Week 4

Week 4  -  K-nest 2023


 

 

08-02-2023 - Van Zuid naar Noord

 

Twee vliegen in 1 klap! Maar eerst maken Raoul en Gwenny wederom de lange reis van uit het zuidelijk Limburgse naar het Noorden om bij de pups hun broodnodige witte 'VIPE' te beleven. Nou dat is niet moeilijk hoor, zit je er eenmaal tussen dan wordt het je met 8 paplepeltjes ingegoten: Aai mij, aai mij + nog 6 keer.
De 3 teefjes krijgen de meeste aandacht, wat logisch is, want 1 van hen zal bij hun een fijn thuis krijgen.
Naar huis gaan Raoul en Gwenny na de pupknuf nog niet, ze plakken er gelijk een weekje Drenthe verkennen aan vast en komen aan 't einde van die week weer op pupbezoek. En dat jullie genoten hebben van de pupjes dat is wel duidelijk te zien op de foto's ... trouwens dat geldt ook voor de pups. Een mooie week in het Drenthse toegewenst en tot volgende week.

 

Hierbij de gewichtjes van de 8 pups leeftijd 4 weken jong

 

Het is feest tra-la-la, ja 't is feest tra-la-la !
Wij in de keuken en Alja in de puppyren, boenen en poetsen.

 

 

07-02-2023 - Visite pups

 

Aan aandacht ontbreekt het de pups niet. 's Middags komt Arno langs voor zijn 2e pupknuf en neemt Robbin mee die ook graag de pups wil ontmoeten. Zo wat zijn ze al weer gegroeid en actief na de vorige keer. De pups laten zich graag aanhalen en kroelen. Wel worden het al kleine draakjes, met hun scherpe tandjes in de vingers happen en stiekem achter aan je shirt trekken. Steeds meer wordt er met het bekkie onderzoek gedaan en uitgeprobeerd wat ze er mee kunnen. Ondanks dat, is het een aardigheid tussen de pups te vertoeven en hebben de mannen genoten van de bollewolletjes.

 

 

 

 

06-02-2023 - Alle ruimte voor fun things to do

 

De 8 pups zijn er nu wel aan toe om wat meer bewegingsvrijheid te krijgen. De werpkist is absoluut niet populier meer, ze krijsen de hele boel bij elkaar en dat kan oplopen tot 90 decibel [is werkelijk waar gemeten] als ze er door ons ingezet worden voor het schoonmaken van de ren. 's Nachts slapen ze er ook niet meer in, dus het nut van de werpkist is er niet meer.
De plasjes en poepjes worden al best vaak op de juiste plaats gedaan, in de bak met kartonkorrels, maar ... ook nog wel op de vetbedden. Ik loop en til me rotje, wanneer ze wakker worden om ze tijdig in de bak te zetten, maar met z'n 8-en hebben ze de overmacht, er zijn er altijd wel een paar die snel de bak uit klimmen. En de ene pup is inschikkelijker dan de andere [lees: snapt het beter dan ...].
Er gaat aardig wat geitenmelk en rijstebloem doorheen, de pups lusten de pap graag. Logisch want Hajrah heeft het al grotendeels bekeken hen te voeden. Ze regelt het zelf en gaat in de ren als ze het nodig vindt en kijkt gelijk even rond of er nog wat op te ruimen valt. Dat is niet het geval - ik ben nu de pineut - maar goed, als moeder van de pups moet je natuurlijk wel laten zien dat je ook nog goed oplet [ha,ha].
De pups kunnen heerlijk beweeglijk zijn, ravotten met elkaar of zoeken een speeltje om aan te vallen, aan te knagen of aan te trekken. Ze doen het geweldig leuk en ontwikkelen zich goed. Nog even en dan zijn ze al weer 4 weekjes jong. Wat gaat het toch snel.

Ik heb me vanochtend in allerlei bochten en houdingen gewrongen om wat leuke foto's van de pups te maken, er zijn enkele foto's die elkaar in serie volgen. Enjoy!

 

 

 

 

 

05-02-2023 - Pupknuf en deja vu

 

Kitty en Peter moeten er wel even voor rijden om de pups te bezoeken. Het zal best weer een bijzondere ervaring zijn, een deja vu moment. Het is al wat jaren geleden dat ze hun fantastische witte herder reu Liam als pup hebben bezocht. Helaas hebben ze vorig jaar afscheid van hem moeten nemen. Nu zal er een reutje bij hen en hun adoptiehondje Johnny [maatje van Liam) mogen komen wonen. Heerlijk om die kleine mannekes te ervaren en te knuffelen. Het was weer een gezellige pupmiddag. Ook de kattentunnel begint nu de interesse van enkele pups te vangen.

 

 

 

04-02-2023 - Puppy bezoek

De pups en wij waren er klaar voor, Linda en Nicolai komen vanmiddag langs. Ook al waren zij één van de eersten die hun interesse voor een pup van Hajrah en Indi aangaven, hebben wij elkaar nog niet ontmoet, maar wel telefonisch gesproken. De intentie was er wel, maar door de gelukkig omstandigheid van hun verhuizing, verbouwing enz. en drukte bij ons kwam het er niet van.
De teefjes Roze, Geel en Oranje troffen het met de aandacht die ze mochten ontvangen. 1 van de meisjes zal t.z.t. met Linda en Nicolai naar haar nieuwe thuis gaan. Wie-van-de-drie het wordt is nu nog te vroeg. Eerst op naar de volgende pupknuf om nog meer pupgeluk op te kunnen doen.

 

 

 

03-02-2023 - Een tussendoortje

 

Het is zo leuk om ze te observeren én ik kan het niet laten om ze vast te leggen. Wellicht een beetje veel van het goede, maar och 'beter iets, dan niets' ! Enjoy.

 

Het jonge spul heeft het maar druk met elkaar. Drukker met elkaar molesteren dan met de speeltjes onder ... 'pootjes' nemen. Ach als je maar plezier hebt, de meesten wel, sommige zijn de klos en worden belaagd door broer of zus. Maar als Hajrah de ren instapt is het snel gedaan met de pret, snel nog even wat te drinken halen bij moeders. Daar hoe je je toch niet voor achter je oor te krabben puppie Paars?

 

 

 

02-02-2023 - Pupvisite 3 mens sterk

 

De pups kunnen hun lol wel op de aankomende tijd. De agenda is gevuld met pupvisites. Vanmiddag komen Marijke, Folkert en Nic, ze hebben er zo naar uitgekeken bij het zien van alle foto's en videootjes van de afgelopen tijd.
Tjee, wat zijn ze al gegroeid, wat een heerlijke wolletjes zijn het toch  al geworden. De pups zijn nieuwsgierig, gaan graag naar ze toe en laten zich lekker op schoot nemen om te worden geaaid. Wat een heerlijkheid op deze manier de pupperiode te kunnen ervaren en mee te maken. De camara in de mobieltjes klikten en draaiden er flink op los. Hieronder een mooie serie foto's en videootjes van Marijke en Folkert. THX voor het doorsturen.

 

[Klik op de afbeelding voor bekijken galerij]