Week 2

Week 2  -  J-nest 2021


 


10-11-2021 - Pupdate week 2

 

Wat gaat het toch snel. De 7 pupseltjes zijn vandaag al weer 2 week jong. De oogjes zijn open en de oortjes zullen spoedig volgen. Zo nu en dan hebben ze al wat interactie met elkaar door aan elkaars bekje te happen. Ook scharrelen ze al hoger op hun pootjes rond, wel kukelen ze nog regelmatig om. Stapje voor stapje om de balans te houden, valt nog niet mee.
Deze week zijn de nageltjes geknipt en de pups zijn voor de 1e keer ontwormd. Maar een geluk dat ze van te voren niet weten wat dat roze goedje is. Smekker-de-smek, gekke bekkies trekken en oogjes dicht, niet te pruimen zeg. En natuurlijk weer op de weegschaal. Iedere pup zit mooi in de groeicurve, al zijn er altijd een zwaarste en een lichtste pup.
Zaterdag a.s. verhuizen de pups naar de woonkamer. Voor ons veel leuker, kunnen we ze beter observeren. Hoe of Hajrah dit zal ervaren ... want dan zijn de dames Sjonah, Ayura en Esta ook aanwezig. Ach het went van zelf is onze ervaring.

 

[Klik op eerste foto om de galerij te bekijken in groot formaat]

 

 

 

 


07-11-2021 - Close-up

 

Wat een aardigheid om de pups te observeren. Al is het nog hoofdzakelijk melk drinken, veel slapen en buikschuiven in de werpkist, steeds vaker worden de achterpootjes onder het buikje getrokken en doen ze verwoede pogingen op 4 pootjes te lopen. Stapper-de-stap, het is nog zoeken naar de balans en de coördinatie tussen de vier pootjes. Meestal eindigt de poging in het omvallen op de zij. Maar de volhouder wint, dus maar flink oefenen. Hajrah eet als een slootgraver, 3 maal daags krijgt ze een bak vol vlees en dat gaat er maar wat  graag in. De tijd tussen de voedingen wordt ook ruimer. Dit biedt Hajrah de mogelijkheid buiten uit te waaien én daarnaast vertoeft ze graag bij ons in de kamer.

 

[Klik op eerste foto om de galerij te bekijken in groot formaat]

De 2 reutjes

 

 

De 5 teefjes

 

 

Het leven van een pup gaat niet altijd over rozen. Vooral je je verslapen hebt en te laat aanschuift bij de bar voor een flinke slok melk, alle plaatsen bezet.
Dat wordt een zoektocht Mr. Dark Blue

[klik op afbeelding voor bekijken video]