Week 1

Week 1  -  K-nest 2023


  18-01-2023 - 1 week jong - Pupdate

De eerste pupdate, vandaag zijn ze 1 week jong. Het is een beetje saai, maar er gebeurt nog niet heel veel wat activiteit door de pups aangaat. Hoofdmoot is drinken, slapen, plassen en poepen. En voor Hajrah is het vlees eten als een slootgraver, bakjes kwark als toetje opslebberen, een snackje tussendoor verorberen en natuurlijk op tijd naar buiten voor een frisse neus. De pups worden flink door Hajrah gepoetst van top tot teen, onder het nodige gemiep en gepiep van zoon of dochter. Enkele pups krijgen wel eens een rood koppie. Hoe dat komt? Hajrah vloeit nog na - dat is normaal - en dit kan zeker nog een tijd voortduren. Wanneer alle pups gelijktijdig willen drinken, is er weinig ruimte als je als laatste aankomt. Deze pup kruipt dan  onder de staart van Hajrah, in de hoop daar nog een tepel te vinden. Helaas levert deze plek geen melk op maar wel een rood hoofd en voorpootjes.

Het gaat hartstikke goed met de pups. De pigmentjes zijn al mooi donker op de neusjes, lipjes en voetzooltjes. Deze keer 2 portretfoto's van iedere pup gemaakt. Het is gelukt, maar er zijn er 'tig' in de prullenbak beland. Het kleine grut beweegt alle kanten op, tot ze eindelijk even tot rust komen.

Eerst de 5 reutjes, daarna de 3 teefjes.

 

[klik op 1e foto voor vergroting etc]

 

Ook de gewichten stijgen super goed, dit blijkt wel uit het overzichtje 'gewichten' hieronder.

 

Een tussendoortje. Reutje Blauw, hijg, puf, tja maat houden is niet je sterkste punt, dat krijg je als je te lang aan de melkbar blijft hangen. Teefje Roze, bijkomen van haar volle melkbuik als een prinses op de erwt. En Teefjes Roze en Oranje zo knus samen op stap in dromenland.

 

 

 

 

  15-01-2023 - Dag 5

 

Hajrah en haar kroost doen het goed. Het is voor ons zo fijn te zien dat ze haar moederschap weer zo toegewijd oppakt. Beschermend is ze ook, de andere honden mogen [nog] niet in de buurt van de puppy kamer komen. Ze verlaat de pupkamer alleen om een plasje en poepje buiten te doen en wil daarna gelijk weer terug naar haar pups.
En de pups? Zo het zijn echte 'melkbar hangers' hoor, wat lusten die graag een slok melk. En daarbij ontzien ze elkaar niet. Ze duwen elkaar, klimmen over elkaar heen of onder elkaar door. Wat een gewroet en gewoel. Zo leuk om te observeren. Hajarh krijgt nu 3x daags een flinke bak vlees, tussendoor bakjes kwark en natuurlijk ook de snackjes. Het wordt allemaal gretig opgepeuzeld. De gewichtjes van de pups zit ook al in de lift, dat ziet er goed uit.
Gisteravond voor het eerst weer in het eigen bed geslapen, zo dan slaap je toch een stuk beter en rustiger.
Hieronder weer wat foto's van Hajrah en de kleine bollewolletjes en drie video's.

 

[klik op 1e foto voor vergroting etc].

 

 

[klik op 4-kantje met zwart ruitje rechtsonder in video voor vergroting]

Teefje Geel is op zoek naar ... Mamaaaaa. Loud and clear!

Drinken en plassen kan tegelijk en 1-tje de verkeerde afslag genomen, waar zijn die tepels nou?

Hajrah houdt oogje in 't zeil die 4 witte dames blijven wel daar hè. Reutje groen heeft melkbar voor zichzelf