Week 1

Week 1  -  J-nest 2021


 

  03-11-2021 - Pupdate week 1

 

De eerste week zit er op. De pups zijn gestaag gegroeid de afgelopen week. Dat is ook te zien, ze hebben meer kracht in hun pootjes en trekken zich dapper voort door de werpkist, ook komen de kopjes al meer omhoog. Tijdens het drinken pompen ze stevig met de voorpootjes om de melkstroom op gang te krijgen en trekken met de bekkies aan de tepels. En als de melk dan vloeit is het drinken geblazen. Onder het tevreden maken van ritmische geluidjes hoor je ze de melk in te nemen. Maar ... als de melk op is ... dan breekt het geweld los. Driftig gaan ze op zoek naar een andere tepel, wellicht dat daar nog wat te halen valt. Ze ontzien elkaar daarbij niet. Ze klauteren over elkaar heen, onder elkaar door en wringen zich naar een nieuwe plek, waarbij ze hun voorpootjes met nageltjes gebruiken. Arme Hajrah, je buik heeft het wel te verduren en die warmtelamp boven je is ook niet altijd even top. Als ze klaar is met voeden verlaat ze de puppy kamer en gaat naar buiten waar het lekker koel en fris is. Of ze komt bij ons in de kamer, wel zo gezellig. Ondertussen kunnen de pups hun broodnodige slaapjes doen met de volle buikjes. En op de foto's is te zien dat de zwarte pigmentjes zich in de afgelopen week goed hebben ontwikkeld,

 

[klik op 1e foto voor vergroting etc].

 

 

  29-10-2021 - Dag 2 van de 7 pups

 

Hajrah en haar kroost doen het goed. Het is voor ons zo fijn te zien dat ze haar eerste moederschap zo geweldig oppakt. Ook al waren haar moeder en grootmoeder zeer toegewijde moeders, voor ons is het toch even observeren hoe Hajrah het voor de eerste keer zal doen. Beschermend is ze ook, de andere honden mogen [nog] niet in de buurt van de puppy kamer komen.  Voor een plasje en poepje gaat ze naar buiten en daarna wil ze gelijk weer terug naar haar pupjes.
En de pups? Zo het zijn echte 'melkbar hangers' hoor, wat lusten die graag een slok melk. En daarbij ontzien ze elkaar niet. Ze duwen elkaar, klimmen over elkaar heen of onder elkaar door. Wat een gewroet en gewoel. Zo leuk om te observeren. De gewichtjes van de pups zit ook al in de lift, dat ziet er goed uit.

 

[klik op 1e foto voor vergroting etc].

Klik op afbeelding om video te bekijken