Week 5

Week 5  -  J-nest 2021


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2021/11/20211126_141641-kopie-1.jpg

 

 

  27-11-2021 - Pupknuf | Speeldoosjes | Gewichten

 

Arjen en Elly uit Kampen komen gezellig langs voor hun 2e pupvisite. In ieder geval 4 teefjes die graag bij hen komen voor een knuf en zich van hun beste kant laten zien. Teefje Geel heeft de leg uit en ligt lekker te slapen in de kartonkorrels. De heren schijnen instinctief aan te voelen dat het deze keer niet om hen gaat ... oooh 't is wat.
Het was weer een reuze gezellige middag en bij een bakkie leut van heerlijke Kamperse chocolaatjes genoten. En ... deze keer niet vergeten foto's te maken [ha, ha].

 

[klik op afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

Speeldoosjes in actie. Teefje Rood leeft haar uit op de muis en Reutje Donker Blauw vindt mijn mobiel wel leuk, ga maar naar je zus Rood. Meiske Geel heeft egeltje prik bij de neus, maakt zichzelf presentable en vindt het kipje maar een slappe hap. Dan maar bij mij op schoot, gezellig.

[klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

Voor het laatst op 16 november de pups gewogen. Vanochtend lagen ze zo heerlijk uit te buiken, dat dit het juiste moment leek ze op de weegschaal te leggen, in de hoop dat ze stil zouden blijven liggen. Zo waar, het lukte bij alle zeven. Met 4,5 week zijn de gewichten als volgt:

 

 

 

  26-11-2021 - Pupknuf en nieuwe Pie en Poe hoek

 

Nou pups maak je borst maar nat, er komt visite voor jullie 4 mens sterk. Peter, Jacintha en de meiden Dominique en Rozemarijn uit Wapserveen. Ze hebben al eerder een witje gehad, maar nu krijgt 1 van jullie een geweldig thuis bij hen. Het is een ware 'beestenbende' waar je terecht komt: 2 katten, 2 Friese paarden, een pony en een hok vol Friese Hoenders. Ze vinden het geweldig om jullie te ontmoeten. Wauw, wat zijn ze prachtig om te zien en ze worden alleen maar leuker tijdens het pupknuffelen. Dat is echt genieten.

 

[klik op afbeelding voor bekijken galerij]

 

De pups worden met steeds nieuwe dingen geconfronteerd. De werpkist werd door de pups afgedankt, die hebben we vanochtend uit de puppyren verwijderd. Zo hebben ze nog meer ruimte om lekker te rennen en te dollen. Goed voor de spierontwikkeling.
De eerste puppypad is reeds gesloopt ook die kan nu aan de kant, maar gaat vervangen worden door de nieuwe 'Pie en Poe hoek'. Een wasmachinebak ga ik vullen met kartonkorrels. Ik had vernomen dat er meer fokkers zijn die dit gebruiken, dus het proberen waard.
Hoe stoer zullen ze zijn, gaan ze de bak in .... ? Ik krijg nauwelijks de tijd om de bak te vullen ! Leuk, leuk, kun je dit ook eten? Eens even proeven. O jee, het is niet de bedoeling dat je de korrels op eet, hier moet je .... je weet wel .... Pie en Poe in doen. Echt ? Meen je dat nou ? 2 witte spookjes - Zilver en Oranje - vinden dat ze er ook lekker in kunnen slapen, net een therapiebedje. Veger en blik staan klaar, het zal wel een zootje worden. Dat wordt nog lachen.

 

[klik op afbeelding voor bekijken galerij]

 

[Klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

  24 + 25-11-2021 - De pupseltjes

 

We beginnen nu echt te merken dat ze groeien, dat ze veel meer in beweging zijn en bewuster van hun omgeving. Er is interactie met speeltjes en ze zoeken elkaar vaker op om eens even te testen waar wie staat [rangorde]. Wie ligt onder en wie staat er overheen. Regelmatig gaat dit gepaard met het nodige gegrom als de onderste probeert er onderuit te komen.
De bewegingsruimte in de puppyren is uitgebreid en het aantal vetbedden verminderd. In plaats van zich op het vetbed te ontlasten, moeten ze nu leren op de puppypad te plassen en te poepen. Dit vergt de nodige inspanning van mij, ik ren me een rotje om de pup tijdig op de pad te zetten als ik bespeur dat er wat gedaan moet worden. Na ieder slaapje is het feest, moet er 1, dan moeten ze allemaal. Ach, de volhouder zal winnen en alle goede dingen komen langzaam. Bij een enkeling valt het kwartje, anderen denken dat de hele puppyren een toilet is [ha, ha].
's Nachts vertoeven ze nu ook in de puppyren. Ze zijn het er niet meer mee eens dat ze rond 21.30u in de werpkist worden gezet en onder 'zeer luid' protest wordt dit ons duidelijk gemaakt [oordoppen in]; de pups hebben gewonnen, de werpkist kan wel verdwijnen.
Verspreid over de afgelopen 2 dagen wat foto's en video's gemaakt.

 

[klik op afbeelding voor bekijken galerij]

 

[Klik op afbeelding voor bekijken video]