Afscheid J-nest 2021

Afscheid - Pups J-nest 2021


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/04/WS_I-nest_2020_Ayura-X-Chetan.jpg

 

 

  Week 8 - By, by ... have a good life

 

En dan is het zo ver. De pups vliegen deze week uit en gaan met hun nieuwe bazen mee naar hun forever home.

Wij hebben genoten van de pups van het I-nest van onze Ayura en pappa Chetan ondanks alle drukte die het met zich mee brengt qua verzorging.

De pups hebben vaak bezoek gehad van de nieuwe bazen. Ze zijn volop geknuffeld en betast. Voor de mensen was het soms afzien dat 7 van die ondeugend hap-grage bollewolletjes aan hun veters, broekspijpen en shirts zaten te knabbelen. En tijdens het vertoeven in de tuin hebben zij de pups goed kunnen observeren. Het waren gezellige bezoekuren voor ons en zeker voor de pups en de volwassen honden, die over aandacht niet te klagen hadden.

De 25e juli hebben de pups de karaktertestjes afgelegd en wij zijn zeer tevreden over wat ieder pupje heeft laten zien tijdens de testen en de constateringen van de tester. Wij hebben het geluk met het Dorpshuis bij ons in de straat, hier hebben wij gebruik kunnen maken van een zaaltje voor het afnemen van de karaktertestjes. Van tevoren weet je nooit wat de weersomstandigheden op de testdag zijn, dan is zo'n zaaltje ideaal, weer of geen weer.

Wij wensen de pups en hun bazen heel veel plezier met elkaar en veel succes met de opvoeding en vorming van jullie eigen fantastische Zwiterse Witte Herder pup.

 

BY, BY, it's time to spread your wings and explore the world. We wish you all the best and a wonderfull life with your new family

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Inspiring Iyura - roepnaam ISAJHA

 

Lest best, het enige teefje [roze] kijkt vol verwachting uit naar haar nieuwe bazen Esther en Ton uit Capelle aan den IJssel. Na een lange rit is het zover, om 11.00u zijn ze er. Kijk Isajha daar zijn ze. Och wat een poepie is ze toch met de oortjes rechtop. Hup uit de puppyren, vrolijk en blij huppelt ze naar hen toe. Natuuuurlijk heeft Isajha een voorkeursbehandeling gehad tijdens de pupvisites van Esther en Ton, ze hadden alle aandacht voor haar, omdat ze het enige teefje in het nest is. Het dametje heeft echter niet de kaas van haar brood laten eten door haar 6 broers, ze staat haar 'mannetje'. Isajha het ga je goed aldaar.

 

 

  Fan Sjonah-Mae Intelligent Icon - roepnaam Levi

 

10.00u, Ids en Margreet uit Appelscha zijn gearriveerd om hun nieuwe gezinslid LEVI (oranje) mee te nemen daar deze prachtige woonomgeving, met de bossen en een uitgebreid losloop gebied. Tjonge, jonge Levi, daar kun je - als je groter bent - heerlijk samen met hen joggen en sportief bezig zijn. Werklust heb je wel, dus dat zit wel snor met jou. Voor Ids en Margreet is dit hun eerste hond binnen het gezin, voor hen was het dan ook te moeilijk om voorkeuren op te geven. Aan ons de taak om na de karaktertestjes de best mogelijke match met hen te maken. Geniet van elkaar en binnenkort lekker naar de hondenschool om van alles te leren en te ervaren. Heel veel plezier met elkaar en zet je beste pootje voor Levi.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Independent Ingolf - roepnaam WOLF

 

De 5e pup wordt om 9.00u opgehaald door Sven en Bianca uit Wildervank. Dol enthousiast dat Wolf (groen) met hun mee naar huis gaat. Tijdens het pupknuffelen viel hij hun al op en was hij 1 van de 3 voorkeuren. Zo ie zo hadden ze als roepnaam Wolf voor hun pup bedacht [welke het dan ook zou worden]. En bij het chippen kreeg pup groen ook nog de naam Ingolf wat deels wolf betekend. Maar oh, wat bleef het lang spannend of hij het zou gaan worden, want eerst moesten de karaktertestjes nog plaatsvinden. Soms is iets voorbestemd, het heeft zo moeten zijn. Wolf lucky boy, je krijgt een warm en hartelijk thuis bij Sven en Bianca. Have fun and enjoy !

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Invincible Ifors - roepnaam IKE

 

Om 11.00u staan Ingrid en Willem met hun witte mannen Tarno en Akim na een stevige rit bij ons op de oprit. Hun roedel van 2 gaat uitgebreid worden met reutje rood 'IKE'. De wens van Ingrid en Willem is een pup die aanleg heeft om te willen werken. Nou dat heeft Ike zeker laten zien, zowel binnen het nest als met de karaktertest, zijn werklust is 'zeer goed' te noemen. Het is een vrolijk en vriendelijk manneke en zodra hij uit de puppyren is gehaald gaat hij aan de slag met Ingrid haar voeten. Deze keer vangt hij bot bij Willem, die heeft voor 'deze gelegenheid' zijn dichte schoenen aan gedaan [ha, ha], geen sokken om aan te trekken. Nou IKE dat je dikke maatjes met Tarno en Akim wordt, zij zullen jou samen met Ingrid en Willem een hoop leren, dat wat ze wensen maar ook wat niet wenselijk is. Dat je maar net zo sportief als Tarno en Akim mag worden, want je hebt zeker het in je ! En niet verdwalen op het zeer uitgestrekte terrein dat je bij hen ter beschikking staat, want door je onderzoekingslust zou je de weg wel es kwijt kunnen raken [ha, ha]. Het ga je goed ...

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Ingenious Iratu - roepnaam ICON

 

Het is 10.00u 's ochtends als het de beurt aan Peter en Rennie uit Oudehorne is. Bij hen krijgt reutje blauw ICON zijn nieuwe thuis. Ook Icon wordt uit de pupyren gehaald en loopt enthousiast rond in de achterkamer. Staartje zwiept heen en weer bij begroeting van Peter en Rennie. Tjee, wat zijn ze al weer gegroeid. En meerdere oortjes staan al recht op. Icon zijn oortjes moeten nog omhoog, maar dat komt wel. Bij de één gaat het wat sneller als bij de ander.
Nou Icon treft het maar, hij komt op een heel mooie plek te wonen met een flinke ruime tuin, waar hij zijn energie zeker kwijt zal kunnen, de boffert.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Instinctive Impuls - roepnaam JUSSI

 

Om 9.00u in de ochtend arriveren Syb en Berni uit Leeuwarden om hun reutje JUSSI [zilver] mee naar huis te nemen. Wij halen zilver uit de puppyren, kan hij lekker zijn eigen gang gaan terwijl wij de documentatie afhandelen en alles klaar zoeken. Hij is een rustig pupje en als Syb hem op schoot neemt vindt hij dit prima, de heren kijken elkaar es in de ogen en Jussi zijn tongetje vliegt in en uit zijn bekje, kusje, kusje. Nou dit zit wel snor met jullie twee. Syb en Berni hebben 14 jaar van Zwitserse Witte Herder Lumi mogen genieten. Jussi zet je beste pootje voor, dat je een waardig opvolger mag zijn en wordt maar een fijne 3-eenheid met elkaar.

 

 

 

  Fan Sjonah-Mae Inventive Ichetan - roepnaam KODA

 

Als eerste komen Carola en Martin uit Leiden hun reutje KODA [geel] ophalen. Heerlijk enthousiast zeggen ze: 'We zijn een beetje vroeger dan afgesproken, maar we hebben er zo naar uitgekeken hem op te halen'. Joh, dat geeft niets hoor, dat snappen wij best, kom binnen. Pupje geel vissen wij uit de puppyren, hij huppelt gelijk lekker rond en wil wel kusjes geven. Naast zijn forever home in Leiden, zal Koda ook met regelmaat richting Scandinavië reizen en daar in zijn 2e thuis vertoeven. Hier zal hij samen met Carola en Martin heerlijk kunnen genieten van wandelingen door de Zweedse bossen ... wat een mazzelaar is die Koda toch. Dat je daar net zo veel plezier aan gaat beleven als Shamu ...