Periode dracht

Periode dracht Ayura  -   I-nest 2020


  Voortgang periode dracht

 

03-06-2020 - Puppykamer is gereed

De puppykamer is in gereedheid gebracht. De werpkist geboend en in elkaar gezet, de kamer gezogen en gesopt en mijn matras ligt klaar. Vanaf vandaag ga ik daar de komende tijd slapen en kan zo een oogje in het zeil houden. Ayura heeft feiloos in de gaten wat wij aan het doen zijn. Ayura kijk mij aan, ik denk ze wil naar buiten. Achterdeur open ... mmm ... ze blijft binnen. Ik ga weer op de bank zitten en Ayura kijkt mij wederom indringend aan. Wil je naar de puppykamer Ayura? Ik doe de kamerdeur open en ... ja hoor ze loop de kamer binnen en gaat in de werpkist liggen. De 'verloskamer' is er klaar voor, de werpkist is ingewijd en alvast goedgekeurd. Wij gokken dat het aankomend weekend wel eens zover zou kunnen zijn, dat de pups geboren worden. Het is nu echt aftellen, nog een paar nachtjes ...

 

 

[klik op afbeelding voor het bekijken video]

29-05-2020 - Rontgenfoto dracht dag 51

De dag van de waarheid. Ik krijg de rontgenfoto van Ayura haar buik vandaag toe gemaild van de DA, om te zien hoeveel pups ze draagt. Zooo spannend, zullen het er 6 zijn, zoals bij de echo te geteld werd of toch meer? Het zijn d'er ...... 8. Wij hadden ook al het vermoeden dat ze meer zou dragen gezien haar omvang buik. Nou geweldig, 8 pups is een mooi aantal, daar zijn wij heel blij mee. Toch knap dat de DA in zo'n wir-war de schedeltjes weet te vinden.

En nu maar proberen te tellen ....

 

Telling dierenarts, het zijn er 8 ...

 

We hebben lekker warm weer en dat blijft zo t/m de Pinksterdagen. Dat zal wel puffen worden voor Ayura met zo'n bol buikje. Nou ja, schaduwplekjes zijn er genoeg en anders kan ze er ook voor kiezen in huis te gaan liggen. De schuifpui staat open, dus naar binnen of naar buiten is beide mogelijk.

 

[klik op afbeelding voor bekijken video]

Sjok, sjok, sjokker-de-sjok .... een wedstrijdje rennen met de andere witten zit er niet meer in. Lekker op je eigen tempo meissie. Ayura ploft lekker neer in het gras, 't is haar wel best zo. Nog ca 12 dag te gaan naar de uitrekendatum, maar hopelijk komen de pups in het weekend van 6-7 juni.

21-05-2020 - Expecting Ayura

Vandaag Hemelvaart is Ayura 6 wk + 2 dag drachtig. Pfff wat is 't warm, zie ik haar denken. Ze loopt geen stap sneller dan nodig ... je hebt gelijk lieve Ayuurtje. Ga maar mee naar binnen ... Plof ... heerlijk die koele vloer. Ze heeft al een flinke bolle buik. Verwondert ons niet, ze eet als een slootgraver haar vlees uit de bak en staat vooraan bij het kastje met snackjes als ik die ga pakken. Ook laat ze 'wolven' gehuil horen, alsof ze wil zeggen, schiet nou op ik wil, ik wil, ik wil .... een snackje ! Alles voor het goede doel zullen we maar zeggen .... Het is een goed teken en daar zijn wij blij mee. De afspraak bij de DA voor een röntgenfoto staat op donderdagmiddag 28 mei a.s. Dan weet ik exact hoeveel pups Ayura draagt. Wel duurt het nog tot de dag van de geboorte hoeveel van welk geslacht het er zullen zijn. Iedere keer is het weer spannend ...

 

[klik op afbeelding voor het bekijken van de video]

 

Maandag 11 mei 2020 - ECHO

Op 11.15u staat de afspraak bij de dierenarts voor de echo, is Ayura drachtig? Door de Corona crisis moeten we Ayura aan de dierenassistente afgeven en kunnen niet mee in de echokamer. Jammer want dan had ik een foto van Ayura kunnen maken tijdens het maken van de echo. We wachten buiten in de auto en voor we het weten komt de assistente alweer met Ayura al terug. Denk nog even: oef is het niet gelukt, moet ik toch mee, maar nee hoor het is voorspoedig verlopen, Ayura liet het gewillig over haar heenkomen. 'Hartstikke drachtig', zegt de assistente. Ik kon in ieder geval 6 vruchtjes spotten, maar zeker kans dat er meer zijn. Ik stuur je de foto's van de echo toe hoor. Wow ... geweldig nieuws. Wij zijn helemaal in de wolken met dit bericht. En natuurlijk ook fantastisch nieuws voor de geïnteresseerden op onze lijst, ik kan ze blij maken, dat er pups te verwachten zijn.

 

Hieronder Ayura en pappa Rudy en 3 vruchtje van hun te verwachten kroost.

 

//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/05/IMG-20200511-WA0001.jpg
//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/05/IMG-20200511-WA0003.jpg
//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/05/IMG-20200511-WA0002.jpg

  Stamboom pups

 

Het wordt ons I-nest, dit betekent dat de pups op de stamboom onze kennelnaam 'Fan Sjonah-Mae' met er achter een naam beginnend met een 'I' krijgen. De nieuwe bazen kunnen hun pup zelf een leuke roepnaam geven.
Hieronder de stamboom van de pups: