Week 5 – L-nest 2024

Week 5  -  L-nest 2024


 

 

  20-04-2024 - Pupknuffelaars

 

Ohhh ... krijgen wij vandaag weer visite? Dat vinden wij puppies super-de-super. Wel worden wij nu steeds wat onderzoekender en brutaler, zitten graag aan kleding en sokken te trekken en ook in vingers en tenen bijten doen wij graag. TJa wij hebben geen handjes, dus vastpakken lukt niet ... nee wij doen alles met onze bekjes met ... scherpe tandjes. Maar wij bedoelen het echt niet lelijk hoor. O ja en lang haar vinden ook leuk om aan te trekken, wil je dat niet, zorg dan dat je je haar boven op je hoofd parkeert.
Na bakkie koffie, wagen Henk en Hermijn zich tussen de pups. Gelukkig zijn ze met z'n 2-en dat verdeeld de pups mooi over hen. Het blijft lachen met het witte grut, ook al ontkom je er niet aan dat je ze ook 'voelt'. Ze hebben in ieder geval genoten, da's duidelijk.

 

 

 

 

 

  18-04-2024 - Laarzen alarm en een work-out

 

Het is zover 'boots on in the house' als ik achter de computer zit om e.e.a. te af te handelen in het bijzijn van 9 bekkies met Dracula-tandjes, die of in mijn enkels/achilleshielen nibbelen, of aan mijn leggingpijpjes trekken. Vanuit mijn ooghoek zie ik en hoor ik een pup, even kijken waar die mee bezig is. Aha ... ze doet een volhardende poging om hogerop te komen en zo waar het lukt haar om op het kratje te klimmen. Natuurlijk net te laat om haar hele klimpartij vast te leggen, maar toch wel het bewijs van haar ondernemendheid. Way to go girl ... Bij de afdeling maar een handje geholpen, een kopstand the way down leek mij geen goed idee [ha, ha].

 

[klik voor vergroting]

 

 

  17-04-2024 - Tunnelvisie en Pupvisite

 

Onverwacht heeft Enoch een roostervrije dag. Is dat even boffen. 's Ochtends samen aan de slag met de pupjes en de volwassen honden eten geven. Vervolgens het toilet van de pups verschonen, mooi klusje voor Enoch ... ohhh. De pups buiten de ren, kunnen ze mooi uitbuiken tijdens een slaapje. De ren neem ik voor mijn rekening, korrels vegen, dan zuigen, vervolgens dweilen en als laatste wachten tot het zeil van de ren weer is opgedroogd, zodat er 2 nieuwe frisse vetbedden op de vloer kunnen. De zijn de pups weer wakker. Wij zitten bij de tafel te computeren. Autch ... o jee, mijn blote enkels en achilleshielen worden targets, niet voor 1 maar 3 pups. Dat wordt vanaf nu de laarzen aan ... pfff. Tijd om ze terug te zetten in de ren, zijn wij ook weer veilig voor die dracula tandjes.
Pupje Oranje wil wel even poseren vanuit de tunnel, doch last van tunnelvisie heeft tie niet. Ach, het is een lief ventje met zijn leuke moppie koppie.

 

 

Om 13.00u arriveren Jordy en Rianne na een reis van 2u 20min. De K-9 pack is er klaar voor hen te ontmoeten en zullen hen zeker niet teleurstellen. Ze hebben al de nodige pupvisites mogen meemaken, dus kom maar op Jordy en Rianne, wij gaan ons van onze beste knuffelkant laten zien. Na zo'n lange rit gaat er wel een bakkie koffie en mok thee in ...toch? Of toch liever gelijk tussen de pups duiken? Jullie hebben heeeelemaal gelijk hoor. Prachtig te zien hoe jullie genoten van de pupseltjes. Uiteindelijk was het pupje lichtgroen die totaly in love viel met ... Jordy. Zo leuk, dat kleine tongetje bleef maar in en uit het bekkie gaan om Jordy kusjes te geven. Het was een heel gezellige middag én beide hebben 100% genoten. THX luitjes.

 

 

 

  16-04-2024 - Lekker smullen

 

Kijk ze eens smullen ... wat ze niet weten en naar het blijkt ook niet proeven, er zit een extra ingrediënt in. Zou dat het geheim van de smid zijn? Nou denk het niet ... de eerste keer dat ze dit 'goedje' toegediend kregen, waren ze er absoluut niet blij mee. Maar nu verpakt in de vleeshap, wordt het ontwormingsmiddel zonder gemor ingenomen. En elke pup heeft zijn eigen bakje, voor mij prettig om te kunnen monitoren. Hier en daar al wel een snelle eter, die probeert bij zijn broer/zus een graantje mee te pikken. Maar daar steek ik een stokje voor, het is opletten geblazen.
Hajrah komt na de tijd nog even langs om het toetje af te leveren, nou dat past er altijd bij. Vervolgens wordt het druk bij en vooral in het puppytoilet. Helaas kom ik een extra paar handen te kort, maar o, o wat hebben ze prachtige stevige poepjes, die met keukenrol vlot op te pakken zijn. Ff tempo draaien en klaar. Daarna wordt er nog volop gespeeld en terwijl ik dit aan het typen ben, valt de één na de ander in slaap. ZZZZzzzz ... dromenland ...

 

Van L naar R: Geel, D-Groen, L-Groen, Paars, Rood, Oranje, L-Blauw, Roze en D-Blauw

 

 

  15-04-2024 - Achterkamer en 9 Portretjes

 

De 9 bollewolletjes zijn in de 5e week beland. Nu de werpkist ontmanteld is hebben zij de gehele puppyren tot hun beschikking. Dit houdt voor mij in dat het schoonmaken van de ren met 9, van die gretig om aandacht vragende pups, geen optie is. Het veger en blik, voor het op ruimen van de kartonkorrels die buiten het puppytoilet verspreid liggen, zijn mega interessante attributen waar je als pup achteraan MOET gaan ... wij even helpen Alja?  Dan kun je je voorstellen dat zwabberen met 1 dweil opeens spontaan verandert in 1 + 9 dweilen aan mijn zwabberstok. Je zou denken dan ben ik snel klaar met zoveel dweiltjes ... helaas is de zwabberstok hier niet op gebouwd, gaat h'm echt niet worden. De ervaring heeft mij geleerd dat er hier maar 1 oplossing voor is, de pups buiten de ren en ik er in. En de pups??? Die zijn het er heeeeelemaaal mee eens.

Jippie ... volop genieten van los in de achterkamer

 

Na zich heerlijk te hebben uitgeleefd in de kamer en de batterijtjes leeg gelopen zijn, is het weer tijd voor een tukje om deze nieuwe achterkamer ervaring te verwerken ... denken ze. Nu ze hun energie kwijt zijn is het voor mij het moment om ze afzonderlijk op de foto te zetten. Op 1 na - Rood - lukt het mij om ze apart vol in beeld te vangen. En de 2 meiden Geel en Oranje hebben de gek met mij ... de doerakjes [ha, ha]. En hier zijn ze dan: