Week 4

Week 4  -  I-nest 2020


 

 

02-07-2020 - Pupdate week 4

 

Al weer 4 weekjes jong vandaag. Dit is een super leuke week, de pups worden zich meer bewust van de omgeving, elkaar en ons. Wij worden inmiddels begroet met  enthousiasme en kwispelende staartjes. De vachtjes worden voller, en ze stappen en rennen ze al dapper rond en ze hebben steeds meer interactie met elkaar. Dit leidt wel eens tot een flinke gil, wanneer een nestgenoot te heftig is. Ook de speeltjes zijn leuk om in te bijten en te verslepen, vooal de pop-up tent is favoriet. De puppygebitjes zitten in de bekjes en dat laten ze maar wat graag voelen. Het knabbelen aan voeten, handen, neus en oorschelpen is dan ook een erg leuk spelletje. Ze hebben de 2e wormkuur gehad. Dat vinden ze geen pretje, niet te pruimen. Aankomende week 5 starten we met vlees door de pap, dit zullen ze vast lekker vinden. Het is een hele gezelligheid hier, vooral als de pupvisites langskomen, ze hebben deze week al 4 x bezoek gehad. Het is een heel feest zo met elkaar!

 

De portretjes van de 7 bollewolletjes, [klik op 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

[klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

30-06-2020 - Puppy bezoek Syb en Bernie

 

Een gezellige avond met Syb en Bernie uit Leeuwarden, ook voor hun is het moment aangebroken tussen de pups te kruipen en te genieten van het kleine grut. Na eerst een drukte van jewelste met ook nog eens 5 volwassen witten erbij die maar wat graag de aandacht van Syb en Bernie opeisten, die naar buiten gebonjourd ... Zo rust in de kamer en nu volop genieten van de pups. Eén van de reutjes zal bij hen een thuis vinden. Syb en Bernie hebben al een ZWherder reu gehad, die de respectabele leeftijd van 14 jaar heeft mogen bereiken. Wie van de 6 reutjes zal de waardige opvolger worden .....

 

 

 

29-06-2020 - Puppy kroelen Carola en Martin

 

Voor Carola, Martin, Kay en Annika uit Leiden wordt het vandaag voor het eerst puppy kroelen. De pups treffen het maar met 4 mens sterk dus geen gebrek aan aandacht. De pups zijn nog heerlijke slaapmutsjes, vooral na de papmaaltijd wordt er flink geslapen. Alle reutjes maar ff lekker kroelen. Tjé zeg, wat zijn het al beertjes, zo leuk. Pas wel op je neus en oren want met die kleine tandjes vinden ze het heel leuk er aan te knabbelen. Ook broekspijpen en shirts beginnen hun interesse te krijgen, kun je leuk aan trekken. Love, love, love ...

 

 

 

28-06-2020 - Puppy visite Esther & Ton

 

Vandaag visite uit Capelle a/d IJssel, Esther en Ton komen voor de 1e keer langs. Ze volgden de pups al via facebook en de website, maar door Covid alleen telefonisch kennis gemaakt, nu dan in het echie. Ook zij namen een leuk knuffelbeertje mee waar, wanneer teefje Roze met hen mee naar huis gaat, de nestgeur aan zit.
Teefje Roze en Esther hebben samen quality time genoten in de puppyren en Ton heeft gezellig met haar in zijn armen geknuffeld, waarbij Roze zijn oorschelpen aan een nader onderzoek heeft onderworpen. Oh help ze heeft tandjes ... [ha, ha].

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken fotogalerij]

 

 

Na een stevige tuk ontdekt Mr. Zilver het nieuwe beertje bij het Pop-up tentje. 'Pop en up' ... nou dat kan Mr. Zilver ook wel ... maar waarom zit het gat van die 'tent' nu aan de onderkant, vraagt hij zich af. Gelukkkig pop-upt de tent terug. Aha, zo werkt het. Hij besluit het beertje in de tent te leggen, opgeruimd staat netjes ... Zo Job done.
Mr. Groen en Mr. Oranje hebben niks met pop-up tentjes, zij prefereren een 2-persoons 'enigszins' smoezelige accommodatie met uitzicht rondom. Mr. Oranje 'pop-upt, helaas geen balkon.

 

[klik op de 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

27-06-2020 - Puppy knuffelen Ingrid & Willem

 

Vandaag zijn Ingrid en Willem voor hun 1e knuffelsessie langs geweest.  Het was een lange rit met onverwachte omleidingen, maar daar krijg je dan ook wat voor. 1 van de 6 reutjes zal te zijner tijd bij hun een fantastisch thuis krijgen, samen met hun witte reuen Tarno en Akim. Ingrid is met de beide witte heren zeer actief en sportief bezig. Voor het reu pupje beloofd dit wat, dus we gaan goed kijken wie van de 6 reutjes talent laat zien voor de nodige actie.
Voor de puppygeur hadden ze een pluche eend meegenomen, die gelijk door moeders Ayura mee naar buiten werd genomen. Later op de dag heeft pupje Oranje de eend even flink onderhanden genomen, al viel de smaak tegen.
Helaas liet buienradar een grillig weerbeeld zien, we besloten de pups maar niet naar buiten te doen. En inderdaad vielen er een paar pittige buien.

 

 

De pups waren lekker lui, besloten vooral veel te 'chillen', later op de middag kwam er weer beweging in, dus nog een paar foto's en videootjes gemaakt. Het is een heerlijk stel, we genieten zo van de pupseltjes.

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken fotogalerij]

 

 

[klik op de afbeeldingen voor bekijken video's]

 

 

 

Nu ze pap krijgen zijn we wel benieuwd hoe de gewichtstoename van de pups gaat. Zondagochtend de 28e juni na de pap het weegmoment. Niet iedere pup is even gulzig, dus kan best dat de gewichtjes onderling wat wijzigen. De ene groeit wat sneller, de ander wat minder snel. Op het moment dat ze slapen is bij uitstek een goed moment om de pups op de weegschaal te leggen, in de hoop dat ze rustig blijven liggen. Het is weer gelukt.