Week 6 – L-nest 2024

Week 6  -  L-nest 2024


 

  27-04-2024 - Pups buiten en Pupknuffelen

 

We sluiten week 6 af met een dag waarop de pups heerlijk naar buiten kunnen. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Joepie, dat vinden wij puppies fantastisch.
's Middags komen Lieke en Bob uit Warmond langs voor hun 2e pupknuf, ook nu verhuizen wij van binnen naar buiten. De thermometer, zie vol in de zon hangt, geeft 24 C aan. Lieke en Bob hebben het maar druk met de pups, die is leuk, och deze is ook leuk en die ook. Eigenlijk komt het er op neer dat ze alle 9 super leuk zijn [ha, ha].

 

 

 

En dan komt het moment dat de buitenparty afgelopen is en Bob en Lieke afscheid gaan nemen. De pups moeten ook weer naar binnen voor een broodnodige pauze en hun rust. Voor het zover is mogen wij eerst nog een acapella koningsdag song aanhoren. Goed zooo ... al denkt Ayura er anders over, ik zoek wel een andere plek om te vertoeven ... beeldvullend ... pfff.

 

 

 

  26-04-2024 - Portretjes en visite

 

Van de K-9 Pack van Hajrah en Tiyo foto's gemaakt, close-up van de koppies en in de zit-houding. Ik was goed op gang en de pups ook, al was de ene beweeglijker dan de andere, maar dat is altijd het geval. Toen ik pup nummer 7 wou gaan vereeuwigen, deed mijn mobiel het niet meer. O jee, de batterij is leeg, dat wordt eerst de mobiel opladen. Dan vanmiddag de 2 laatsten nog even op de gevoelige plaat vastleggen. Het is gelukt, wel hier en daar ietsje wazig, maar ik was allang blij dat het zo mooi ging.

 

 

In de avond komen Carla, Jos en Edwin vanuit Zwolle langs om de pups voor de 2e keer te bezoeken. Zijn jullie er klaar voor om je tussen de enthousiaste pupseltjes te wagen? Gewoon er met z'n 2-en tussen gaan zitten, dan is het goed te doen. Tjee, wat al weer een verschil met 16 dagen geleden, de 1e pupknuf. Zo lekker aanhankelijk en vrij, onderzoekend en - onvermijdelijk - appie-happie hier, daar en overal [ha, ha].

 

 

 

  22 + 23-04-2024 - Buiten spelen, de Chipper RvB en bezoek

 

Gelukkig konden de pups deze 2 dagen ook naar buiten, dankzij de warmte van de zon en droge weersomstandigheden. Ze vinden het heerlijk om daar te vertoeven. Minder leuk vinden ze het wanneer ze weer naar binnen moeten, dus we kiezen voor het moment dat de meeste pups toe zijn aan een slaapje en brengen ze dan terug in de puppyren. Terwijl ze buiten zijn kan ik de ren weer op orde brengen. De zindelijkheidstraining op de bak gaat naar tevredenheid, al blijven er altijd momenten dat het er naast gaat, vooral wanneer er 4 tegelijk de bak in gaan, tja bakje vol, nou dan doe ik het maar op het zeil er naast [ha, ha] en na de nacht is het ff poot aan voor mij, terwijl de pups lekker in de achterkamer rondscharrelen en zich uitstekend vermaken. En dan volgt het ontbijt. Zo zeg wat kunnen ze [vr]eten. Het Energique vlees gemengd met een beetje water gaat er goed in, ze krijgen nu 4x per dag 8 schijven, nog even en de 9e schijf kan er ook bij, dan krijgen ze ieder 4x per dag 1 schijf vlees [= ca 100 gr]. Naar de sportschool hoef ik niet, powerliften doe ik met de puppies.

Dinsdagochtend de 23e gaat de deurbel, ik verwacht niemand, wellicht iemand met een collecte of zoiets ... dacht ik. Oeps, staat daar de Chipper van de Raad van Beheer ... Oh hallo ... uh ik dacht je komt morgen ... toch? O jee, blijkt ik heb het verkeerd in de agenda gezet. Vroeger blond, nu grijs ...
Voordeel is, heb ik woensdag de 24e een dagje 'vrij'.
De Chipper zet alles gereed en 1-voor-1 halen Enoch en ik een pup van buiten voor het inbrengen van zijn/haar chip en voor het afnemen van wangslijm met een wattenstaafje, waar het DNA-profiel voor iedere pup uit gemaakt wordt. Tevens krijgt elke pup nu zijn/haar stamboomnaam toegewezen, deze wordt aan het chipnummer van de pup gekoppeld. Te zijner tijd ontvang ik dan van de Raad van Beheer de stambomen van de 9 pups en het DNA-profiel. Het eigendomsbewijs wordt later, als de pups uitvliegen, rechtstreeks naar de nieuwe eigenaar van de pup per post verzonden. De meeste pups laten zich zonder gemor chippen en wangslijm afnemen, er zijn maar 2 pups die een piepje laten horen. Toppertjes hoor.

Koppeling stamboomnaam + pup:

 

De reutjes:
  • Donker Blauw:   Lee a Free Roaming Spirit
  • Licht  Blauw:       Leader of Snowdon Tracks
  • Paars:                    Lucky Boy at Loverslane
  • Donker Groen:    Labyrint Quest Crack It
  • Licht Groen:         Left-Rigt I am the Best
  • Rood:                     Lord of Frisian Lowland
  • Oranje:                  Lift me Up take me Higher
De teefjes:
  • Roze:   Lusious lips for Kisses
  • Geel:   LaLa Lands Legend Miamore

Op de beide middagen worden de pups weer vereerd met pupvisite uit Helmond en Roden, dat is altijd een feestje voor de pups, lekker aan tenen zitten, stiekem achter de rug aan een shirt trekken, veters lospeuteren en kijken wat je nog meer kunt uitvreten bij de visite. Maar ook likjes willen geven en lekker gekroeld worden, bevalt ze prima. Ik, ikke, nee ik wil graag aandacht ...

 

23e april - Angelique tussen de pupseltjes, met reeds veters die al door hen losgepeuterd zijn. Henk geniet van een bakkie leut.

 

 

24e april - Tineke en Regina hebben het makkelijker, tegelijk tussen de bollewollen, dat verdeelt wat meer.

 

 

  21-04-2024 - Voor 't eerst buiten

 

Zal ik het aandurven de pups naar buiten te doen? De voorspelling te verwachten buitentemperatuur klonk nogal laag. Maar even wachten tot de zon geheel op de tegels van het terras voor de schuifpui schijnt. Buienradar laat geen regen in de ochtend zien, dat scheelt. Ik zet de buitenren op, het waait niet overmatig breng allerlei spullen naar buiten in de ren en vervolgens de pups. Hoe zullen ze het ervaren? Ook Ayura, Esta, Hajrah en Jeelah zijn buiten. Jeelah hangt weer de clown uit. Ayura en Hajrah gaan er op in, Esta gaat met een speeltje aan de haal.
Het is even wennen voor de pups, maar dan komen ze los en gaan met elkaar, een speeltje en natuurlijk de kattenltunnel in de weer. Ik ben druk met de camera in de mobiel in de weer op deze eerste buitenervaring van de pups vast te leggen, voor zover ze niet steeds achter mij aanlopen, als ik mij verplaats en ik moet de zon in de rug houden. Ik ben blij dat de zon er is hoor, zo heerlijk dat de 9 witte spookjes naar buiten kunnen. Wel een beetje over de top wellicht, maar dan is er ook wat te bekijken. Maar afwachten wat het weer de aankomende week gaat brengen, maar 1 ding is zeker, ik ben wel klaar met die nattigheid ... pfff.
De foto's lijken klein (tumbnail), dus klik op de eerste foto en vervolgens met pijltje rechts voor de volgende, etc.

 

 

En nog enkele video's, enjoy!
Voor vergroting, klik op 4-kantje met ruitje er in rechtsonder.