Week 4

Week 4  -  J-nest 2021


 

 

21-11-2021 - Pupknuffelaars en eerste PAP-hap

 

Een hele rit hadden John en Sandra  voor de boeg van Grubbenvorst Limburg naar Siegerswoude Friesland voor hun pupknuffelvisite. Maar als je dan arriveert in het hoge noorden en Hajrah en haar pupjes ziet, is dat het dubbel en dwars waard. Och wat een heerlijke pups en wat zijn ze gegroeid. Hajrah wordt schromelijk verwend met heerlijke kippenstukjes, nou en zij lust wel wat, ze zit zowat bij John op schoot. Na koffie met heerlijke Limburgse vlaai, duikt John de ren in, 5 dames waarvan er 1 t.z.t. met hen mee gaat. Ook Sandra gaat tussen het kleine grut zitten, even heerlijk knuffelen. Het was weer reuze gezellig en de pups zijn absoluut aan hun trekken gekomen.

 

Klik op de afbeelding voor vergroting

 

Vanochtend rond 8.00u hebben de pups hun eerste pap in de trog voorgeschoteld gekregen. Geitenmelk met rijstebloem. Ben benieuwd of ze het vlot zullen oppakken om de pap in te nemen. Alle pups hebben vannacht in de werpkist geslapen en als eerste zet ik licht blauw bij de trog. Even het snuitje in de pap dopen zodat hij zijn bekje gaat aflikken en hopelijk de smaak heeft te pakken. Nog een keer en daarna heeft hij het in de gaten. Zo zet ik alle pups één voor één er bij en herhaal het dopingsritueel. Het werkt fantastisch, alle pups hebben vlot in de gaten wat de bedoeling is. Een enkele keer gaat er ook een pootje in de pap, want verder op in de trog is het vast en zeker lekkerder, vooral daar waar je broer of zus staat te slebberen. Missie gelukt, ze smikkelen alles op, de eerste pap-hap zit er in. Knapperrrrts.
En wat ga je doen na dit overheerlijke ontbijt .... even gezellig spelen en dan slapen. Als Hajrah de puppyren komt inspecteren op 'poepjes', die er niet liggen, kunnen ze nog een toetje halen. Tenminste als je een tepel kunt bemachtigen.

 

Klik op de afbeelding voor bekijken galerij

 

Klik op de afbeelding voor bekijken video

 

Kijk zo kan het ook 'sitting-up' voeden

 

 

19-11-2021 - Puppy bezoek en nu buiten de werpkist

 

Hans en Suzan uit Waddinxveen zijn al vroeg uit de veren om de rit naar ons te gaan maken. Alle pups kunnen ze vandaag door de handen laten gaan, want of het een teefje of reutje wordt is nog even afwachten. Bij binnenkomst gelijk even naar de pupseltjes kijken, tja das logisch. Na een lange rit eerst een bakkie leut en een heerlijk door hen mee genomen gebakje, mmm smullen ...
Prachtig om de pups nu echt mee te maken en ter hand te nemen. Ook Hajrah is weer van de partij, stiekem alles in de gaten houden, maar ze vindt het allemaal prima. Ze hebben genoten en dat is ook de bedoeling.

 

Klik op de afbeelding voor bekijken galerij

 

De koppies van de pups zijn nu groot genoeg gegroeid en passen niet meer door het gaas van de puppyren. Dat betekent lekker vrij rond drentelen en meer bewegingsvrijheid buiten de werpkist én ohhh .... allemaal speeltjes om je mee te vermaken en je tandjes in te zetten.

 

Klik op de afbeelding voor bekijken galerij

 

Klik op afbeelding voor bekijken video's

 

 

 

 

 

18-11-2021 - Pupvisite

 

Vanavond zijn Iris en Henk-Jan uit Groningen voor hun 1e pupknuf bezoek langs geweest. Om bij pups op visite te komen is hen niet vreemd, in Iris haar familie is ook een nest pups gefokt, al ging dit om een slag grotere hond; een Leonberger. Maar het blijft genieten én helemaal nu er 1 van de 2 reutjes bij hen een thuis bij hun zal krijgen. De beide mr. Blues zijn van top tot teen bekeken. Iris en Henk-Jan houden wel van actie, dit later met hun hond te kunnen ondernemen is wat ze heel graag willen. We zullen mr. Blue 1 en mr. Blue 2 goed observeren hoe zij zich in de aankomende tijd presenteren.

 

Klik op de afbeelding voor bekijken galerij