Geboorte

Geboorte  J-nest  27 oktober 2021


  27 oktober - geboorte pups van Hajrah & Floyd

 

Wij zijn zooooo trots op Hajrah, haar eerste nestje pups is vanavond geboren. Mijn gevoel dat het wel eens raak kon zijn vandaag klopte helemaal. Om 19.15u lag ze op de bank, draaide rondjes, hijgde heftig en kreunde zo nu en dan. Rond 19.30u verloor ze vocht aan de achterkant. Het giet oan, it sil heve [het gaat beginnen] !

Hajrah rustig meegenomen naar de puppykamer, waar ze gelijk in de werpkist ging liggen. De weeën kwamen nu vlotter op elkaar en werden ook intenser. Ze ging staan in de poephouding, maar er kwam nog geen pup. Dan maar weer liggen, nog een flinke perswee en .... ja daar zag ik het eerste pupje verschijnen. Hajrah deed exact wat van haar verwacht werd, ging likken en de navelstreng doorkauwen. Ik maakte het vlies om het koppie kapot, even met mijn vinger door het bekkie en met de handdoek wrijven en ja hoor 'het' begon te piepen ... goed zo, zet je longetjes maar aan het werk. De geboortetijd is 20.15u en het is een teefje.
Hajrah heeft het maar druk met het pupje tot het moment dat ze weer weeën krijgt en 20.40u het 2e teefje geboren wordt. Tot zover gaat het mooi en doet Hajrah het ook prima. Al vrij vlot zien wij dat er weer een pup aan zit te komen. Om 21.00u floept pup nr. 3 er uit, nog een teefje. Hajrah wast tussen de bevallingen door de pups van kop-tot-kont, terwijl zij hun best doen aan een tepel te blijven hangen voor een lekkere slok melk. 20 minuten later zien we dat Hajrah zich gereed maakt voor de volgende pup. En om 21.20u is het zover, pupje nr. 4 is wederom een teefje. Oeps ... nog 3 pups te gaan, duimen voor een paar reutjes. Zou perfect zijn nog 3 reutjes. Tijd voor een lekker bakje kwark voor Hajrah, nou dat gaat er wel in, ze vindt het heerlijk. De bevalling gaat maar vlot, om 21.45u dient zich pup nr. 5 aan en zo waar het is een reutje, prachtig een kereltje er bij. Daar zijn we blij mee.
En dan blijft het rustig, Hajrah heeft het druk genoeg met het poetsen van de pupjes. Wij gaan er vanuit dat er nu een pauze volgt, dus dat wordt wachten en opletten of ze weer weeën krijgt. Een goed moment om Hajrah mee naar buiten te nemen voor een plasje en even in de straat op-en-neer te wandelen. Wel gewapend met een handdoek, stel je voor dat ze buiten van een pup bevalt, je weet het maar nooit en het zekere voor het onzekere nemen. Het gaat goed, het blijft bij een plasje doen en snel terug naar haar kroost. Ook een 2e schaaltje kwark smaakt haar goed. Dan na een lange pauze maakt Hajrah zich gereed voor de komst van pup nr. 6. Om 23.25u wordt een 2e reutje geboren ... Yes, geweldig nog een kereltje. Gaan we het halen, dat het 7-span op één en dezelfde dag geboren wordt ?
Ik kijk naar de klok .... we gaan middernacht voorbij, maar dan om 00.10u komt ook nr. 7 ter wereld. Aan vriendin (en fokster) Gea Jonkman de eer om dit pupje ter hand te nemen en onder de staart te kijken welk geslacht 'het' heeft. 'Nog een teef Alja' hoor ik haar zeggen. Joh, maakt niets uit, alle zijn alive and kicking, er zit goed leven in en ze weten in no time de tepels te vinden en dat is het belangrijkste. Hajrah een dikke pluim meid, je hebt het fantastisch gedaan en het moedertje is helemaal in je ontwaakt. THX voor dit 7-span.

 

Happy HAJRAH

 

 

 

  De stamboomnamen

 

De stamboomnamen van de pups hebben we al gekozen, natuurlijk kan men zelf een leuke roepnaam voor de pup kiezen. De stamboomnaam wordt aan een pup gekoppeld op het moment dat de pups hun karaktertestje in week 7 hebben gehad.
Hieronder de 7 namen die bestaat uit onze Kennelnaam + een naam die begint met een J:

 

♦  Fan Sjonah-Mae Jewel Jeelah
  Fan Sjonah-Mae Jazzy Jayrah

♦  Fan Sjonah-Mae Jolly Jurah
♦  Fan Sjonah-Mae Joyful Jonah
♦  Fan Sjonah-Mae Jubilant Jaydah

♦  Fan SJonah-Mae Just Wild Boy Floyd
♦  Fan Sjonah-Mae Junior Wild Boy Duke

 

En hier zijn ze dan [klik op 1e afbeelding voor vergroting, etc.]: