Week 1 – L-nest 2024

Week 1  -  L-nest 2024


 

  24-03-2024 - Dag 7 - Pupdate WK-1

 

De eerste week van de 9 pups is helemaal naar tevredenheid verlopen. Ook Hajrah heeft haar moederrol en taken geheel op zich genomen, ze is zorgzaam en vertoeft in of naar werpkist als ze wat rust wil. Ondanks 2 dagen meesmuilen met het vlees, is dit de 3e dag weer helemaal goed gekomen. Ze krijgt nu 4x per dag een bak vlees aangeboden en ze eet het allemaal op. Brok is minder favoriet, geen nood de Energique pup vlees is op zich prima.
De pups drinken goed, slapen al langer dan eerst en liggen regelmatig bij Hajrah te drinken, soms met z'n allen [oordoppen in] of om en om met een kleiner aantal. Vanochtend koos Hajrah er voor een tijdje bij mij en de andere honden in de woonkamer te zijn. Kan ik mij goed voorstellen, ook gezellig voor haar. En de pups slapen toch, dus die merken er niets van. Vandaag voor de 2e keer de gekleurde bandjes gewisseld, daar waren de pups wel aan toe. Ook de pigmentjes op neusjes en voetzooltjes zijn al goed doorgekomen, geeft al een mooi contrast met de witte vachtjes. Toch best weer snel gegaan deze week. Naast een paar 1e korte nachten bij de pups, ging het steeds beter, maar de 'eigen' slaapkamer lonkt en lonkt .... nog 1 nachtje pupkamer dan ....?

Hieronder de pupdate week 1; van ieder pupje 2 portretfotootjes. Het eerst alle reutjes gevolgd door de 2 meiskes.

 

[klik op afbeelding voor vergroting en verder via pijltje rechts]

 

The whole family happy and content

 

Teefje Geel buikje te vol? - Reutje D-blauw poging achter 't oor krabben

 

 

  21-03-2024 - Dag 5

 

Het miept, krijst, het drinkt, pie & poe't, slaapt en schuivelt dapper door de werpkist heen. En niet te vergeten ze groeien ook prima. Het verschil formaat en ontwikkeling met dag 1 en nu is goed waar te nemen. Gisteren en ook vandaag is Hajrah aan het pruimen met haar vlees. Dat ze haar neus optrok voor de vis-variant was eerder duidelijk, dus die even niet gevoerd. Dacht haar voor de gek te kunnen houden en bood haar kwark+vlees aan, gelukkig dat at ze op. Volgende maaltijd hetzelfde, maar dan met meer vlees er door. Leuk geprobeerd Alja, maar ik trap er niet nog een keer in ... oh oh. Vervolgens brok, een mix van brok+vlees en ook nog brok+vlees+kwark voorgezet. Iedere keer eet ze er een klein beetje van op. Wonder boven wonder tussen de middag bak vlees leeggegeten ... Ik heb toch besloten Energique puppyvlees te bestellen, in de hoop dat totale verandering van spijs beter doet eten ... op goed geluk. Vorig jaar hetzelfde mee gemaakt, dus super bezorgd ben ik nog niet. Daar komt bij, aan de zingende geluidjes die de pups maken tijdens het drinken en op het moment dat de melk stroomt, weet ik dat Hajrah nog genoeg melk geeft.
Als Hajrah naar buiten gaat, is dat het moment voor mij om de werpkist te verschonen. De pupjes vertoeven tijdelijk in een boodschappenkrat met handdoek er in. Daar passen ze nu nog in, later volgt een 2e krat. Voor mij zijn de ochtendgymnastiek lessen nu ook aangevangen. Tijdens het maken van foto's etc. zal ik allerlei standjes en houdingen moeten aannemen om de pups zo goed mogelijk op beeld vast te leggen, vooral als ze liggen te slapen is verplaatsen not done. Door mijn verstoring denken ze gelijk aan 2 dingen: waar is mama en waar is de melk, hup op onderzoek uit.  Weg is het moment foto nemen. Nou het resultaat van vandaag, de ene pup staat er net wat beter op dan de ander, het hangt er vanaf aan welke zijde van de werpkist ze liggen, de goed belichte of minder belichte zijde.

 

[klik op 1e afbeelding voor vergroting en verder via pijltje]

 

 

Jeehhh ... daar is ze weer, het is nog net geen rennen wat ze doen. Hongerrrrrr ... Ik eerst, nee ik, schuif es een stukkie op jij ... Tja je moet er snel bij zijn en het helpt ook niet als moeders niet gestrekt ligt en zo nodig toilet moet maken [klik op afbeelding om video te bekijken]

 

 

  18-03-2024 - Dag 2

 

De 9 pupjes doen het goed. Het is buikschuiven, vaak drinken en daarna uitbuiken en in dromenland belanden. Hajrah zorgt er voor dat ze genoeg melk produceert om haar kroost te voorzien van voldoende melk en eet er lustig op los. Ook zij krijgt momenten om een tukje tussendoor te doen, doch veel minder dan de pupjes. Niet alle kleintjes liggen alle 9 gelijktijdig te drinken. Dit betekent voor Hajrah dat er bijna onophoudelijk wel een stel aan het drinken is. Prachtig om te zien dat het zo mooi en gemoedelijk gaat. Wij zijn super tevreden en o zo blij.

 

[voor vergoting klik op afbeelding]