Week 3 – L-nest 2024

Week 3 - L-nest 2024


 

05-04-2023 - 2e pupvisite

 

Vandaag de eer aan Lieke en Bob om de pups te bezoeken. Wel met honden opgegroeid maar nu is het de tijd daar, één voor henzelf. Gevallen als een blok voor de Zwitserse Witte Herder, door de ontmoeting met een Witte die bij hen op de zeilschool rondliep. Ook zo kan het virus toeslaan. Het is wel ff rijden vanuit Zuid-Holland naar Siegerswoude, maar dat ben je snel vergeten. Ik weet zeker dat de terugreis een stuk sneller [leek] te gaan dan de heenreis nu ze voor het eerst de jonge pupjes hebben ontmoet, geknuffeld en vast gehouden. Het is en blijft een hele belevenis, wat je noemt een Whow-ervaring die wel een tijdje blijft hangen. Het was reuze gezellig Lieke en Bob.

THX Lieke voor de mooie beelden al heeft de zon je wel parten gespeeld

 

03 + 04-04-2023 - Pups, pups en nog eens pups + 1e pupknuffelsessie

 

Donderdag 4 april is het zover, Tineke en Regina bijten het spits af, de eerste pupknuffelsessie. Ze zijn reeds bekend met het witte wonder ras en hebben al een prachtige witte dame gehad, waar ze helaas afscheid van hebben moeten nemen. Eén van de twee pupmeiskes zal bij hen een warm thuis mogen krijgen. Ze hebben zo genoten van de pupkes en Regina was druk in de weer met de camera, kon ik mooi de koffie doen [ha, ha]. Hieronder het resultaat.

Foto's gemaakt door Regina é moi 3 video's.

 

 

1e video: Wat een rust in de werpkist ... behalve D-Groen, die denkt bij broertje D-Blauw een slokje te kunnen halen. Na enige tijd blijkt mijn been ook een potentieel te zijn ... O,o ... toch niet een brilletje nodig hoop ik?
2e video: Volle bak in de werpkist. De meeste pups hebben hun quotum binnen op een paar na, kwestie van pompen of ... verzuipen. L-Blauw haalt een wit voetje bij mama Hajrah, lukt hem ook nog.
3e video: Whow ... wat een 'bak' herrie en wat een reuring. Mama komt er aan. Helaas het ziet er hetzelfde uit, ruikt net even anders, wat een bommer. Maar tante Estayah is helemaal happy, zij vindt pups zooo leuk en wil zooo graag naar ze toe. Nou dat kan hoor Esta. Bescheiden en zachtjes, dat is Estayah.

 

 

01-04-2023 - De verhuizing

 

Gisteren was het zulk mooi weer, dat we de verhuizing naar de woonkamer tot vandaag hebben uitgesteld [nee geen grapje ...]. Onze groene vingers jeukten en we besloten de tuin in te duiken: grasmaaien, klimop snoeien en de naden tussen de tegels ontdoen van gretig opschietende graspolletjes.
En dan is vandaag de grote dag, de pups verhuizen naar de huiskamer. De grote rol zeil van de garagezolder gehaald, uitgerold en grondig gereinigd. Ook alle kennelpanelen van de puppyren ondergaan een poetsbeurt. Samen sjouwen we de werpkist in de ren. Ondertussen liggen de 9 pups weer verdeeld in de 2 boodschappenkratten, dat wordt nu echt wel krap, want ze groeien als kool. Een schoon vetbed er in en huppelakee de pups terug leggen in hun vertrouwde werpkist. Voor de 4 volwassen witte dames is het wel even wennen. Hajrah vindt het best spannend dat de andere 3 er ook zijn. Doch die gaan respectvol in de voorkamer liggen om Hajrah de ruimte te bieden, tot ook zij haar draai heeft gevonden. Alles went, dus dit gaat ook goed komen.
Zo fijn de pups nu in de nabijheid te hebben en niet steeds naar de pupkamer te moeten lopen. De ontwikkelingen en de capriolen van de pups kan ik  vanaf nu van dichtbij volgen en vastleggen.

 

 

De pups zijn zich er totaal niet van bewust dat ze verhuisd zijn naar de woonkamer en slapen relaxed. Eentje wel super relaxed en sexy [ohhh!]. Tevreden koese ... Zzzzz

 

31-03-2023 - Laatste fotoshoot pupkamer

 

In onderstaande 5 foto's laat 'klimgeitje' Geel zien, dat opgeven geen optie is. Gewoon door klauteren in de hoop dat ze ergens hogerop toch nog een tepel kan scooren; helaas heeft ze het te hoog gezocht, dat gaat t'em niet worden. Videootje er van van had het beter laten zien, maar ... met snel doorklikken van foto nr. 1 t/m nr. 5 zijn haar klim skills ook te zien.

 

 

Drie videootjes als afsluiter van de familie

1 - Als het etenstijd is en je ligt met elkaar te genieten aan de melkbar, maakt Hajrah van hun nabijheid gebruik om de achterwerkjes te poetsen.
2 - Bij toerbeurt is het hard werken voor de pups als Hajrah er voor gaat liggen. Dan moet je er rap bij zijn om een 'tuitje' te bemachtigen. Laatkomers vallen daardoor wel eens buiten de boot, deze keer teefje Geel en reutje Licht-Groen.
3 - Na een tijdje pompen met de pootjes tegen Hajrah haar buik en met de bekjes heen en weer bewegingen te maken begint de melk te stromen. Voor ons duidelijk waarneembaar, het is 'het moment dat de pups hun eigen muziekje laten horen'.