Week 2

Week 2  -  I-nest 2020


 


18-6-2020 - Pupdate week 2

 

Wat gaat het toch snel. De 7 pupseltjes zijn vandaag al weer 2 week jong. De oogjes zijn open. Zo nu en dan hebben ze al wat interactie met elkaar door aan elkaars bekje te happen. Ook beginnen ze voorzichtig hoger op de pootjes te gaan staan, wat voor het nodige gewiebel zorgt. De coördinatie en balans wordt gezocht. Ayura verblijft nu vaker buiten de puppykamer, bij voorkeur buiten, daar is het lekker koel. Reken maar dat het geslebber van de pupjes aan haar buik heel wat warmte met zich mee brengt.
Ze zijn deze week voor het eerst ontwormd, nou dat vonden ze echt niet leuk, dat vieze roze goede is niet te pruimen. En natuurlijk weer op de weegschaal. Ieder pup zit mooi in de groeicurve, al zijn er altijd een zwaarste en een lichtste pup. Nog een weekje te gaan en dan is het puppy knuffelen geblazen.

Hieronder de portretjes van de pups afzonderlijk en van alle pups gezamenlijk.

 

[Klik op eerste foto om de galerij te bekijken in groot formaat]


16-6-2020 - ZZzzzz .....

 

Als de buikjes vol en rond zijn en vadertje slaapzand is langs geweest, dan zijn het zulke lieve slaapmutsjes. Ayura is buiten een frisse neus halen, Alja grijpt haar kans om de pups op de foto te zetten, al valt dat niet mee. Om ze van dichtbij te kieken, moet ze de werpkist instappen. Dit leidt er toe dat er toch een paar wakker worden. Stel dat het moeke Ayura is, nou dan kunnen we weer heerlijk melk drinken. Oeps, dat wordt snel foto's maken, maar goed dat Alja nog lenig én behendig is, zo groot is die werpkist nu ook weer niet én er liggen ook nog es 7 pupseltjes hier en daar.
Op volgorde van geboorte: Geel, roze, blauw, zilver, rood groen en oranje, van iedere pup 3 foto's.
En kijk eens, de pups hun oogjes beginnen al open te gaan .... zo mooi die kleine kiekeboetjes.

 

[Klik op eerste foto om de galerij te bekijken in groot formaat]

 


15-6-2020 - Zuipschuitjes

 

Het zijn me toch een stel schuipschuitjes en het gaat er niet altijd even respectvol aan toe ten opzichte van broers of zus. Zodra de eerste stroom melk op is, wordt het verdringen geblazen om toch vooral een tepel te bemachtigen die wellicht nog wat melk produceert. Ook de buik van Ayura lijkt het flink te verduren te hebben. Met die kleine scherpe nageltjes wroeten ze zich met hun voorpootjes naar een andere plek. Of onderdoor of bovenlangs.

Ayura neemt nu langere pauzes tussen de voedingen door. Verlaat zij de werpkist na een voeding, dan laten de pups nog een aardige tijd al piepend weten, dat ze het er niet mee eens zijn. Vervolgens wordt het stil en vallen ze in slaap. Ayura geniet van haar rust, het liefst heerlijk buiten.

De pups doen het heel goed, ze groeien goed, vandaag weer even gewogen. Iedere pup zit op de juiste groeicurve.

 

[Klik op de afbeeldingen om de video's te bekijken]


Flink pompen met je voorpootjes en dan komt de melkstroom op gang. De staartjes strak naar achteren en heen en weer, teken dat de melk stroomt.

 


De zuipschuitjes, ze lusten wel een slokje. Elke pup vindt een tepel. Zijn ze verzadigd dan rollen ze van de tepellijst af met het buikje vol. Pup Oranje kan geen pap meer zeggen, heeft waarschijnlijk onder de rest gelegen en heeft het zo warm. Pupje Groen is knock-out, pupje Roze rolt op haar rug maar houd stug vol. Pup Blauw zoek het hoger op, maar kukelt naar beneden en krijgt een wasbeurt.

 


Is de eerste melkstroom op ... Met voor- en achterpoten geweld en kop als stormram toch es kijken of ik die ander van zijn plek kan jagen. Lief zijn voor elkaar .... ieder voor zich zul je bedoelen.

 

[Klik op eerste foto om de galerij te bekijken]