Week 7 – L-nest 2024

Week 7  -  L-nest 2024


 

Nr. 9 ... Hide and seek

 

 

♥  05-05-2024 - Computer doet het weer

 

Dat was even pech, mijn computer ging stuk, wou niet meer opladen. Meegenomen door reparateur ter reparatie. Daar zit ik dan met ... lege handen. Kan niets meer op de website en facebook plaatsen, niet e-mailen etc. geheel onthand.
Maar wat een geluk einde middag zaterdag 4 mei wordt de computer weer terug gebracht en laad tie weer op. Toch geweldig dat hij de computer op zaterdagmiddag persoonlijk komt brengen, heeeeeel dankbaar voor.

Ondertussen niet stil gezeten en nog een paar laatste opnamens met de mobiel gemaakt van de 9 pupkes in deze week. Enjoy en op naar de laatste week, week 8.

 

 

 

♥  30-04-2024 - Naar de dierenarts

 

De pups zijn vandaag exact 6 wkn + 2 dagen jong en wij hebben een heel interessant uitje voor ze gepland. Om 10.45u hebben zij hun afspraak bij de dierenarts [DA]. Gelukkig komt collega fokker Gea mij helpen, want het valt niet mee om 9 feestneusjes in de bench te proppen, die achter in onze bestelauto staat. Maar met z'n 2-en gaat het een stuk beter en vlotter dan dit in mijn uppie te moeten klaren. Het is de eerste autorit voor de pups. Gea kijkt onder het rijden regelmatig achterom om te zien of het allemaal goed gaat en er niet toevallig gespuugd wordt door een pup. Alle 9 krijgen ze een dikke duim, geen 1 die het ontbijt er heeft uitgegooid. Bij de DA aangekomen zeulen wij alle pups naar de behandelkamer, tjee zeg die wegen er wel in, wat uiteindelijk uit de score op de weegschaal blijkt, de meeste zitten al dicht bij de 5 kg, enkele zijn goed op weg er naar toe. Alle noodzakelijke 'to do'-onderzoekjes worden verricht en de assistente zorgt er voor dat alle EU-paspoortjes worden ingevuld, terwijl de pups voor extra 'reuring' op de vloer zorgen, veters van de schoenen worden losgetrokken, ze ontdekken een snoer [ooooh], deze wordt snel veilig gesteld en naar het schijnt moet er ergens een mug zijn geweest, altijd handig zo'n 'hulp'pup die de vliegenmepper ter 'bek' neemt om die mug een koppie kleiner te maken. In een kastje liggen is leuk, achter de stoel neerploffen ook. Voor ons is het uitkijken, waar die huppeldoosjes zich steeds bevinden op de vloer. En wonder boven wonder er is er niet 1 die een pie of een poe op de vloer doet. Netjes !!!! Het is een hele onderneming zo'n DA-bezoek. Ik hanteert de pups, kan Gea mooi foto's maken. De dierenarts was super tevreden met de pups: de gewichten geweldig, hartjes, buikjes, gebitjes, oortjes, de hele reutemeteut was uitstekend. En tijdens het toedienen van de vaccinatieprik heeft geen van de pups gepiept, de topppers. Dat het voor de pups een positieve ervaring en een hele belevenis bij de DA is geweest, konden wij op de terugweg naar huis wel merken, ze waren muisstil ...ZZZZzzzzzzzzzzzz Thuisgekomen 'the gang of 9' weer uitgeladen, waarna ze in de puppyren lekker verder sliepen. THX Gea, geweldig dat je mij geholpen hebt en voor de foto's, mutch appriciated.

 

[klik op 1e foto voor vergroting, verder via pijltje rechts]

 

 

♥  29-04-2024 - Bezoek van Michiel en Lien, bazen van dekreu TIYO

 

Vandaag komen Michiel en Lien met de camper bij ons langs om de 9 puppekinderen van hun dekreu Tiyo te ontmoeten en te bewonderen. Papa Tiyo zelf had een afspraak bij de Trimsalon in Zwolle bij Roxanne (kennel Flashing Jewel], zo konden Michiel en Lien het mooi combineren met een bezoekje aan ons. Ook zij vonden de pupjes er geweldig uitzien, mooi zwart pigment, mooie fluffy vachtjes en hoe open en vrij ze zich gedroegen tijdens het pupknuffelen. Terecht super trots op Tiyo en Hajrah hun pupkinderen. We hebben een heel gezellige middag gehad en genoten van hun bezoek. Zo fantastisch dat ze langs zijn gekomen.