Week 2

Week 2  -  K-nest 2023


 

25-01-2023 - Pupdate WK 2

 

De pups zijn vandaag 2 weekjes jong en laten al een mooie ontwikkelingen zien in de afgelopen week. Ze zijn heerlijk beweeglijk en doen al verwoede pogingen op hun pootjes te lopen. Hilarisch om te zien, want regelmatig kukelen ze om, maar 'oefening baart kunst'. De spieren worden getraind en de balans zal steeds beter worden gevonden. Het lijkt wel een fitness studio in het klein in de werpkist.
Tijd voor de schoonmaak. Als je een tijd met z'n 4-en in een boodschappenkrat als haringen in een ton vertoeft, wordt je bewegingsvrijheid behoorlijk ingedamd en rest je weinig anders dan je stem te laten horen of een tukje te doen, tot het moment dat de 'caretaker' haar poets- en boenritueel heeft voltooid; de werpkist voorzien is van een fris gewassen vetbed en de gekleurde slangen weer keurig langs de zijkanten liggen. Dat heeft totaal geen nut, want wij pupseltjes kunnen die heel goed kriskras door de werpkist leggen naar onze eigen voorkeur .... pffff.
Een andere nieuwe ontwikkeling is dat de pups hun oogjes open zijn, het bewijs staat op de middelste video. En dat is niet het enige wat open en dicht kan ... kijk die bekkies eens gaan, net kikkervisjes die aan het luchthappen zijn. Zo wat kunnen die gapen. Tussendoor even lekker 'bekken' met broer of zus, en je zus een kusje geven lukt ook al.
De schoonmaak is achter de rug, tijd om Hajrah weer bij haar pups te laten. Zodra ze de werpkist instapt, barst het tumult los en in ras tempo gaan de pups richting moeders buik. Toch nog 2 pups die ondanks hun open oogjes de verkeerde kant op gaan. Ik help ze een handje en zet ze in de juiste richting. Helaas leidt dit tot een wiebelige opname, maar de pups gaan vóór kwaliteit beeld.
In het laatste videootje hoor je mij 'blijf' zeggen, dit is niet tegen Hajrah want die maakt geen aanstalten om uit de werpkist te gaan. Ik had de deur naar de pupkamer open laten staan en hoor dat Ayura vlak bij de deur is, maar die moet van mij in de gang 'blijven', wat ze keurig doet.

 

[klik op 1e foto voor vergroting, etc.]

 

[video's vergroten door rechts onderaan op 4-kantje met zwart ruitje te klikken + geluid aanzetten]

 

Gewichtjes van de pups exact leeftijd 2 weken jong; de groei zit er goed in

 


20-01-2023 - Gratis drinken aan de bar

 

Daar hebben de pups wel oren naar, al zitten die nog dicht. Dan hebben ze wel oog voor, die zitten ook nog dicht. Tja, dan is er nog één zintuig en dat is je neus achterna gaan. Bingo ! Ze schuiven allen aan, al is het soms een strijd een tepel te bemachtigen of deze te behouden. Maar er moet wel gewerkt worden voor ze een drup melk kunnen bemachtigen. Flink pompen met de pootjes tegen Hajrah haar buik en naarstig met het koppie op-en-neer om de melkstroom op gang te krijgen. En als die dan één keer stroomt, dan krijg je waar voor je geld ... niettes het was gratis ! Zodra je eigen 'tuitje' geen melk meer geeft, ga je op zoek naar een andere, dit brengt het nodige gewroet en gewoel met zich mee, want broer of zus staat niet zomaar zijn of haar plekje af. Zo vermakelijk dat kleine grut.

 

[klik op video nr.1 om op Youtube te bekijken; andere 2 rechtsonder klikken voor vergroting]

 

 

 

 


19-01-2023 - De K-9 Pack

 

De dagelijkse gang van zaken in de pupkamer. Het is een gezellige boel daar in de werpkist. Je zoekt een plekje voor jezelf of kruipt gezellig bij elkaar en gebruikt je broer of zus als hoofdkussen. Een nieuw standje uitproberen, blijkt teefje Oranje goed te bevallen. De slangen in de werpkist zijn - zoals altijd - een groot succes. Heerlijk om tegenaan te liggen of er bovenop | onder te vertoeven. Hajrah houdt een oogje in het zeil, controleert de achterwerkjes en voedt het kroost dat dorst heeft. Teefje geel krijgt het op de heupen en laat een stevige oerkreet horen. Niet geoefend, nee spontaan en instinctief floept die er uit. Roze is aan de beurt voor de toiletgang, voor haar had dat niet gehoeven. 1 pup drinkt door tot de laatste druppel en daarna gaat de K-9 pack in de rust. De warmtelamp die boven de werpkist hangt levert voldoende warmte voor de pups, overdag hoeft de CV niet open gedraaid te worden.

 

[klik op 1e foto voor vergroting]

 

Teefje Roze houdt het voor gezien en wil niet meer op de foto. Reutjes Groen en Blauw hebben vast een geheimpje dat niemand anders mag horen. En Hajrah ... die is helemaal tevreden.

 

 

Nog 2 video's van het pack, al is de meeste beweging wel uit de pups. Ze hebben nu nog geen duracel batterij, maar vrees niet dat komt nog wel. In 1 van de video's blijkt opeens nood aan de man te zijn. Reutje Groen moet even wat kwijt, hij doet zo zijn best valt bijna op zijn snuitje. Ik waarschuw Hajrah, zij gaat gelijk tot actie over. P.S. achterzijde van Hajrah ziet er wel vies uit, maar na de opnames heb ik haar lekker met lauw-warm water schoongespoeld [dit is dus nog het navloeien, zoals in week 1 uitgelegd].