Week 5

Week 5  -  I-nest 2020


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/07/20200707_144324-kopie.jpg

 

 

  09-07-2020 Pupdate week 5

 

De 7 pups doen het geweldig. Ze hebben de afgelopen week afwisselend vleespap en pap gehad. En vanaf nu gaan we steeds meer over naar vleespap. Nou dat gaat er wel in hoor, ze vinden het toch lekker. Iedere pup heeft zijn eigen bakje, wel is het oppassen dat als de bakjes bijna leeg zijn, ze niet snel proberen bij broer of zus in het bakje te duiken. Onderling wordt er getest wie wie er onder kan krijgen, het worden al echte boefjes hoor. Het gaat er soms pittig aan toe. Ook menig speeltje moet het ontgelden. De kattentunnel die afgelopen week nieuw in de puppyren kwam werd eerst met enige voorzichtigheid bekeken en besnuffeld. Nu is het een favoriet speelobject waar ze doorheen kruipen en zelfs een tukje in doen. Maar ook worden de tanden er flink ingezet, gelukkig is het een stevige kwaliteit, het kan wat hebben.
Ayura heeft het bijna wel gehad met de pups. Wanneer ze ziet dat er één een 'poepje' moet doen springt ze in de ren, echter altijd te vroeg, de pup vliegt net als de andere 6 op haar tepels af. Nou dan is ze heel snel de ren weer uit. Dit betekent wel dat het poepje opruimen uiteindelijk bij ons terecht komt. En da's een hele klus en moet tactisch worden ingestoken. Enkele velletjes keukenpapier in de aanslag, heel snel richting poepje en het papier er over leggen en zo snel mogelijk oppakken. Ondertussen zijn alle 7 pups al bij Alja haar handen en hopelijk is het poepje gevangen in het papiertje. Vervolgens snel naar de uitgang van de puppyren lopen, met hier en daar een pup hangend aan de broekspijp, voet of aan de pantoffel. Tja het vergt wel enige behendigheid.
Zo jammer dat de weersomstandigheden de afgelopen week matig waren, daardoor zijn we maar 1x in de gelegenheid geweest de pups buiten te laten, maar wat hadden ze een lol, vooral als je je verzorger te pakken kunt nemen. Puppy attack, maar ook een heerlijke puppy kus. Mocht deze fotoserie van Ingrid ontvangen, heb ik niet in de gaten gehad. De 7 witte spookjes gaan nu week 6 in.

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

  07-07-2020 Lekker naar buiten

 

Joepie, de pups kunnen lekker naar buiten. Het gras is droog en voorlopig geen buien in beeld. Ze hebben net een stevige tuk gedaan, nu is het tijd om buiten uit te waaien samen met Ingrid en Willem, die voor een reutje gaan. Laat hen maar eens zien wat je in je mars hebt heren, al lieten ze dat in de puppyren ook al goed zien. Het was weer genieten met de kleine bollewolletjes, die zich prima vermaken in het gras en ons 4-tjes. Bijkomend voordeel, menig poepje werd in het gras neergelegd door de pups, GOED ZO!!

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

[klik op de afbeeldingen voor bekijken video's]

 

 

 

  04 + 05-07-2020 Pups knuffelen

 

De pups kunnen ook deze beide dagen nog genieten van bezoek. En dan zijn alle pupknuffelaars een keer langs geweest. Zo mooi om te zien hoe enthousiast ze allemaal zijn om de pups te ontmoeten, te kunnen vasthouden, ervaren en knuffelen.

Sven en Bianca uit Veendam komen zondagmiddag 5 juli en wat hebben ze er naar uitgekeken. Sven is altijd honden gewend geweest. Hij heeft een hond hebben zeer gemist maar nu is de tijd er rijp voor. Voor Bianca een nieuwe ervaring, maar die is net zo enthousiast. Na een bakkie leut samen tussen de pupseltjes en wat is dat genieten. De pups komen gelijk op hen af, aai mij, nee mij, ze komen handen te kort. Ook de volwassen honden willen naar binnen en ook zij krijgen een aai over de bol. Hoezo stofzuigen ... in now time ligt de vloer weer bezaaid met witte hondenharen, vooral Sjonah verhaart best en die wil niets liever dat ze maar blijven doorgaan.

Op zaterdagmiddag 4 juli is het de beurt aan familie Meijer uit Oudehorne en zijn komen 5 mens sterk op visite. Nou dat is dikke pret voor de pups met zoveel aandacht en geen pup hoeft jaloers te zijn, alle worden heerlijk geknuffeld. Het is een drukte van jewelste en het duurt dan ook niet lang of de batterijtjes lopen leeg. De visite geniet volop van het kleine grut, die is leuk, oh die ook en och die ook. Tja, het is nu nog te vroeg om 3 voorkeuren voor een reutje aan te geven en dat klopt. Bij de volgende visite de pups nog maar eens goed observeren en ervaren.

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

  03-07-2020 Pupvisite

 

Om 19.30u verwelkomen wij samen met Ayura de visite uit Appelscha. De eerste ontmoeting met Ids, Margreet, Ward en Stijn uit Appelscha. Het kopje thee moet even wachten, de schoenen gaan uit en alle 4 duiken ze de puppyren in, volle bak, met elkaar een heel elftal. Wat een gezelligheid in de ren, de pups vinden het geweldig en krijgen volop aandacht. 1 van de 6 heren gaat te zijner tijd bij hen een fijn thuis krijgen. Ze genieten optimaal van de pupseltjes, wat een prachtige ervaring is dit.

 

 

 

  03-07-2020 In de achtertuin

 

Het feest buiten kan beginnen. Vandaag voor het eerst los in de achtertuin. Ohhh, dat is wel spannend hoor. Via de schuifpui de pups  1 voor 1 naar buiten gezet. Wat verbouwereerd blijven ze dichtbij en kijken verwonderd en onder de indruk om zich heen. Als Alja er ook is, wordt het beter, zij is vertrouwd. Met aanmoedingen en klappen in de handen komen de pups voorzichtig haar kant uit. En het gaat steeds beter. Als er 1 wit bollewolletje over de dam is volgen er meer en meer. De wind waait door de vachtjes, nieuwe geuren, vreemde tegels en wat is dat voor groen spul, nou dat is gras. Het gras wordt besnuffeld, want daar zit natuurlijk de geuren van onze 5 volwassen witten aan. Ze wennen best snel en huppelen mooi met Alja mee. Voor de eerste keer toppie gedaan hoor.

Het zal echter niet lang duren voordat ze het fantastisch vinden om buiten te zijn, dan worden alle hoekjes en gaatjes verkend en is het oppassen geblazen wat ze allemaal uitspoken, het worden dan echte boefjes. De puppyren is dan meestal uit de gratie en dat zullen we te horen krijgen ook. De oordopjes alvast maar klaar leggen ... pffff.

 

[klik op de afbeeldingen voor het bekijken van de video's]