Periode dracht

Periode dracht Hajrah -   J-nest 2021


  Voortgang periode dracht

 

 

Woensdag 27-10-2021 - De laatste loodjes ??

Hajrah heeft vandaag geen trek in haar vlees. Tevens hijgt ze veel en ze is onrustig. Wil naar buiten, binnen, buiten, binnen en dreutelt van de voor- naar de achterkamer visa versa. Gisteren de puppykamer ingericht en alle benodigde zaken klaar gelegd. De werpkist zit in elkaar en het bed staat er naast. Vanaf gisteravond slapen Hajrah en Alja in de puppykamer. De werpkist vindt ze maar een raar ding, ze ligt er liever naast én nog liever op het bed [ha, ha]. Wellicht laat de bevalling niet lang meer op zich wachten, we zullen het zien. De laatste loodjes ......

Dinsdag 19-10-2021 - En het aantal pups is ??

Vandaag is het zover, er wordt een rontgenfoto van Hajrah haar buik gemaakt. Na een kwartiertje wachten konden wij om 11.00u in de rontgenkamer terecht. Hajrah wordt op haar rechterzijde op de tafel gelegd en het gebied voor de foto licht helder op. Maar het drukken op het knopje leverde geen foto op. O jee, dacht ik, heb ik weer. Het apparaat doet het niet, terwijl deze wel aan staat. De expert er bij en na wat uitleg leek het helder te zijn. Het apparaat weer opstarten en .... weer geen foto. Nee hè, het zal toch niet waar zijn, apparaat kapot?? Weer de expert er bij. Blijkt dat er 10 min na opstarten gewacht moet worden voor de foto kan worden gemaakt, tja dat was er niet bij gezegd. Hajrah en ik mogen weer naar de wachtkamer en ik krijg een kopje koffie. Dan worden we weer binnen geroepen, 3e poging en zo waar, na een druk op de knop is daar de foto. De foto op de computer openen en tellen maar. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ..... nog even zoeken, maar wij zien er niet meer. Nou geweldig, 7 pups daar zijn wij blij mee. Wel zegt de assistent nog: de dierenarts moet ook nog even tellen hoor, voor de zekerheid. Morgen krijg je een e-mail toegestuurd met het aantal getelde pups en de rontgenfoto. Gelukkig is alles op z'n pootjes terecht gekomen ... pfff.

 

En hier is de röntgenfoto met pup 1 t|m 7.

 

 

Vrijdag 15 oktober 2021 - > 6 weken drachtig

Hajrah is vandaag 6 wkn en 4 dagen drachtig en heeft al een mooie stevige buik. Haar anders zo slanke lijn is verdwenen en de tepels zijn ook al flink gegroeid. Normaliter eet ze rustig haar eten en snackjes, maar nu [vr]eet ze als een slootgraver. Hajrah krijgt nu tussen de 900 en 1000 gr vlees, verdeeld over 3 porties per dag en dat gaat er allemaal in. Tijdens het wandelen loopt ze regelmatig in telgang en dan schommelt haar buik vrolijk van links naar rechts. Het schiet al aardig op, nog ca. 2,5 week tot de bevalling. Maar, volgende week dinsdag [51e dag dracht] gaan we eerst nog voor de rontgenfoto naar de dierenarts en zullen we het aantal pups kunnen tellen, Wij zijn zoooooo benieuwd.

Donderdag 30 september 2021 - ECHO

Vandaag 9.00u staat de afspraak voor de ECHO bij de dierenarts gepland. Het moment supreme, is Hajrah drachtig of niet? Het is en blijft elke keer weer spannend. We hebben al wel het vermoeden dat ze drachtig is, haar tepels zijn iets groter en tevens lijkt ze iets minder slank. Het op de rug leggen vindt Hajrah best spannend, hijg, hijg. Buik scheren hoeft niet zegt de DA. Vervolgens krijgt ze een klodder koude gel op haar buik en zet de DA de echokop er in. De echokop staat nog maar net op haar buik en daar zien we al een pupje in wording voorbij komen, en wel meer dan 1. Het tellen valt niet altijd mee, maar de DA zegt circa 6 vruchtjes te spotten en wellicht zijn het er meer. WAUW, so happy, happy. Geweldig daar zijn we zo blij mee. Ons vermoeden is bevestigd. FLOYD en HAJRAH worden vader en moeder. En natuurlijk ook fantastisch nieuws voor de geïnteresseerden op onze lijst, dat er pups te verwachten zijn. Op naar de 51e dag van de dracht. Dan laten we een rontgenfoto maken, om helder te krijgen hoeveel pups Hajrah werkelijk draagt.

 

Hieronder Hajrah en Floyd en 2 vruchtjes van hun te verwachten kroost.

 

 

 

 

 

 

Mid en eind augustus - Loops en naar dekreu FLOYD

Tot onze verrassing is Hajrah eerder loops geworden dan verwacht. Ze zal wel door onze Esta, die loops was, meegetrokken zijn. Toen de progesteron waarde uitwees dat het tijd was voor dekking, zijn we richting Duitsland gereden. Floyd wist wel van wanten, tja wat wil je met zo'n mooie dame. Voor Hajrah was het haar eerste keer dat ze gedekt werd, zij vond het best wel spannend. Floyd heeft 'zijn deel' bij Hajrah aangeleverd en nu is het afwachten tot de echo [wk 39], die moet uitwijzen of Hajrah drachtig is. Eind oktober | begin november zal dan de geboorte van de pups te verwachten zijn. Hierna blijven de pups nog ca. 7,5 week bij ons, waarna ze in week 51 2021 mogen uitvliegen naar hun nieuwe thuis. Wij kijken er naar uit de pups van deze 2 kanjers te mogen verwelkomen.