Week 8

Week 8 | Afscheid  -  J-nest 2021


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2022/01/20220102_151325-kopie2.jpg

 

En dan is er nog 1 teefje over, zij heeft het rode bandje. haar naam is FAN SJONAH-MAE JEWEL JEELAH. Zij blijft bij ons wonen samen met mama Hajrah, halfzus Esta, grootmoeder Ayrah en overgrootmoeder Sjonah, dat zijn 4 generaties. Onze hoop is dat zij in de toekomst in de voetsporen van haar moeder Hajrah zal treden, maar eerst moet ze nog een hoop leren en zich ontwikkelen tot een fijne Zwitserse Witte Herder, werk aan de winkel.

 

 

 

 

  22-12-2021 - Het vertrek van pupje Zilver en pupje Geel

 

Toch wel een dubbel gevoel. Aan de ene kant 'jeetje, de laatste 2 pupjes vertrekken vandaag ook al', aan de andere kant 'straks weer meer rust in huis en alle aandacht voor ons meiske Jeelah'. Wij hebben genoten van deze heerlijke J-nesters en hun alle zorg en aandacht gegeven en jullie bezoekjes aan de pupseltjes. En nu is het aan alle nieuwe bazen om met hun bollewolletjes aan de slag te gaan om hen op te voeden en te vormen tot een fantastisch maatje en gezinslid.
Wij danken iedereen heel hartelijk voor alle overweldigende lekkere verwennerijen die wij en onze honden hebben mogen ontvangen, many thanks.

Er is een tijd van komen én er is een tijd van gaan ...

 

Lest best ... rond 10.00u na een lange autorit vanuit Grubbenvorst (Limburg) verwelkomen wij John, Sandra en zoon om hun meiske FAN SJONAH-MAE JUBILANT JAYDAH, roepnaam JAYDA in hun armen te sluiten. In hun hart zit ze al. Tijdens de pupvisites viel het op dat pupje Zilver elke keer naar John ging en zich lekker bij hem op schoot nestelde. Al voor de karaktertestjes was het duidelijk dat dit lieve knuffelmeisje bij John en Sandra haar thuis zou krijgen. JAYDA wat tref jij het toch met hen, zulke hartelijke en lieve bazen jij krijgt. Nu nog Limburgs leren te verstaan dan komt het helemaal voor elkaar. Heel veel plezier en fun met elkaar toegewenst en JAYDA overlaat hen maar met jouw kusjes, want dat kun jij als de beste ... BY, BY.

 

 

 

Vanuit Veenendaal arriveren om 9.00u Ferry, Jessica, Iris en Sterre om hun teefje FAN SJONAH-MAE JAZZY JAYRAH, roepnaam DIVA op te halen. Voor de kids Iris en Sterre was het vanochtend een onverwachte en geweldige verrassing te vernemen dat ze Diva vandaag gingen halen ... want in eerste instantie zou Diva pas de 24e december bij hen komen. Paps en mams hadden niet verklapt dat de datum 2 dagen naar voren was gehaald. En wat zijn ze alle 4 blij dat het nu zo ver is, ze hebben zo naar hun pupje uitgekeken. Wat een geweldig mooie vakantietijd gaat dit voor jullie worden met de kleine DIVA. Wij zijn heel blij dat DIVA haar mand bij dit hartelijke en warme gezin staat. Heel veel plezier met elkaar toegewenst en DIVA doe je best meisje, aan jouw knuffelcapaciteiten zal het niet liggen ... BY, BY.

 

 

 

 

  20 + 21-12-2021 - 3 Kleine witte kleutertjes buiten en binnen

 

21 December, de kortste dag van het jaar, een mooi winter wonderland, hup naar buiten een frisse neus halen en samen een poosje ravotten. Diva, Jayda en Jeelah vinden het heerlijk om naar buiten te gaan.
Het is de laatste volle dag dat 3 pupjes bij elkaar zijn. Morgen vertrekken pupje Diva [Geel] en pupje Jayda [Zilver] naar hun for ever home. En pupje Jeelah [rood] blijft bij ons wonen.

 

[Klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

's Avonds: zooo veeel speeltjes, maar met een etensbakje en het kartonnetje van de keukenrol spelen is ook heeel leuk. En wil je niet dat je zussen het afpakken, dan kruip je in een kattentunnel om het veilig te stellen. Niet te lang want het is niet de bedoeling dat het opgegeten wordt.

 

[Klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

Wat een prachtige, zonnige, frisse en heldere dag is het vandaag. Een mooie trainingsdag zindelijkheid buiten. Nadat de pups een tukje hebben gedaan, leid ik ze gelijk naar buiten, kijken of ze ook iets in het gras deponeren ... toppie gedaan dames. Ik moet er wel als de kippen bij zijn, anders [vr]eten ze het op [stelletje viespeuken]. De 3 meiden: Diva [geel], Jayda [zilver] en Jeelah [zonder bandje + 1 oor schuin omhoog] genieten volop. Esta en Hajrah doen gezellig mee.

 

[Klik op de 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

[Klik op afbeelding om video te bekijken]

 

 

 

  19-12-2021 - Teefje Roze gaat op reis

 

Vandaag is het de beurt van pupje roze om op reis te gaan. Even na  9.00u is het zover, Peter en Jacintha uit Wapserveen arriveren om hun meisje FAN SJONAH-MAE JOLLY JURAH, roepnaam ZOEY op te halen.
Zoëy weet het nog niet, maar ze komt op een heel mooie plek te wonen. Lekker buiten uit met veel ruimte én met nog een heleboel andere dieren: 2 Friese paarden, een pony, een hok vol Friese hoenders en 2 katten. Vraag mij af hoe wit je zult blijven [ha, ha]. Maar dat zijn Peter en Jacintha wel gewend, ze hebben al eerder een witte dame gehad. Zoëy je zult in een warm nest terecht komen, en daarnaast moeten leren omgaan met de andere dieren. Dus doe je best en luister goed naar je bazen, dan wordt je een toppertje. Het ga je goed en heel veel plezier met elkaar ... BY, BY.

 

 

 

 

  18-12-2021 - Teefje Oranje en reutje Donker-Blauw verhuizen

 

En om 9.45u zijn daar Arjen en Elly om hun meisje oranje FAN SJONAH-MAE JOYFUL JONAH, roepnaam SKEY op te halen; haar nieuwe thuis staat in Kampen. Jaren geleden kwamen wij Arjen, Elly en hun ZWHerder reu Beau regelmatig tegen op wandelingen voor ZWHerders. Beau en onze witten Leroy en Niemo liepen altijd voorop, de 3 musketiers. Vorig jaar hebben zij afscheid moeten nemen van Beau. Wat een geweldig mooie verrassing was het, toen wij begin dit jaar het bericht van hen ontvingen dat zij graag een pup van onze kennel wilden. Zo bijzonder. Dat het deze keer een fluffy teefje is geworden maakte hen niet uit. Wij zijn dan ook heel blij dat Skey bij hen een warm thuis krijgt. Meiske je treft het met deze fantastische fijne baasjes. Wij wensen jullie alle goeds toe met z'n 3-en. Doe je best Sky, aan jouw enthousiasme en mensgerichtheid zal het niet liggen en wandel er maar lekker op los met Arjen en Elly ... BY, BY.

 

 

 

Vanochtend 9.00u is reutje donker-blauw FAN SJONAH-MAE JUST WILD BOY FLOYD, roepnaam FLOYD verhuisd. Dit kereltje gaat met Henk-Jan en Iris mee naar zijn nieuwe mand in Groningen. Tijdens de pupknuf visites bleek dat Henk-Jan helemaal weg was van deze pup. De grootste en zwaarste is Floyd de gehele pupperiode geweest, qua formaat passen Henk-Jan en Floyd echt bij elkaar [oeps]. Henk-Jan en Iris zijn jonge actieve mensen, dus maak je borst maar nat, in de toekomst wordt het lekker joggen en actief bezig zijn Floyd. Ze hebben een behoorlijke tijd op je moeten wachten, maar vandaag zijn jullie een trio. Wij wensen jullie 3-tjes een fantastische en actieve toekomst toe. Het ga je goed FLOYD en zet je best pootje voor kereltje bij alles wat je gaat leren en ondernemen met hen .... BY, BY.

 

 

 

 

  17-12-2021 - Reutje licht-blauw vliegt uit

 

En dan is het zover het eerste pupje, reutje FAN SJONAH-MAE JUNIOR WILD BOY DUKE, roepnaam MICAH vliegt uit. Dit manneke gaat met Hans en Suzan mee naar zijn nieuwe thuis in Waddinxveen. Na toch een flinke rit arriveren zij al rond 9.00u om hun manneke op te halen. Zo hebben zij na de terugreis nog mooi wat tijd om vandaag  aan elkaar wennen. Tijdens de pupknuf visites bleek dat Hans een oogje op jou had. Dat guitige koppie met lieve uitstraling hebben zijn werk gedaan. Je krijgt een fantastisch warm thuis bij deze hartelijke en lieve baasjes, daar zijn wij van overtuigd. Ze hebben wel 9 maanden op je moeten wachten en er zo naar uitgekeken. Wij wensen jullie 3-tjes een fantastische toekomst toe en maar fijn van elkaar genieten. Het ga je goed MICAH en zet je best pootje voor manneke bij alles wat je nog gaat leren .... BY, BY.

 

 

 

 

  16-12-2021 - Swappen dierenarts en autorijden

 

Wij zijn er bijna, maar eerst nog een 2e ritje naar de dierenarts [= DA]. Er gaat wangslijm [= swap] bij de pups afgenomen worden, voor het maken van hun DNA-profiel bij het laboratorium Laboklin. De 7 swaps had ik reeds in huis en de formulieren zijn ook klaar. Het inladen van de pups gaat weer vlot, geen geprotesteer. Tijdens de rit een beetje miepen, maar stelt niet veel voor. Pups vanuit de auto in de behandelkamer gezeuld en dan moeten we nog even wachten op de DA. De pups zitten ondertussen aan wat ze kunnen vinden te knagen, oeps ook aan rubberen handvaten van de behandeltafel. Aha, daar is de DA en 1-voor-1 zet ik ze op de tafel en de DA draait het swapje rond in het wang van de pup. Ik houd ze vast [houtgreep], want leuk vinden ze het niet, zo nu en dan even een voorpootje omhoog om het swappen te stoppen. Na een ieder te hebben geswapt, met z'n 3-en de pups weer in de auto laden en vervolgens gooi ik de swaps in de brievenbus, richting Laboklin. En nu maar hopen dat het niet al te lang duurt voor wij de uitslag krijgen.

 

Zo wij hebben al 2 ritjes DA meegemaakt én wij hebben niet gespuugd ... toppertjes hoor.

 

 

  15-12-2021 - Puppy karaktertestjes en actief achter huis

 

Vandaag zijn de pups exact 7 weken jong. Deze middag worden de karaktertesten bij de pups afgenomen. Door een voor de pups vreemde persoon en in een onbekende omgeving. Jeldou arriveert even na 14.00u en gaat gelijk aan de slag in het Dorpshuis waar ik een zaaltje gehuurd heb. Reutje D-Blauw bijt het spits af, gevolgd door broertje L-Blauw. Daarna volgen de 5 dames Rood, Zilver, Oranje, Roze en Geel. Een testje duurt ca 15 min en ze worden aan verschillende activiteiten onderworpen. Zo spannend hoe ze het er vanaf zullen brengen. Ik heb geen tijd om stiekem door het raam te gluren, ik heb er heel wat sjouwwerk aan, de pups 1-voor-1 naar het Dorpshuis en weer terug brengen.
Jeldou was zeer tevreden over de pups van ons J-nest. Fijne karakters en blij, blij, blij, heel blij en mensgericht. De verschillen zijn minimaal.
Na de testen gaan we direct kijken welke pup bij wie de beste match zou kunnen zijn. Nu dat was niet al te moeilijk. We hebben ook de doorgegeven voorkeuren er naast gelegd en een ieder heeft de pup gekregen die er tussen stond. Voor ons zelf werd het teefje Rood. Helemaal happy met hoe de testen zijn gegaan en met de keuze pup Rood. De namen zijn als volgt verdeeld:

 

♦  Fan Sjonah-Mae Jewel Jeelah                   =  teefje Rood
♦  Fan Sjonah-Mae Jazzy Jayrah
                  =  teefje Geel
♦  Fan Sjonah-Mae Jolly Jurah                       =  teefje Roze
♦  Fan Sjonah-Mae Joyful Jonah                   =  teefje Oranje
  Fan Sjonah-Mae Jubilant Jaydah             =  teefje Zilver

♦  Fan SJonah-Mae Just Wild Boy Floyd      =  reutje Donker blauw
♦  Fan Sjonah-Mae Junior Wild Boy Duke  =  reutje Licht blauw

 

 

In de ochtend de 7 witte dwergjes lekker naar buiten en je uitleven, dan zijn jullie straks weer lekker rustig. Momenteel staat het er zo voor: Puppyren is leuk .... alleen om in te slapen. Door de huiskamers heen rauzen is leuker, kun je lekker onder de banken door op zoek naar een snoer waaraan je kunt knagen, of pantoffelvoeten waar je in kunt bijten en aan trekken. En proberen op de bank te komen (ha, ha nog te klein).
Maar ... buiten is het 'summum', daar is zo veel te doen. Lekker met z'n allen of samen of alleen. Teefje Oranje doet een poging de kip te vermoorden. Teefje Roze probeert de bal van Esta af te pikken, die durft. Teefje Rood inspecteert de camera van mijn mobiel en het wordt gelijk mistig (wat een snottebel). Teefje Oranje en Zilver besluiten de druivenplant te snoeien, oeps volgend jaar geen druiven? En tot slot besluit Reutje Donker-Blauw ook dat hij vanavond kip voor diner wil, nou die kip is al omgelegd door Teefje Oranje hoor. Teefje Zilver probeert een wit voetje bij Esta te halen en ondertussen de bal te bemachtigen. Teefje Rood denkt, há dat speeltje is voor mij en lijkt concurrentie van Teefje Geel en Reutje Licht Blauw te krijgen, maar die houden het al snel voor gezien. Nou dat was weer een hoop vrolijkheid in de tuin. En dan is er voor mij koffie en 7 slapende witte pupseltjes in de puppyren .... ik geniet van mijn (tijdelijke) rust.

 

[klik op de afbeelding voor bekijken video]