oan' ! De pups zijn vandaag 5 week jong, tijd om voor het eerst een frisse neus buiten te halen. En ... belofte maakt schuld. Gisteren de pups beloofd dat, zodra de weersomstandigheid het toelaat ze naar buiten mogen, op voorwaarde dat ze lief gingen slapen. Gezien de voorspelling weerberichten MOET het vandaag. Ayura, Esta, Hajrah en Jeelah waren ook van de partij. Jeelah is in de uitdaag-modes, dat je dan door oma Ayura wordt gemolesteerd, heb je aan jezelf te danken. Sjonah is er eveneens, alleen die zie je niet, heeft zich in de kennel verschanst 'geen polonaise' aan mijn lijf; ik begrijp haar he-le-maal (8 kleine Draculaatjes).

De pups doen het fantastisch goed. Ze lusten maar wat graag de vleesmaaltijden, die ze nu 3x per dag krijgen. Niet meer in de beide troggen, maar iedere pup zijn eigen bakje vlees. Zo vallen de snelle [vr]eters op en kunnen we de wat langzamere eters de tijd gunnen hun eigen portie op te eten, al doen de pups hun best om toch bij broer | zus wat te bemachtigen. Enoch en Alja kunnen het samen nog managen, maar alleen worden de pups per 2-tal uit de ren geplukt om te eten. Nou, nou, nou wat een lawaai hebben de achterbljivers ... waar zijn mijn oordoppen ????
De onderlinge interactie bestaat uit elkaar omduwen en over elkaar heen gaan staan en die op z'n rug ligt er onder houden,  je tanden in een ander zijn|haar nekvel zetten en even flink schudden, en in oren en|of staart zetten tot die flink krijst en dan toch maar besluiten om los te laten. De kattentunnels zijn een favoriete plek om in te schuilen tegen 'ongewenst gedrag', ik geef ze geen ongelijk. Verder zijn ze heeeeeeeel lief hoor. Stap ik in de ren, wat het best kan als ze nog wat slaperig zijn, dan komen ze gezellig naar me toe en willen aandacht en geaaid worden. In  groepsverband zijn er wel verschillen tussen de pups, ben zeer benieuwd wat iedere pup gaat laten zien, wanneer ze zelfstandig de karaktertest ondergaan.

 

Geniet van de beelden 1e outdoors ervaring

Eens even kijken hoe de groei per pup op leeftijd van 5 weken is

 

 

 

  14-02-2023 - Portretjes en Fun

 

De pups laten steeds meer weten dat ze er zijn. Zowel in speelgedrag, in rangorde bepaling, als ook met geluid. Vooral als ze vinden dat ze te lang op eten moeten wachten. Tja als pup probeer je wat om de aandacht en je zin te krijgen, maar daar trappen wij niet in, dat vergt ook volhouden van ons. De pap is afgeschaft, ze eten nu alleen nog vlees, met wat warm water er door. Nou dat gaat er wel in hoor, ze hebben een goede eetlust. Na het eten zijn ze tevreden en vallen in slaap. Mijn kans om ze één voor één uit de ren te vissen en in de voorkamer op de bank te zetten voor portretfoto's [2 per pup]. Dames gaan voor, dan volgende de heren.

 

 

 

Fun-time, de pups vermaken zich met elkaar en de speeltjes

 

Wij vinden onzelf heeeel erg zielig, want wij zitten achter de tralies. Mogen wij er uit net als 's ochtends? Nee, nu even niet, want dan zijn Enoch en Alja heeeel zielig .... Huu, hoezooo? Nou dan hebben wij 8 kleine Dracula's aan onze broekspijpen en achillespezen hangen, die dit o zo leuk vinden en wij dus niet. Maar wel willen wij jullie beloven dat zodra er zich een mooie zonnige dag aandient, jullie even naar buiten mogen ...

 

 

 

 

  11-02-2023 - Leef je uit

 

Tijdens de dagelijkse schoonmaakbeurt van de puppyren vermaken de pups zich opperbest in de achterkamer. Het is altijd een heel ritueel. Alvorens aan de slag te gaan, eerst alles puppyproof maken buiten de ren. Kenneldeurtje barricaderen met de waterbak, anders moet ik ze later overal en nergens vandaan plukken. De vitrage bij de schuifpui, die tot op de grond hangt, opknopen en de hondenkleden van de vloer verwijderen. Dan alle speeltjes uit de ren gooien en vervolgens de pie-poeh-bak er uit. En als laatste de pups.
Vervolgens met veger en blik alle kartonkorrels opvegen, zuigen en dweilen en voorzien van fris gewassen vetbedden. Tussendoor ook de vloer in de kamer dweilen, want in hun enthousiasme 'vergeten' ze in de bak te gaan zitten bij hoge nood. Zolang de pups zich vermaken, kan ik ongestoord mijn ding doen. Goed geregeld dacht ik zo.

 

[klik op afbeelding-video via Youtube]

 

En dan zijn de batterijen is leeg ... Zzzzzzz

 

 

 

  10-02-2023 - Pupknuf toekomstige 'beachgirl'

 

Toekomstige 'Beachgirl' ?? Ja zeker. Rond het middaguur arriveren Marnelle en Mark, vanaf het prachtige knusse eiland Schiermonnikoog voor hun eerste pupknuf. Hun oog zal vooral gericht zijn op de 3 mooie meiskes. Wat zijn ze alle 3 toch leuk, lekker actief en ondernemend. Naast de vele foto's en video's nu echt kunnen bekijken en ervaren wat de dames laten zien.
Kom je een tijd geleden bij ons op visite voor pas een volgend nest, komt er toch nog een pup van dit nest voor je beschikbaar en of dat een optie is. Uhhh ... Natuuuuuurlijk willen we dat, we kunnen nu echt niet meer wachten. Top! Want wij vonden jullie zo'n fijn en enthousiast stel; dat er een pupje van Hajrah en Indi bij jullie mag komen wonen op Schier vinden wij fantastisch.

En dan is het etenstijd voor de pups. Deze keer krijgen ze ieder hun eigen bakje vleespap + ontwormingsmiddel er door. Het komt mooi uit dat jullie er zijn, een paar extra handen en ogen om alles in de gaten te houden is welkom. Mark helpt mee en Marnelle legt het vast op video.