Week 5

Week 5  -  H-nest 2019


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/06/20190613_160542.jpg

 

 

  15-06-2019 - Uitgeteld

 

De pups weten al heel goed dat de wereld groter is dan de puppyren. Dat laten ze dan ook horen en zien en gaan bij de uitgangen bij het deuropeningen omhoog staan, 'Wij willen er uit'.
De achterkamer is grote lol, rennen heen en weer en achter elkaar aan en spelen met .... nehee niet met de hondenspeeltjes, maar met plastic bakjes, een hamburgervormpje en harde plastic bekers die lekker wat lawaai maken als ze op de grond vallen. Hoezo koop hondenspeeltjes, sneup eerst in je kasten ....
Gelukkig voor de pups konden ze 's middags naar buiten, eindelijk stopte de regen en liet de zon zich zien.
Ze hebben nog steeds geen duracel batterijtjes, na al dat gedol ploffen ze 1 voor 1 uitgeteld neer en gaan er 2 koppies omhoog als ik met de camera voor ze ga liggen. Wat een lekker stel zijn ze. Wij voelen ons bij tijd en wijle als een stel 'dweilen', 9 stuks geeft flink wat dweilwerk [ha, ha].

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

  14-06-2019 - Portretjes + Gewichten

 

Vandaag portretjes van de pups gemaakt en gecontroleerd hoe het met de gewichten staat. Ze zijn o zo beweeglijk, maar het is weer gelukt de pups vast te leggen. Ook groeien ze geweldig goed. De vleespap gaat er maar wat graag in, de beide troggen gaan altijd leeg en worden helemaal uit gelikt.
Dagelijks gedragen ze zich als draakjes naar elkaar, over elkaar heen gaan staan en een oor of vacht vastpakken. Degene die het onderspit op dat moment delft miept dan flink of trekt de lipjes op, ten teken dat dit hem of haar niet zint. Zijn ze moe, dan kruipen ze genoeglijk tegen elkaar aan, net alsof er niets gebeurt is.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

 

  13-06-2019 - Vrij in de achtertuin

 

Het waait stevig, dat geeft mooi wat geluid buiten. Eens kijken hoe de pups er op reageren. Geen puppyren, de pups vrij in de tuin om de ruimte te ervaren. Oma Sjonah ziet de bui hangen, straks 9 pupseltjes onder mijn buik op zoek naar tepels, ik duik het hok wel in. Esta daarentegen is helemaal in haar nopjes. Joepie eindelijk kan ik met de pups spelen. Ayura houdt het nog in de gaten, maar zoekt op een gegeven moment ook elders haar heil, om aan de slebberpogingen te ontsnappen. Esta redt haar wel en ook de pups vinden haar geweldig.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

 

 

 

←  Video

Lekker vrij achterhuis. Achter de klimop onder de tuintafel biedt een mooi plekje uit de wind en overzicht over de ruimte die de pups tot hun beschikking hebben. Met wat hulp van moeder Ayura en Esta trotseren ze de toch wel krachtige wind en het geluid dat dat met zich meebrengt. Nog 2 nieuwe geluiden zijn te horen, een tractor en een sirene op de achtergrond. Het gaat in een paar dagen best snel voor de pups. Maar zodra het weer het toelaat, hup naar buiten en de wereld verder ontdekken, dat hoort er allemaal bij.

 

 

  11-06-2019 - Pupknuf Kampen

 

Yvonne en Ramone komen hebben er weer zin in en zijn zo benieuwd hoe de pupjes er nu uitzien. Zo, wat zijn ze al gegroeid en ze zijn een stuk beweeglijker geworden. Ook kijken ze je al echt aan en komen gezellig naar je toe voor een knuffel.

 

 

 

  Interactie speeltjes

 

Naast het elkaar op de kop zitten, krijgen ze steeds meer belangstelling voor de speeltjes. Het piept, het rolt, of het wordt in de bek genomen en mee gesleept. Alles ligt bij tijd en wijle kris-kras door de puppyren. Zo leuk om te zien hoe ze steeds weer nieuwe dingen ontdekken en uitvinden. Niet alle 9 pups zijn gelijktijdig wakker en in de weer. Er zijn altijd wel een paar die de voorkeur voor tukje doen hebben.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

  10-06-2019 - Pupvisite uit Roden

 

Sander, Joke, Jurian en Bente komen langs voor hun pupvisite. Eén van de reutjes zal bij hen komen wonen. Dus de heren zijn aan de beurt voor een knuffel. Maar ook de dames komen gezellig bij hun kijken, knabbelen aan T-shirt, vingers en broek en krijgen een knuf. Wat zijn ze al gegroeid en beweeglijk. Ook al een beetje brutaal, maar dat zal in de loop van de weken nog wel toenemen, als ze steeds meer ontdekken en gaan onderzoeken met hun bekkies.