Week 7

Week 7  -  H-nest 2019


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/06/20190625_212746-kopie.jpg

 

 

  30-06-2019 - Pupknuf familie Rotterdam

 

Half 3 'smiddags is het zover, Patrick, Sabine en kids Matthijs en Max komen langs voor hun laatste pupknuffel. Lekker met slippers, blote benen en armen. Oeps 9 van die lekkere puppybekjes, die jou overal willen vastpakken. Tenen, vingers, je korte broek, je shirt en wat al niet meer waar ze aan kunnen knabbelen. Maar ze waren heerlijk enthousiast over de bollewolletjes en wat zijn ze groot geworden. Zo nu en dan even een escape uit de puppyren, maar na een tijdje toch weer terug de ren in. Echte diehards !

 

 

 

  29-06-2019 - Fair Siegerswoude

 

Het is vandaag zaterdag de 3e dag van het dorpsfeest in ons Siegerswoude. Tegenover ons huis op het gigantische grasveld bij het Dorpshuis vind onder andere een fair plaats, waarbij inwoners van Siegerswoude kunnen laten waar zij zich mee bezighouden.
Toen ons dit destijds ter ore kwam en wij berekend hadden dat de pups dan bijna 7 weken jong zouden zijn, hebben wij ons aangemeld voor de fair. Doel mooie socialisatie voor de pups en leuk voor de aanwezige kinderen en verder voor een ieder die het maar leuk zou vinden. Tjemig wat een belangstelling kregen de pups en wat zijn ze een hoop geaaid. De pups vonden het de normaalste zaak van de wereld dat er zoveel knuffelaars waren.
De ronkende ouderwertse tractoren, de luide muziek die gedraaid werd en de vele mensen, brachten de pups niet van hun stuk. Onder 2 parasols beschermd tegen de zon hebben ze het fantastisch gedaan. Een wandelingetje aan de lijn zat er helaas niet in, veel te warm in de middagzon. Na 1,5 uur was het mooi geweest en hebben ze thuis in de puppyren heerlijk kunnen slapen. Oma Sjonah liep los rond en stelde zichzelf aan menig bezoeker voor, kijk ik ben ook heel leuk. Moeke Ayura bleef thuis, anders zouden de pups te veel op haar gericht zijn; wij willen nog even bij je drinken mama Ayura. Wij waren zeker verrast door de belangstelling voor en complimenten over de pups. Leuk te hebben meegemaakt.

 

 

 

  27-06-2019 - Chipper Raad v. Beheer

 

Het is een drukke week voor de pups, naar de dierenarts geweest en vandaag is de chipper van de Raad van Beheer langs geweest om bij de pups de chip in te brengen en wangslijm af te nemen. Helaas geen foto's van kunnen maken, we waren maar met zijn 2-en. De chipper had het druk met haar werkzaamheden en ik [Alja] moest de pups vasthouden.
Op het moment dat de chip bij een pup werd ingebracht werd tevens de stamboomnaam aan de pup gegeven. Chipnummer en stamboomnaam zijn onlosmakelijk aan elkaar gekoppeld.
Van het wangslijm dat afgenomen is wordt het DNA-profiel van de pups getrokken. De DNA-documenten gezamenlijk met de stambomen worden t.z.t. door de Raad van Beheer aan ons toegezonden. Enkele pups moesten wel een beetje piepen toen de chipper met het wattenstaafje in hun wangen aan het ronddraaien was, voor het wangslijm. Het inbrengen van de chip hebben ze waarschijnlijk niet eens gemerkt, geen enkele reactie van de pups. Hieronder pup + zijn|haar stamboomnaam:

 

 

 

  26-06-2019 - Bezoek dierenarts

 

Spannende dag voor de pups en ons. De eerste autorit van Siegerswoude naar de dierenarts [DA] in Drachten. Eerst werd er even geprotesteerd, maar al snel gingen ze liggen en berusten ze in hun lot én geen van de pups heeft overgegeven.
De pups zijn vandaag getiterd en tevens heeft de DA hun onderworpen aan een gezondheidsonderzoek en ze zijn gewogen. De gezondheidsonderzoekjes waren geen probleem voor de pups, alle ondergingen zij dit prima én ze lieten zich netjes wegen.
Bij het bloed afnemen voor de titer moest een enkele pup even piepen. Maar een lekker brokje van de assistente deed wonderen. De uitslagen van de titer komt in het EU-paspoort van iedere pup te staan en tevens wanneer er weer getiterd of gevaccineerd dient te worden. De vaccinatie voor ziekte van Weil staat los van de titer en moet in week 9 en 12 plaatsvinden. En kennelhoest moet ook met 9 weken worden gegeven [kan verplicht worden door hondenschool].

 

 

 

  25-06-2019 - Puppie 'weeg'dag

 

De pups zijn vandaag 6 weken + 1 dag jong en doen het fantastisch en groeien als kool. Vandaag was niet hun meest energieke dag, logisch met dit ontzettend warme weer van rond de 30 graden. Vanochtend rond 8.15u zijn ze naar buiten geweest en vanavond rond 18.30u. Weer terug in de puppyren lagen ze allen voor pampus te hijgen. Voor ons een goed moment om ze te wegen. En ze bleven keurig op de weegschaal liggen.

De gemeten gewichten zijn: