Week 2 – L-nest 2024

Week 2  -  L-nest 2024


 

31-03-2024 - 1e Paasdag - pupdate WK-2

Yehhh, is dat even treffen, vandaag op 1e Paasdag zijn wij 2 weekjes jong. Helaas zijn we nog te jong om een eitje te kunnen tikken en ze te mogen opeten. En ook is het nog te vroeg om buiten de Paaseieren te gaan zoeken in alle gaten en hoeken. Maar dat mag de pret niet drukken, volgend jaar zullen wij het vast wel gaan beleven.
Wat wel kan is ons op ons Paasbest aan jullie presenteren, al waren een paar stevige gapers onvermijdbaar. Whala, hier zijn wij geheel in stijl van de Paassfeer.

De pups doen het prachtig. De oogjes zijn bijna alle open en ze doen al verwoede pogingen om op hun pootjes te lopen. Dit gaat met het nodige gewiebel gepaard en regelmatig wippen ze om, net of hebben ze te diep in het glaasje gekeken. Zo koddig om te zien, oefening baart kunst en flink oefenen bevordert de spieropbouw. Way to go boys en girls. Vandaag gaan de pups verhuizen naar de woonkamer, weer een nieuwe ontwikkeling in hun jonge leventje. Voor nu tot later.... op pagina Week 3.

 

[ klik op 1e afbeelding en via pijltje rechts verder]

 

29-03-2024 - Dag 13

 

Aja-jaj … Wij hebben vandaag geen goede beurt gemaakt bij de pups. Eerst alle gekleurde bandjes vernieuwen. Gelukkig hebben ze net de buik vol met melk, ze zijn best rustig op mijn schoot. Ik gun ze een pauze, leg ze terug in de werpkist en ze slapen lekker in. Een tijd later de nageltjes knippen, wat kunnen ze zich verzetten ‘ik wil niet, ik wil niet, ik wil niet’... Helaas niks te willen, geknipt gaat er worden. Door onder op het voetzooltje licht te drukken, spreiden de nageltjes zich mooi uit en gaat het knippen het makkelijkst. De puntjes gaan er af, wel is het priegelwerk en vraagt een vaste hand. Fijn voor de pups dat wij alleen maar koffie gedronken hebben [Ohhh]. Voor Hajrah haar buik is het zeker een opluchting dat de scherpe puntjes er af zijn.
En dan volgt nog het minst leuke klusje wat Enoch en ik samen zullen gaan klaren … het ontwormingsmiddel Pup Drontal aan de pups geven. Waarom dat goedje een roze kleur heeft? Blijkt dat Google mijn vraag niet kan voorzien van een antwoord. Jammer, had het wel willen weten [ha, ha].

 

[klik op afbeelding voor vergroting en dan pijltje rechts]

Met vaste hand de nageltpuntjes knippen

 

Mjammm ... blub-blub ... brrrr .... da's VIES !!!

 

Tijdens schoonmaak in de boodschappenkratjes. Zus en broer knus samen slapen.

 

 

27-03-2024 - Dag 11

 

De groei bij de pups gaat mooi opwaarts. Bij de één meer dan bij de ander, dus ga ik het wat begeleiden. Zodra Hajrah er voor gaat liggen, er in ieder geval voor zorgen dat de lichtste pups: Oranje, Roze, Rood, Paars, Donker Groen en Donker Blauw een tepel tot hun beschikking hebben. De 'kiloknallers' Licht Groen, Geel en Licht Blauw leg ik even apart in een boodschappenkrat. Geeft meer rust voor de drinkers en ook voor Hajrah. Als die 3 dikkertjes er bij liggen en al wroetend met hun scherpe nageltjes op zoek gaan naar een tepel, krijgt Hajrah haar tepellijst het flink te verduren en wordt het minder prettig voor haar. En ik zie ze er voor aan dat ze doodleuk broer of zus hun tepel afpakken, gewoon je gewicht in de strijd gooien, hup aan de kant jij.
Niet dat ik dit bij elke tankbeurt toepas, maar wel zo nu en dan. Kijken of ik de gewichtjes iets meer naar elkaar toe kan krijgen.
Deze week staat de pups nog 2 verrassingen te wachten. Of het leuke verrassingen zijn ??? Uhh ... zeker weten dat als ze konden praten, ze heel luid 'NEE' zouden roepen.
Richting eind van de week gaan wij hun nageltjes knippen én krijgen ze voor de eerste keer het ontwormingsmiddel Drontal. Hajrah en de andere 4 witte dames krijgen ook een ontwormingstablet. Door alle pups/honden gelijktijdig te ontwormen, weinig kan op besmetting onderling.

Hajrah is buiten, mijn kans om me bij de pups in de werpkist te voegen en rondom wat videootjes te maken. Pup Licht Blauw heeft als eerste door dat ik er ben en laat dit luid horen [filmpje 1]. Hij ligt achter mij, ik voel hem tegen bij achterste aanbotsen, vervolgens probeert hij over mijn kuit te klauteren, maar geeft het dan op. Geen melkgeur te bekennen, loos alarm. Bokje springen over je zus of broer lukt nog niet, het is meer respectloos je er overheen trekken, schuiven en klauteren. Je zult maar het bokje zijn ... deuhue.

 

[klik op afbeelding voor bekijken video]

Reutje Paars komt obstakel Reutje Rood tegen, d'r overheen is de kortste weg. Pupje Licht Blauw heeft mij ontdekt, helaas geen enkele kans op een teugje melk manneke.

Reutje Licht Blauw gaat toch door op zoek naar Mama, komt echter teefje Roze tegen, die helaas de pineut is, maar toch weet te ontsnappen aan 1.000 gram schoon aan de haak.

 

De beide Reutjes D-Blauw en Oranje kijken verstoort op, wat een herrie hier in de bak. Echter na een gaapje van D-Blauw laten beide het voor wat het is ... Zzzzz. Overzicht van de alle pupjes van de K-9 Pack

 

Reutje D-Groen in dromenland en reutje L-Groen rekt en strekt zich uit + mini gaapje. Teefje Geel voegt zich bij Reutje Rood, die ligt graag hogerop. Teefje Roze en Reutje L-Blauw rommelen wat met elkaar om ... oeps omgewipt.

 

 

En wat hebben ze al prachtige zwarte pigmentjes op de lipjes, neusjes en de voetzooltjes. Kan ook niet anders, Hajrah en Tiyo hebben beide ook geweldig donker pigment op neus en lippen. Van al de 9 kleintjes een mooie scherpe close-up foto van hun lieve gezichtjes.

 

[klik voor vergroting op 1e foto en verder met pijltje rechts]

 

 

Ook de pups gewogen, hierbij het overzicht gewichtjes van vandaag