Afscheid L-nest 2024

Week 8 + Afscheid - Pups L-nest 2024


 

 

 

  Week 8 - By, by ... have a good life

 

En dan is het zo ver. De pups vliegen uit en gaan met hun nieuwe bazen mee naar hun forever home.

Wij hebben genoten van de pups van het L-nest van onze Hajrah en pappa Tiyo en ondanks alle drukte  die het met zich mee brengt qua verzorging etc, hebben wij de pups onze beste TLC gegeven. Wij hebben genoten van de gezellige pupsvisites en het enthousiasme van de nieuwe bazen, die uitkeken naar het moment dat de pup met hun mee ging naar hun nieuwe thuis.

De pups hebben vaak bezoek gehad van de nieuwe bazen. Ze zijn volop geknuffeld en betast. Voor de mensen was het soms afzien dat 9 van die ondeugend hap-grage bollewolletjes aan hun veters, broekspijpen, shirts en haar zaten te trekken en hier en daar een krasje opliepen. Maar ze hebben de pups goed kunnen observeren en kunnen beleven. Het waren gezellige bezoekuren voor ons en zeker voor de pups en ook de volwassen honden, die over aandacht niet te klagen hadden.

Wij wensen de pups en hun bazen heel veel plezier met elkaar en wensen een ieder succes met de opvoeding en vorming van de eigen fantastische Zwitserse Witte Herder pup.

 

8 mei - FSM Labyrinth Quest Crack It - reutje Floki

 

Jordy en Rianne uit Tiel halen als eerste hun pupje op. Tiel staat bekend om het figuurtje 'Flipje', maar pas op here comes FLOKI het witte Zwitserse Witte Herdertje, een gedegen concurrent voor het rode framboos manneke.

 

9 mei - FSM Lusious Lips for Kissis - teefje Aiyana

 

Tineke en Regina uit Roden zijn om 9.00u al present om hun teefje Aiyana op te halen. Roden staat bekend om 'Ot en Sien' en de Rodermarkt. Nou die markt zal Aiyana ook wel eens bezoeken, ik durf te wedden dat zij hoge ogen zal schoren met haar mooie verschijning.

 

9 mei - FSM Leader of Snowdon Tracks - reutje Uppie

 

May en Marie uit Nederweert hebben een flinke reis voor de boeg naar Siegerswoude om hun Uppie op te halen om 10.00u. Oeps ook nog een stukje extra omgereden, navigatie in de war. Maar dan is het moment daar, dat Uppie vrolijk naar hen toe kan rennen om ze te begroeten en mee te gaan naar het zuiden des lands.

 

9 mei - FSM Lift me Up take me Higher - reutje Guus

 

Om 11.00u wordt Guus, de 3e pup van deze dag opgehaald door Carla en Jos, vergezeld door hun zoon, uit Zwolle. Tja als je Guus hoort, denk je aan: 'Guus gaat naar huus ...' in de Hanzestad Zwolle aan de IJssel. Dynamisch en bruisend, daar valt van alles te beleven en te ontdekken voor Guus.

 

9 mei - FSM Lucky Boy at Loverslane - reutje Tristan

 

En dan als laatste op deze dag om 12.00u arriveren Henk en Hermijn uit het mooie Wassenaar voor hun manneke Tristan. Het dorp Wassenaar is omringd door prachtige groene natuur, duinen en strand. Denk niet dat Tristan een 'Loverslane' in het dorp zal aantreffen, maar op het strand zal hij zeker de aantrekkelijkste 'fourlegged 'Beachboy' kunnen worden.

 

 

♥  09-05-2024 - Met 4 witte [B]engeltjes op stap

 

En dan ... zijn er nog 4 van de 9 pups over. Even het hoofd leegmaken, wij gaan met deze 4 engeltjes even lekker aan de wandel. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe ze het gaan doen en of ze goed volgen, je weet het maar nooit, alles onderweg kan interessanter zijn dan ons ...
Wow, wat hebben de pups een plezier, ze huppelen vrolijk met ons mee richting Dorpshuis waarachter een heel groot grasveld aanwezig is. Kunnen ze zich daar ook even lekker uitleven. En dat doen ze ... Plezier voor 4.

 

 

 

10 mei - FSM Left-Right I am the Best - reutje Luca

 

Jordy en Diana uit Winschoten worden om 9.00u verwelkomt door hun pup Luca, hij loopt hen buiten tegemoet, kwispelend met zijn staartje. De jongens Joey en Lyam moeten nog even geduld hebben, vol verwachting klopt hun hart om Luca straks thuis te kunnen knuffelen. Winschoten wordt ook wel de Rozen Stad genoemd [veel rozenkwekers]. Jordy en Diana hun schot in de Roos is Luca.

 

10 mei - FSM LaLa Lands Legend Miamore - teefje Esta

 

Angelique en Henk komen vanuit Helmond naar ons toe, dan is 11.00u een fijne tijd voor hen om hun meiske Esta op te halen. Echter wat blijkt, 2 belangrijke door mij verzonden e-mails hebben ze niet ontvangen. Pas nu, als ze het gele bandje van het pupje zien weten dat dit hun Esta is. Oeps en geen Energique vlees in huis. Super blij met het vrolijke pupje dat gelijk op hen af huppelend én geen nood, ik heb genoeg vlees om je vooruit te helpen, ontdooit vlot, gaat wel lukken tijdens de terugweg; ook weer opgelost.

 

12 mei - FSM Lee a Free Roaming Spirit - reutje Lex

 

De familie Brouwer uit Meedhuizen zijn er alle 4 helemaal klaar voor om hun reutje Lex mee te nemen. Thuis wacht de 2 jarige ODHerder Kay op zijn nieuwe maatje. Lex is onze 4 volwassen formaat dames wel gewend. Maar voor zowel Kay als Lex is de kleur net anders dan zij zelf [ha, ha]. Alles went en een maatje voor elkaar zijn gaat zeker lukken.

 

12 mei - FSM Lord of Frisian Lowland - reutje Knut

 

En dan om 11.00u als lest best arriveren Bob en jarige jet Lieke uit Warmond. Hoe bijzonder is dit, op je verjaardag Knut [uitspraak Knoet] ophalen. Ik was het ff vergeten, anders had ik hem een strik om gedaan. Maar toevallig hadden we nog een lekker stuk heerlijk Limburgse vlaai, dus whalah een bakkie koffie en even lekker smullen met ons 4-tjes [THX May] en ook nog voor je gezongen.

 

En toen ... waren alle 9 pups uitgevlogen ... en was het stil in huis ...

 

 

 

♥  06-05-2024 - De puppykaraktertesten

 

Vandaag is het een belangrijke dag voor de pups, maar goed dat ze er geen idee van hebben, kunnen ze ook niet zenuwachtig worden. Maar goed bij mij ligt het anders ... wat zullen ze vandaag laten zien, wanneer ze ieder op eigen pootjes in een voor hen nieuwe omgeving worden achtergelaten, met allerlei vreemde attributen én ze een voor hen onbekende persoon [tester Kris But] zullen ontmoeten?
En ik mag ook nog niet eens stiekem meekijken, stel dat de pups mij spotten, dan zijn ze gelijk helemaal afgeleid. Dat wordt nagelbijten met een kopje koffie ... [ha, ha]. Ach ik heb er alle vertrouwen in dat ze het goed zullen doen, maar toch blijft het iedere keer weer spannend.
Gelukkig blijkt de tester zeer tevreden te zijn met de prestaties die de pup hebben laten zien, kleine onderlinge verschillen zijn er altijd, maar verder een fijn homogeen nest. En wat zo fantastisch is, Kris heeft ook nog tijd gevonden om foto's van de testjes te maken, echt TOF !