Week 4 – L-nest 2024

Week 4  -  L-nest 2024


 

 

14-04-2024 - WK 4 Pupdate + visite

 

De pups groeien, dus krijgen ze meer ruimte in de puppyren, de werpkist gaat er uit. Hoeven ze de nachten niet op een kluitje door te brengen. Tevens extra speeltjes toegevoegd . Kunnen ze lekker bewegen, hun spieren oefenen en hebben ze meer attributen om zich mee te vermaken ... in de hoop dat ze elkaar minder in 'het haar' gaan zitten. Blijkt dat het wennen is, dat het toilet verplaatst is. Alleen wat meer poetswerk voor mij, geen probleem alles staat klaar: keukenrol, doekjes, zwabber en sopje. Al met al zeer tevreden hoe het toilet tot nu toe benut wordt.
De pap gaat er iedere keer maar wat graag in, niet in 1x leeg, maar na een kleine 'effe laten zakken pauze' worden ook de laatste restantjes weg gelikt.
Vandaag tussen de middag een nieuw recept voor de pups gemaakt, het eerste vleespapje gegeven: Energique + Rijstebloem + geitenmelk + water. En maar zien wat ze van dit brouwsel vinden. WOW ... dat gaat als een 'Très Grande Vitesse' naar binnen. Yes, super blij mee dat dit zo goed in de smaak valt. Volgende maaltijd iets meer, ik was wat zuinig geweest voor het geval het een geval van meesmuilen zou worden.
De pups vermaken zich prima in de ruime ren. De kattentunnel is net als iedere keer met pups, een groot succes, maar ook de andere speeltjes worden door de kleintjes onderzocht en zelfs uitgedaagd, echter een reactie terug blijft uit. Nu dan er maar even in bijten en met slepen, zien of dat wat uithaalt ... nee dus [ha, ha].

 

 

 

Vanmiddag hadden de pups de eer visite te krijgen van Jordy, Diana, Jody en Liam. Mid maand mei komt 1 van de reutjes bij hen wonen. Ze zijn zich al goed aan het voorbereiden, de roepnaam is bekend, het gaat Luca worden en ook de hondenschool is al geregeld. Wat fantastisch om tussen de pups te zitten en ze te kunnen zien en meemaken, zo ontzettend leuke ervaring.

 

 

 

11-04-2024 - Nieuwe ontwikkelingen

 

De pups doen het fantastisch. Sinds ze in de woonkamer vertoeven zien en horen ze, ze hebben veel meer interactie met elkaar en ze hebben naast de werpkist ook de helft van de puppyren tot hun beschikking. Wij zijn hierdoor weer flink omhoog geschoten in de peilingen. Een enkele keer ligt er nog een pup in zijn uppie in de werpkist te slapen, maar het gros ziet deze alleen nog als Hajrah er gaat liggen, zodat ze nog even bij haar kunnen drinken en tijdens de nacht vertoeven ze ook in de werpkist, lekker koese, koese, gezellig met de volwassen honden.
Terwijl ik dit type, is het stil in de woonkamer met zo nu en dan een rem-slaap-geluidje. Alle 13 honden liggen te slapen. Net er voor heb ik mezelf een lekker broodje gesmeerd en me flink uitgeleefd met kastdeurtjes en laden en de afwasmachine uitgeruimd. Dit gaat natuurlijk met het nodige lawaai [daar zorg ik wel voor], maar het deert de pups totaal niet.
Vanochtend zijn de pups naar de 'pie-en-poeh'-cursus geweest. Er staat nu een heus toilet voor gebruik in de puppyren. Ik zal het maar niet over het 'kwartje vallen' hebben, dit vraagt complete concentratie en toewijding van mijn kant. Tussen de pups staan als ze tegelijk wakker worden en met haviksogen kijken wie van de 9 voornemens is op het vetbed te plassen. Die als de wiede-weerga optillen en in de bak met kartonkorrels zetten met de verbale boodschap 'plasje doen'. Geheid dat ik er een paar mis, want ze moeten alle tegelijk een pie doen en ik heb maar 1 paar handen en moet ook nog uitkijken waar ik een stap zet. Maar de volhouder wint en Rome is ook niet op 1 dag gebouwd [puff-hijg-sjouw-plasje doen...]. Het uit de bak klauteren mogen ze zelf uitvinden, toch voor hen een wat onhandige hoge horde om te nemen, maar het lukt ze wel [ hoenkel-de poenkel].
Meisje Roze is het niet eens met hoe ik de vetbedden heb neergelegd in de puppyren, met haar bekje wordt het vetbed anders gedrapeerd en is het ... een rommelzootje ... Dametje Geel ontmoet de waterbak ... ziet alleen het water niet en stapt er met haar voorpoot in ... oef dat is koud en ff schrikken, ze moet er even over nadenken wat haar overkomt en trekt dan haar pootje terug. Kereltje D-blauw en D-groen hebben al eens een slokje genomen, maar vonden het te smakeloos, wat ik wel begrijpen kan. De pap en mama haar toetje smaken stukken beter.
Wanneer ze wakker zijn en gezellig met elkaar aan het bekken zijn, of elkaar pesten door de ander zijn of haar oortje of staart in het bekkie te nemen, wordt er al aardig opgetreden door de pup die zich belaagd voelt en de piesang is. Het wordt een afkeurend gr-gr--vestijn en hier en daar wordt een waarschuwend lipje opgetrokken. Ja, ja, je positie binnen de roedel moet je wel veilig stellen en even duidelijk aangeven wat je wel en niet accepteert én dat je graag respectvol bejegend wenst te worden.
Ik was net even een pupseltje kwijt.. hu, hoe, waar en wie? Exploring girl Geel had uitgevogeld dat ze zich tussen de puppyren en de werpkist kon wurmen, zie ik - al zoekend - opeens haar koppie om de hoek verschijnen. Nou die dames weten me wel bezig te houden, Roze gelijk tot 3x toe de ren verlaten en Geel op ontdekkingstocht 'uit beeld'. Het is lachen hoor, wat ze allemaal ondernemen en ontdekken in de ren en met elkaar.

 

 

 

 

09-04-2024 - Pap-per-de-pap + pupvisite

 

Gisteren de 8e april met puppy pap begonnen. Olvarit rijstenbloem + geitenmelk. Aan Hajrah merkten wij dat 9 gulzige pups x 2 voorpootjes met nageltjes = 18 totaal, minder aangenaam wordt. Eerst een setje van 4 pups bij de trog en daarna de resterende 5. Zo kon ik goed zien welke pups er wat moeite mee hadden en welke niet. Er waren pups die redelijk vlot in de gaten hadden wat de bedoeling van de trog met pap erin was en bij enkele duurde het wat langer voor het kwartje viel. Vandaag weten ze alle 9 de pap op de juiste manier in te nemen. Na de pap-per-de-pap  rondscharrelen in de puppyren om deze te verkennen. Wel moet het deurtje van de ren dicht daar puppy roze haar grenzen bij voorkeur tot buiten de ren verlegd tot 3x toe ... dat kan nog wat worden met roze als de pups meer vrijheid krijgen: 'waar is roze nu toch gebleven? '

 

Andersom: ik in de werpkist, de pups vrij in de puppyren

Met z'n allen aan de pap slebberen en de ren verkennen

 

Lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr smullen

 

In de middag komt Sandra met de 2 meiden langs voor hun eerste pupvisite. Papa Marco kan niet fysiek aanwezig zijn, maar de techniek staat voor niets, dus via de mobiel kan hij ook genieten van de knuffelsessie. Tof dat het tegenwoordig ook zo kan worden geregeld, nood breekt wet.
En wat deden de meisjes het geweldig met de pupjes, compliment voor jullie hoor. En dat jullie genoten was duidelijk. En ook vonden jullie dat alle pups evenveel aandacht verdienden, dus alle reutjes en ook de teefjes mochten bij jullie langskomen, zo lief. Welke kleur reutje t.z.t. een super welkom thuis krijgt bij jullie weten we nu nog niet, maar wat al wel bekend is, zijn roepnaam zal LEX worden, helemaal top girls. En dan is het weer tijd om huiswaarts te keren, maar ... onderweg is nog ff een tussenstop gepland ... Eet smakelijk en wel thuis en de groetjes van ons aan papa Marco.

 

 

Hajrah komt ook ff kijken of het allemaal naar wens gaat, oeps pups hebben haar geroken - oordopjes in !!