Week 6

Week 6  -  I-nest 2020


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2020/07/20200710_190627-kopie.jpg

 

  16-07-2020 - Pupvisite

 

Margreet, Ward en Stijn treffen het. We kunnen heerlijk buiten genieten van de pups. Een ienieminie gesputter, maar dat stelt niet veel voor, we blijven lekker buiten zitten. De pups genieten van de aandacht, voor de knuffelaars is het hier en daar ff doorzetten. Pupje Roze heeft lak aan de dubbele knopen in Margreet haar veters en haalt deze vakkundig uit elkaar.

 

 

  15-07-2020 - De Chipper v/d Raad van Beheer

 

Een belangrijke dag voor de pups, de chipper van de Raad van Beheer komt langs om hun chip[nummer] in te brengen bij het linkerschouder onder de huid. En tevens wordt er wangslijm afgenomen. Uit dit wangslijm wordt het DNA-profiel voor iedere pup afzonderlijk getrokken en hiervan wordt een document gemaakt. De pups ondergaan het chippen en afnemen van het wangslijm zonder morren; toppertjes zijn het. Ook moesten wij nu de stamboomnaam aan de pups gegeven, deze naam is gekoppeld aan het chipnummer. Hierbij stellen wij aan u voor:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  13-07-2020 - Met z'n allen

 

Wauw dat wordt feest vandaag, heerlijke weersomstandigheden en pupvisite van Carola, Martin, Kay en Annika uit Leiden. Pups buiten onder de zonnekap in hun puppyren, en wij er met z'n allen onder de parasol er voor en genieten van de capriolen van de pups. Ondanks de onderzoekingsdrang van de pups met hun bekkies stappen ze dapper de ren in. Maar wat is er nu leuker dan lekker buiten de ren rond te huppelen. Eerst 3 reutjes, maar daar zijn de andere pups het niet mee eens. Zij wel en wij niet? Nou dan alle pups vrij in de tuin. Prachtig om te zien hoe ze genieten.

 

 

 

  12-07-2020 - Yehhhh weer naar buiten

 

Gelukkig kunnen de pups weer naar buiten. Deze keer echter wel in de buitenren want ... Enoch moet voor huis grasmaaien en Alja wil de puppyren binnen schrobben en boenen, dus geen toezicht als ze los achter huis rondscharrelen en hondenkwaad uitspoken.
Mmmm ... daar zijn ze het in eerste instantie helemaal niet mee eens. Ach gewoon 'negeren', went vanzelf. Voor de afleiding ook een nieuw speelattribuut er bij, de 'wiebel-wobbel' [fitniss balansplateau]. Deze wordt met argusogen bekeken, maar ze zijn stoer genoeg om er aan te ruiken en het aan te raken. Ook dit zullen ze snel genoeg een leuk speelobject gaan vinden. En natuurlijk hebben we de 7 witte spookjes weer gefilmd en gefotografeerd. Mr. Zilver zijn oogjes vallen al bijna dicht ... Zzzzz. Het 3-tal zijn  Mr. Blauw, Mrs. Roze en Mr. Groen. Foto's zijn een beetje gelig ivm zonnekap boven de pups.

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

[klik op afbeeldingen voor bekijken video's]

 

Het 'anti-haaienpak' kan aan. 7 x van die bekkies = bezoeken op eigen risico

 

 

 

  10-07-2020 - Lekkere [vr]eters

 

O, o, o, wat kunnen ze een keel opzetten als ze trek hebben. En het duurt wel even voor hun vleespap-prakje klaar is. Alles wordt afgemeten en afgewogen, dan nog prakken en mengen en verdelen in 7 afzonderlijke porties. 3 Pups eten buiten de ren en 4 pups in de ren. Anders wordt het een puinhoop en vliegen ze alle 7 als vliegen op de stron..... af, met als resultaat tig pootjes in de bakjes of een paar die net hetzelfde bakje eten in het vizier hebben. Ze lusten het maar wat graag, al blijft een mini toetje bij Ayura ook welkom. Ayura denkt daar heel anders over. Ze hipt alleen de ren in om te kijken of ze nog wat poepjes moet opruimen, jakkie ... nee dank je Ayura maar ik hoef geen kusje van je. Ligt er niets dan loopt ze een rondje door de ren met een sliert pups achter haar aan en springt behendig de ren uit. De pups hebben het nakijken en miepen teleurgesteld.

 

[klik op 1e afbeelding voor bekijken galerij]

 

Netjes 7 op een rij, het teefje in het midden tussen de 6 reutjes in

 

[klik op de afbeeldingen voor bekijken video's]

De bengeltjes versus ...

 

 

de engeltjes, totdat ik zelf de rust verstoor, dom, dom ...