Week 6

Week 6  -  J-nest 2021


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/07/20200710_190627-kopie.jpg

 

  06-12-2021 - Portretjes én een feestje

 

De pups doen het hartstikke goed, levendig, speels en vrolijk. Sinds enkele dagen zijn ze van de pap af en eten nu alleen vlees. Ieder uit zijn | haar eigen bakje. Zo kunnen we goed zien dat ze allen evenveel krijgen. Wel hebben ze heel goed in de gaten dat, als ze snel hun eigen bakje leeg [vr]eten, ze bij broer of zus er naast nog wat uit het bakje kunnen proberen weg te snaaien. Daarom halen wij ze vanaf vandaag  per 2 uit de ren om te voeren. Maar de andere pups in de ren hebben dat goed in de gaten en protesteren luidkeels .... help waar zijn mijn oordoppen [ha, ha].

Vanochtend de pups weer een hele tijd los rond laten lopen. Terug in de ren vielen ze heerlijk in slaap. Voor mij een goed moment om portretjes van ze te maken. Zijn ze tenminste een stuk rustiger, al blijft het een hele onderneming. Maar het is gelukt.

 

[klik op 1e afbeelding om galerij te bekijken]

 

's Avonds. 'Waar is het feestje? Hier is het feestje!'. Geel kijkt me aan 'it wasn't me'. Wij lekker bankhangen voor de TV, de pups waren druk aan 't spelen in de ren. Toen werd het stil. Wij: lekker rustig zo, de batterijen zijn leeg. Ik ff kijken of er nog wat te zwabberen valt [pie of poe]. Whaa ..... Als ge maar leut het 'keukenrolpapier party' ... wie wil er 7 papierversnipperaars ??

[klik op afbeelding bekijken video]

 

 

 

  05-12-2021 - Vrij bewegen door de woonkamers

 

Ook al hebben de pups een mooie ruime puppyren tot hun beschikking, wat is er nu leuker om nog meer bewegingsvrijheid te krijgen. Lekker rennen en nieuwe dingen ontdekken. En dat niet alleen, het is wel zo fijn dat de pups mij niet voor de voeten lopen tijdens het schoonmaken. De stofzuiger vinden ze wel een lawaaiig ding en als die 'per abuis' dicht bij hen in de buurt komt, voelen ze de zuigkracht en zoeken een ander plekje om te gaan liggen. Aan de huisgeluiden storen ze zich niet. Ze slapen lekker door. Behalve ... als ik met hun  voerbakjes in de weer ben. Dan weten ze: 'het is etenstijd'. Geduld hebben ze niet. Wij willen nu ons eten ... krijs, krijs. Helaas je zult moeten wachten tot ik 7 bakjes gevuld heb.
Het zijn nu al echte doerrakjes die overal hun bekje in willen zetten om te onderzoeken wat het is. Maar oh wat kunnen ze ook heerlijke likjes geven. En ze zijn dol op de mensen die speciaal voor hen op knuffelvisite komen, wel merken ook zij dat de pups veel actiever en 'appiehappie' zijn. Het is echt genieten te zien dat de pups zich vrij en blij door de voor- en achterkamer bewegen.

 

[klik op afbeelding om video te bekijken]

 

Gezellig ... 'Met z'n a-a-allen'. Levensgevaarlijk die voet in de lucht Enoch, voor je het weet hangt er een pup aan ... Ik waag het er op om van de bank te gaan en het 7-tal beter in beeld te krijgen. Wat hebben ze een plezier, heerlijk heen en weer rennen van de voor naar de achter. Alle hoekjes worden verkend. Afgelopen week alle pups 1 voor 1 rond laten lopen om te zien hoe ze het op hun eigen pootjes ervaren. No problem, heerlijk achter je eigen neus aan ...

 

Ik poets en boen er vrolijk op los. 's Morgens eerst de puppyren, vervolgens de achterkamer zelf. Voor mijn eigen 'veiligheid' de pups los in de achterkamer en ik in de puppyren, anders heb ik 7 pups aan de dweilstok hangen, of ze hangen aan mijn pantoffels en enkels. Het is duidelijk dat ze zich uitstekend in de achterkamer. Hopelijk binnenkort naar buiten, lekker een frisse neus halen en weer nieuwe dingen te ervaren. Te koud is het buiten gelukkig niet, als het maar droog is.