Week 7

Week 7  -  J-nest 2021


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2021/12/20211211_142257-kopie.jpg

 

 

  12-12-2021 - Cursus volgen

 

Het leerproces gaat door. De pups krijgen een cursus 'afwashulp'. Aandachtig bekijken ze hoe dat in zijn werk gaat, onderdeel afwas inruimen, met het oog op de kerstdagen (let wel: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst).

 

[klik op afbeelding voor bekijken video]

 

 

  11-12-2021 - Fun voor 11 ZWHerders

 

De pups gaan nu verspreid over de dag een tijdje naar buiten. Vanochtend toen het er nog winters uitzag en vanmiddag zonder winterse sfeer. Dat het gras nat is kan hen niet deren. Lekker met de groten spelen of met elkaar of alleen op onderzoek uit. Lekker de energie kwijtraken. De meesten komen gelijk binnen als we ze roepen, maar er zijn er ook die nog langer buiten willen ronddollen en net doen of ze banaantjes in de oren hebben. Maar er is geen ontkomen aan, hup op de arm en naar binnen. Nog even een paar protest miepjes. Maar 'in now time' vallen ze in de kennel in slaap ... ZZZZzzzzz. Dankzij de vloerverwarming zullen ze snel weer opwarmen en opdrogen.

 

[klik op de eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

Dromen van belevenissen buiten, Zilver mist, verkiest de kattentunnel als slaapplaats.

 

[klik op afbeelding voor bekijken video]

 

Hou vast die bal Esta, ook al zitten ze jou op je kop. Ze zoeken er zelf maar 1, er liggen genoeg in het gras.

 

 

Daar komt rechts van mij kleine mr. Licht Blauw met de tennisbal in zijn bekkie langs scheuren ... toppertje !

 

 

  10-12-2021 - Naar de DA en naar buiten

 

's Middags staat de afspraak  bij de dierenarts [DA] om 16.00 uur gepland. De pups worden gevaccineerd, ze krijgen hun chip en EU-paspoort, ze worden gewogen én ondergaan een gezondheidsonderzoek: hartje luisteren, in de oortjes kijken, gebitje bekijken, buikjes controleren en bij de heren wordt gevoeld of de balletjes zijn ingedaald.

Voor de pups hun eerste autorit, zet ik de grote bench in de bestelbus en breng één voor één de pups in de bench. Ze laten het gelaten over zich heenkomen; top dat gaat mooi vlot. Ik start te auto, there we go ! Het blijft redelijk rustig tijdens de rit, hier en daar een miepje maar geen gekrijs, toppie. Bij de DA aangekomen worden met behulp van een assistent de pups van de auto overgebracht naar de behandelkamer. Ze struinen onderzoekend rond in de kamer. Dan komt de DA binnen en gaan we aan de slag. De chip inbrengen vinden alle pups minder fijn, tja das een dikke naald, zou ik ook niet fijn vinden. Op de vaccinatie wordt amper gereageerd, een paar brokjes doen wonderen. De pups willen nog wel even laten weten dat ze er zijn geweest, sommige laten een flinke plas achter op de vloer [ha, ha]. Zo ze zijn geprikt, beluisterd, bevoeld, aan alle kanten bekeken én gezond verklaard. We laden ze weer in de auto en ik tuf huiswaarts. Zowel op de heen- als de terugweg gaat het prima, geen van de pups heeft overgegeven.

 

[klik op de eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

De weging van de pups bij de DA laat de volgende gewichten zien:

 

 

 

De pups hebben de smaak te pakken én wederom een rustige zonnige ochtend. Na een stevige tuk, kijken ze door het raam van de schuifpui naar buiten en zien de andere 4 dames lekker achterhuis scharrelen. Nu ze net wakker zijn, zal er wel een pie of poe volgen. Snel de deur van de schuifpui open en hup daar gaan ze. En zo waar, na enige tijd worden de puppy'boodschapjes' keurig in het gras gedaan. Om te voorkomen dat een andere pup zich er op stort schep ik het gelijk weg. Wat dat aangaat zijn het echte viespeukjes hoor. Nou ze hebben dikke pret en gaan verder met waar ze gisteren gebeleven waren, kijken wat we nog meer kunnen ontdekken, al zal het niet altijd datgene zijn waar ik het mee eens ben [ha, ha].

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

 

  09-12-2021 - Voor het eerst naar buiten

 

Eindelijk. De zon schijnt, er staat geen harde wind en het heeft licht gevroren zodat het gras niet kleddernat is. We wagen de sprong, met z'n allen lekker naar buiten. De schuifpui en het deurtje van de puppyren open zetten. Eens kijken of ze uit zichzelf naar buiten huppelen. De eersten gaan zonder schroom naar buiten, ik help een paar die nog liggen te dutten een eindje op weg. Oh, wat is dit en oh de anderen zijn ook allemaal buiten, dan wij ook. Na de laatste pup buiten, snel de schuifpui weer dicht, ik stook liever niet voor de buitenlucht, 't gas is duur genoeg [ohhh]. De pups hebben 'in huis' achter zich gelaten, wauw wat is dit leuk zeg. Ze dartelen lekker rond en mengen zich tussen de 4 volwassen witten, moeke Hajrah, Esta, Ayura en Sjonah. Hajrah heeft het er maar druk mee. Doen de andere dames wel lief naar de pups? Sjonah vind ze wat druk maar doet het netjes. Esta vind het alleen maar leuk. En ook Ayura houdt zich lekker bezig met de pups. Ondanks de andere dames, weten de pups Hajrah wel te vinden, een slokje melk bij moeders is zooo lekker. Maar Hajrah heeft er geen trek in, dat gebungel van de pups onder haar buik, ze is er wel klaar mee.
Het is lang geleden dat we in deze periode van het jaar een nest hebben gehad. Is het niet te koud voor ze, vraag ik me af. Moet kunnen ze zijn nu 6+ week jong, gewoon niet te lang. Zo mooi hoe vrij ze zich bewegen en de hele tuin onderzoeken. We hebben het beleefd. Terwijl ik dit post, liggen ze lekker te slapen in de puppyren. Have fun met het bekijken van deze nieuwe ervaring voor het grut. Wat een belevenis voor ze.

 

[klik op eerste afbeelding voor bekijken galerij]

 

 

[Klik op de afbeelding om de video te bekijken]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net voor de pups in slaap vallen nog even de koppies op de foto .... behalve teefje Roze, die hield het niet langer vol. Nog een poging tot openen 1 oog.