Week 7

Week 7  -  I-nest 2020


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/07/IMG_4450-kopie.jpg

 

 

  24-07-2020 Bazen van Chetan komen

 

De laatste pupvisite wordt afgesloten door Francis en Mike, de bazen van de vader van de pups Chetan. Hartstikke leuk dat ook zij het kroost van hem en Ayura komen bewonderen. Ze hebben de afgelopen weken de ontwikkeling en vorderingen gevolgd op onze website, maar ook zijn ze heel benieuwd hoe de pups er in levende lijve uit zien en zijn. Het is genieten van de bollewolletjes. Francis maak met haar mobiel nog wat mooie foto's van de pups.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

En nog 3 foto's van pappa Chetan toen hij een pupje was.

 

 

 

  23-07-2020 Nog een keer buiten

 

Nog even een tussendoortje omdat het zo leuk is ze buiten op de foto te zetten. Oma Sjonah heeft de riedel in haar kop en gaat rollebollen in het gras. Enkele pups kijken het leidzaam aan, die oma toch. Rood heeft het zo naar zijn zin, hij hangt de vrolijke Frans uit. En nog leuker is het met Esta en Hajrah ouwehoeren. Die 2 zijn helemaal in-to-the pups. Al moeten ze van Esta haar bal afblijven, die is toch echt te groot voor de pups vindt ze. Dan maar even gezamenlijk aan de snuffel in het gras, ook leuk.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

 

  20-07-2020 Vaccinatie dierenarts

 

Het is zover, vandaag komt dierenarts Roland van de A-7 Noord Drachten bij ons thuis voor de vaccinatie van en de gezondheidsonderzoekjes bij de pups. De grote tafel ontruimd, de weegschaal neer gezet en de documenten + chipnummerplakkertjes van de chipper RvB t.b.v. de Europese paspoortjes klaar gelegd.
Ca. 9.15u arriveert Roland, it giet oan ! Eerst worden de pups gewogen. Dan controleert hij de hartslag, of de gebitjes er goed inzitten, of de oortjes van binnen mooi schoon zijn, of de testikels al ingedaald zijn en kamt de vacht of er geen ongedierte in zit. En dan als 'verrassing' krijgen ze hun vaccinatie toegediend. De chip wordt gecontroleerd en als laatste vult hij de paspoortjes in.
Alle pups worden gezond verklaart, het zijn mooie en vriendelijke pups en prima op gewicht welke variëren van ca 5 kg tot ca 5,5 kg.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

 

  19-07-2020 Per pup en met z'n allen

 

Getracht zo goed mogelijk de pups ieder apart op de foto te krijgen. Van de één wat meer dan de ander, 't is maar net wat ze doen, interactie en activiteit op dit moment. Deze keer waren alle 4 volwassen dames: Ayura, Sjonah, Esta en Hajrah ook van de partij, gezellig met z'n allen.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

Teefje ROZE - FSM Inspiring  Iyura

 

Reutje Geel - FSM Inventive Ichetan

 

Reutje Rood - FSM Invincible Ifors

 

Reutje Oranje - FSM Intelligent Icon

 

Reutje Zilver - FSM Instinctive Impuls

 

Reutje Groen - FSM Independent Ingolf

 

Reutje Blauw - FSM Ingenious Iratu

 

In totaal 11 ZWHerders in de tuin ... hé da's een elftal !

 

De 7e week is in volle actie. 's Ochtends gelijk de bekkies open (oordoppen in) 'Wij hebben honger'. Toch gunnen wij ons zelf eerst een bakkie leut. 2 bij 2 de pups vervolgens uit de puppyren halen en hun bakje vlees laten op'schranzen'. De rest schreeuwt de hele buurt wakker (nog een paar oordoppen extra in de oren), een kerkklok is er niets bij. Hoezo bedankt voor het heerlijke vlees, wij zullen nu rustig zijn. Niets ervan, wij willen nu naar buiten ! Als de wiedeweerga de schuifpui open en al handje klappend de 7 sirenes naar buiten lokken in de buitenren, meestal op 1 na: Mr. Geel blijft mooi binnen zitten. Die wordt dan nog ff 'en privé' naar buiten gedragen door de 'bediende' (cè mois). Denk je dat je klaar bent en dat ze stil zijn. NEEhee ! Wij willen NIET in de buitenren, maar vrij in de tuin rondrennen. Ohhh ... sorry hoor. Voor mijn veiligheid roep ik de 4 dames Ayura, Sjonah, Esta en Hajrah er bij. Zijn mijn blote hielen, tenen en benen in ieder geval een stuk minder interessant. Hopelijk zijn de 4 dames voldoende afleiding en blijven planten en wat ze verder maar als interessant beschouwen en wel ff met hun bekkies willen onderzoeken heel. Terwijl het 11-tal zich met elkaar vermaakt, ren en vlieg ik heen en weer met de mobiel om het tuinfeest vast te leggen of poepjes op te ruimen (goed zooo!, beter buiten, dan binnen gedropt). Het is me weer gelukt ... De batterijen van de pups lopen leeg, op een enkele Duracel na (pfffff), maar ook die raakt uiteindelijk leeg. Hup in de buitenren en dan is het heel snel ... muisstil (ZZzzz). En dan is het tijd voor koffie ... nou ja, die moet ik dan eerst wel zelf zetten. Ik moet ook nodig aan de oplader .... (ha, ha).

 

[klik op de afbeelding voor bekijken video's]

 

Rood en Roze in actie. Als 2 honden vechten om een ring, loopt de 3e weg met het ding [Esta]

 

Roze en Groen proberen elkaar ook uit. Als Blauw wil inhaken, is Groen hier niet van gediend ... opzouten jij

 

Oranje en Blauw druk in de weer, wat heb ze het toch druk met elkaar

O jee het wordt weer een onderlinge bekvechterij, Hajrah komt de boel ff sussen

Ook pup Blauw en Roze hebben het met elkaar aan de stok

Samen met oma Sjonah geurtjes onderzoeken, nou dat zullen dan wel jullie eigen zijn

 

 

  18-07-2020 Orde op zaken; corrigeren

 

De kleintjes worden echte boefjes en vinden van alles uit. Om wat meer afleiding te creëeren voegen Ayura, Hajrah en Esta zich bij de pups. Zij zorgen er voor dat de pups gecorrigeerd worden als ze iets bij hen uitproberen. Maar er wordt ookveel gespeeld. Ayura laat zich lekker gaan, al begint het meestal met een poging door een pup om bij haar te drinken. Wanneer de pups de hortensia's, klimop, houten paaltje etc. ontdekken moet Alja ook maatregelen nemen om te voorkomen dat ze de bloemen en blaadjes er af trekken. Want als 1 pup het heeft ontdekt, zien de anderen het ook en komen 'gezellig' mee doen. Alja heeft haar handen er vol aan en dan ook nog foto's maken ...
Een impressie van de boefjes op ontdekkingstocht door de achtertuin, waar steeds meer interessant wordt om je tanden in te zetten.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

  17-07-2020 Pups buiten en binnen

 

En dan zijn we al weer in de 7e week van de pups beland, wat gaat het toch snel. Het was vanmiddag dikke pret in de achtertuin. Syb, Berni en Ceciel troffen het dat we lekker buiten konden vertoeven. Ook Esta en Hajrah waren van de partij. Esta is al pups al gewend en vindt ze fantastisch. Het is Hajrah haar eerste keer dat ze pups mee maakt, ze huppelt van hot naar her tussen de pups. We hebben weer genoten van het kleine grut. Wel moeten we ze in de gaten houden, want ze ontdekken steeds meer - in hun ogen - interessante dingen, die nader onderzocht moeten worden, terwijl wij hier minder blij mee zijn. Maar ja, kan ze geen ongelijk geven, wat is er nu leuker dan van alles onderzoeken en uitproberen ..... pffff .....
Op sommige foto's kun je nog net de gekleurde bandjes zien, 't is ff zoeken hier en daar.
En moeder Ayura is vandaag jarig, zij viert haar 7e verjaardag.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

[klik op afbeeldingen voor bekijken video's]

 

 

Na de pupvisite maar weer naar binnen en in de rust. Al denken niet alle pups daar hetzelfde over. Slapen kan altijd nog, wij hebben al een duracel batterij hoor. De andere pups zijn gaan liggen, zij hebben de puf er uit. Maar als ik met de camera close-up foto's wil gaan maken, komen de meeste gelijk op me af huppelen en lukt het op 2 na niet van alle pups een close-ups te maken, helaas ...