Week 6

Week 6  -  H-nest 2019


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/06/IMG_3756-kopie.jpg

 

  21-06-2019 - 12 Witjes buiten

 

Wat is er nu leuker dan buiten op het gras spelen. Gelukkig winnen de uren droog weer en zonnig het van de buien. Vandaag 2 keer heerlijk buiten vertoeven. Ze rennen, ze onderzoeken en ze spelen er op los. 's Middags is ook oma Sjonah van de partij, laat de pups haar gekke oma-kant zien en wat je o.a. met een bal kunt doen, het is zo'n lekkere muts die Sjoon. De volwassen dames willen naar binnen, de pups nog niet. Na verloop van tijd wordt het stil buiten. Ik kijk door de ramen en allen liggen ze heerlijk te slapen, terwijl de buurman met zijn tractor het gras gras aan het maaien is, dat direct aan onze tuin grenst. De oude tractor maakt heel wat lawaai, maar de pups zijn niet onder de indruk en tukken lekker door. Goed zo !

 

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

  Esta speelt met pups

 

Zo trots op Esta hoe zij met de pups speelt en omgaat en ze geniet zienderogen. Ook al lijkt het heftig hoe ze interactie met teefje geel heeft, ze doet het heel zachtjes. En ook de pups komen graag naar haar toe.
previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

  20-6-2019 - Playtime outside

 

Wat hebben ze een lol in de tuin. Zodra het weer het toe laat, gaan ze naar buiten. Voor ons ook prettig, want ze geven luid en duidelijk aan wanneer ze uit de puppyren willen, nu ze weten dat er meer te beleven is dan in de ren omhangen, waar hun ruimte nu te beperkt wordt, ook al is het een ruime ren. Wanneer ze hun energie op hebben, gaan ze in de ren en krijgen een half stripje lam en rijst om op te peuzelen. Moe maar voldaan vallen ze daarna in slaap. Rust in de tent.

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

  2 Video's

 

 

 

 

  19-06-2019 - Spelen !

 

Vanochtend zijn de pups buiten geweest. Maar vlak voor 12.00u begon het te sputteren. Snel de pups naar binnen en de rekjes opgeruimd. Net op tijd, het begon flink te regenen. De pups zijn nu geheel op vlees, 9 bakjes gemaakt en 2 aan 2 buiten de puppyren voeren. Nou wat een concert vanuit de ren, de anderen zijn het er niet mee eens. Oordopjes in en 'NEGEREN'. Als laatste pupje roze, die er alle tijd voor neemt. En lekker dat ze het vinden. Voor zowel de pups als mijzelf een siësta inlassen. Oh wat heb ik heerlijk geslapen .... zzzzz. Voor de pups is het na het dutje playtime. Ze hebben elkaar soms stevig te pakken en wordt er een luide gil geslaakt door het slachtoffer. Gelukkig werkt het en laat de pestkont los. Het is me een stel hoor. Prachtig om ze te observeren.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

 

  17-06-2019 - Knuffelen !

 

Vanavond pupbezoek van Evelien en Rene uit Meppel. Ze hebben er zo naar uitgekeken de pups weer te bezoeken. Evenlien duikt gelijk de puppyren in en wordt bedolven onder de 9 pups. Ikke, ikke, ikke ben de leukste ..... O jee, korte broek en blote armen, als Evelien er maar ongeschonden weer uitkomt [ha, ha], want enthousiast zijn de pups wel hoor. Evelien heeft er de handen vol aan. De ene pup trekt aan het t-shirt, een ander aan de korte broek, nr. 3 probeert de schoenen los te krijgen en er is altijd wel één die probeert zo hoog mogelijk tegen Evelien op te klimmen om haar een likje te geven. Maakt Evelien niets uit, alleen maar leuk. Ook Rene waagt zich nog even in de puppyren, maar blijft wijselijk staan [ha, ha]. En dan is het 'voedertijd' voor de pups. Nu even de vleespap in de troggen, want met voor iedere pup een bakje eten zijn we wel even bezig. Wel houden Enoch en ik de pups in de gaten, dat ze niet proberen bij broer of zus nog iets weg te snoepen.