Week 3

Week 3 - J-nest 2021


 

16-11-2021 - Pupvisite en één en al 'reuring' in de werpkist

 

Vanmiddag kwamen Arjen en Elly uit Kampen bij de pups langs voor hun pupknuffel. Zo leuk wij kennen elkaar nog van in ieder geval vóór 2013 toen we elkaar regelmatig tegen kwamen bij Zwitserse Witte Herder wandelingen op diverse mooie losloop lokaties in Nederland. Hun witte reu Beau liep altijd met onze Leroy en Niemo vooraan als de 3 verkenners van de route; de 3 witte musketiers.
Helaas zijn deze 3 witte mannen niet meer in ons midden, maar we hebben fantastische herinneringen aan de heren.
Beetje dom, maar we hebben helemaal vergeten foto's te maken van de pupknuf. Volgende keer beter.

 

Dit is de laatste dag van week 3 voor de pups. Tjee wat gaat het toch snel. Ook de ontwikkeling van de pups gaat nu vlot. De weegschaal laat zien dat ze weer goed zijn gegroeid. De tandjes zijn reeds te voelen in de boven- en onderkaak. Ze lopen al een stuk stabieler en vlotter op hun pootjes. En ze laten hun stem ook goed horen: blafjes, kirren en miepen, ze oefenen kranig. De onderstaande videootjes zeggen genoeg. Enjoy !

 

Klik op afbeelding voor bekijken video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14-11-2021 - It giet oan pupvisite

 

Het spits is afgebeten. Vanochtend zijn ze 4 mens sterk langsgekomen voor hun 1e pupknuffelsessie. Ferry, Jessica en kids Iris en Sterre uit Veenendaal keken er zo naar uit. Alle foto's en video's vonden ze al prachtig, maar dit is toch wel fantastisch. De pups in het echie te zien en te kunnen knuffelen. Ze hebben er van genoten en vooral Iris en Sterre waren helemaal in love. Ook Hajrah kwam er gezellig bij en vond het allemaal prima. Tot de volgende reeds geplande pupknuf afspraak. Wij hebben genoten van jullie enthousiasme. En ... voor het eerst chocolade geboorte flikken gekregen met echte muisjes, daar hebben we allen heerlijk van gesmuld [THX].

 

[klik op 1e afbeelding om de galerij te bekijken]

 

13-11-2021 - Verhuisd !

 

Vanochtend de vloer in de achterkamer stofzuigen en dweilen. Zeil van de garagezolder gehaald, op de vloer uitgerold en geboend. Puppyren zo goed en kwaad als het gaat gepoetst en opgebouwd. De puppen in 2 boodschappenkratjes verdeeld. Toen de werpkist verplaatst en verschoond plus een lekker zacht vetbed er in gelegd. Alles klaar, de pups kunnen weer uit de boodschappenkratjes, terug in hun ruime werpkist.
Alle honden waren buiten, zodat ze ons niet voor de voeten liepen.
Eerst Hajrah naar binnen gelaten. Hu, wat staat daar nu en wat hoor ik, zijn de pupjes hier? Ja zeker Hajrah, ga maar eens kijken, een prachtige plek voor jou en je kroost. De pupjes hebben dorst en Hajrah stapt in de werpkist. De pupjes stormen al kirrend op haar af, de bar is open, laten we proosten op onze nieuwe stek !

 

[klik op 1e afbeelding om de galerij te bekijken]

 

 

12-11-2021 - Laatste dag puppykamer

 

De laatste dag in de puppykamer, morgen verhuizen naar de woonkamer in de grote puppyren.
De pups nemen steeds meer ruimte in tussen de poten van Hajrah, ze gaat er mooi gestrekt voor liggen, tot het moment dat het tijd voor het 'kontje wassen' is. Och jee, wederom is mr. Dark Blue de laatste die tracht aan te schuiven. Hoe het kan dat die de zwaarste pup is, is mij een raadsel ...
Als de buikjes vol zijn zoeken ze contact met elkaar. De oogjes zijn helemaal open, maar wat ze werkelijk kunnen zien?
Huuu, wat is dat voor geritsel daar bij de deur van de pupkamer? Kiekeboe ... it's me Ayura, mag ik binnenkomen, wil even pupjes zien. Hajrah kijkt allert naar Ayura en daar blijft het bij. Ayura komt voorzichtig en respectvol naar binnen en vermijdt daarbij om Hajrah aan te kijken. Goed zo dames dit gaat netjes. En een mooie voorbereiding voor morgen, want dan vertoeft een ieder in de woonkamer.

 

[klik op 1e afbeelding om de galerij te bekijken]

 

 

Voor het bekijken video's klik op de afbeeldingen.