Week 3

Week 3 - I-nest 2020


 

25-6-2020 - Pupdate week 3

 

Vandaag zijn de 7 pups 3 weekjes jong. Wat heerlijk dat ze nu in de woonkamer zijn. We kunnen ze prachtig observeren vanaf de grote tafel en zien hoe mooi ze al door de puppyren lopen, zelf in en uit de werpkist stappen, met elkaar spelen en de speeltjes ontdekken. Maar de hoofdzaak is nog steeds heel veel slapen. Bij het wakker worden moeten ze een plasje of poepje doen. Wij doen ons best hen zo veel mogelijk op de daarvoor bestemde plaats zich te laten ontlasten, maar vaak zijn we te laat. Toch zijn er pups die spontaan een plasje op de puppypad in de houder doen. Ook hebben ze al kennis gemaakt met de waterbak.

De pauzes tussen het voeden van de pups duurt langer en Ayura haar buik ziet er al wat gehavend uit door de nageltjes van de pups. We besluiten dat het tijd is om de pups nu ook pap te gaan geven en Ayura langzaam aan wat minder vlees te gaan voeren.

Handdoeken op de vetbedden en de trog met pap in het midden. Mochten ze er een grote kliederboel van maken, dan blijven de vetbedden tenminste schoon. We plaatsen de pups om de trog en nemen wat pap aan onze vinger en smeren het op de bekjes. Smekker-de-smek, da's lekker, is er meer? Ja zeker ... even de kopjes naar beneden duwen, zodat ze met de snuitjes de pap aanraken. En wonderwel ze hebben het razendsnel door. Hier en daar een poot in de pap ... oei dat is glibberig. Snel zetten we de pup weer terug op 4 pootjes, zo staat de pup veel steviger. Ze vinden de pap lekker, de pap in gaat er in als .... pap. Is het voor je neus op, dan kan het zijn dat er nog wat aan de andere kant te halen is, dus neem je de kortste weg, dwars over de trog. Wat een heerlijke slebberbekjes zijn het toch.

 

[klik op 1e afbeelding om de galerij te bekijken]

1e keer Papper-de-pap - Lekkerrrrr

[klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

23-6-2020 - Verhuisd ...

 

Gistermiddag de pups verhuisd van de pupkamer naar de woonkamer. Ook voor moeder Ayura een overgang, want de andere honden vertoeven nu in de directe nabijheid van de puppyren en vooral de dames Sjonah, Esta en Hajrah zijn zeer geïnteresseerd in de pups. Dit went vanzelf, elke overgang heeft zijn tijd nodig.

En de pups? Nou die vinden het fantastisch. Na de eerste voeding door Ayura, de schotjes uit de werpkist gehaald en de één na de ander stapte maar al te graag de werpkist uit en ging op verkenning in de puppyren. Nou genoeg te beleven, er liggen allerlei speeltjes om te ontdekken. Onderdoor en overheen te klauteren of er lekker tegenaan te liggen. Komt oma Sjonah in de ren, dan denken de pups maar aan 1 ding, melk drinken. Helaas dat kan Sjonah niet leveren. Och wat geniet Sjoontje weer van de pups.

Er is duidelijk ontwikkeling te zien. Ze hebben veel meer interactie met elkaar en lopen al prachtig op hun pootjes door de puppyren heen. Ook groeien ze goed, de bandjes maat S kunnen nog even mee voor ze gewisseld moeten worden door M. Met regelmaat even voelen of ze niet te strak zitten en vervolgens wat groter maken. Het zijn heerlijke pups en wij kunnen hen nu mooi vanaf de achtertafel opserveren en vastleggen op foto en video.

 

[klik op afbeeldingen om de video's te bekijken]

Reutje Geel strijdt om zijn plekje bij de melkbar ... pfff

Competitie worstelen tussen Reutjes Groen en Rood

Sjoon neemt honneurs waar tijdens afwezigheid Ayur

Nog een paar leuke foto's van de pups vrij in de puppyren, ze genieten van de ruimte die ze tot zich hebben, de werpkist staat er leeg bij. Zijn wij er niet, dan zullen ze er toch aan moeten geloven en terug in de werpkist. Dan kan Ayura erbij en zelf bepalen waar ze gaat liggen, bij de pups om te voeden en ernaast zodat ze haar rust kan pakken.

[klik op 1e afbeelding om de galerij te bekijken]

 

 

 

19-6-2020 - Stapper-de-stap ...

 

Even bij de pups kijken en mobiel in de hand. Hajrah wil ook mee, nou vooruit dan maar. Pups liggen lekker te ... juist slapen. Ineens ontstaat er reuring in de werpkist, alle 7 pupjes komen in beweging, ze hebben in de gaten dat wij er zijn. Helaas hadden zij liever moeders Ayura geroken, maar de melkbar is aan de wandel. Zie ze eens door de werpkist lopen, prachtig om te zien. Pup Blauw duwt Rood uit de weg en Zilver doet een bokje over bij Roze. Ze worden steeds leuker.

 

 

[klik op afbeelding voor bekijken video]

Zeven scharrelaars in de werpkist, zo mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Aankomende week staat de verhuizing van de puppykamer naar de woonkamer gepland. Voor de pups nieuwe indrukken en geluiden die ze gaan ervaren.