Week 7

Week 7  -  K-nest 2023


Hello it's me 'DRACULINA'

 

 

♥  01-03-2023 - Naar de dierenarts

 

De pups zijn vandaag exact 7 weken jong en wij hebben een heel interessant uitje voor ze gepland. Om 11.00u hebben zij hun afspraak bij de dierenarts [DA]. Gelukkig komt Gonda mij helpen, want het valt niet mee om 8 feestneus pups in de bench te proppen, die achter in onze bestelauto staat. Maar met z'n 2-en gaat het een stuk beter dan dit in mijn uppie te moeten klaren. Het is de eerste autorit voor de pups, dus Gonda kijkt onder het rijden regelmatig achterom om te zien of het allemaal goed gaat. Oeps ... toch eentje die gespuugd heeft [bij zus Roze op de rug]. Helaas niet kunnen zien wie van de pups heeft gespuugd. Bij de DA aangekomen extra hulp van assistenten en alle pups in de behandelkamer gezet, tjee zeg de wegen er wel in, wat inderdaad uit de score weegschaal blijkt. Alle noodzakelijke 'to do'-zaken worden verricht, terwijl de pups voor wat extra 'muziek' zorgen. Het is een hele onderneming hoor zo'n DA-bezoek. Gonda hanteert de pups, kan ik mooi foto's maken. Dat het voor de pups een hele belevenis was bij de DA konden wij op de terugweg naar huis wel merken, ze waren .... stil.

 

 

 

♥  28-02-2023 - Karaktertestjes

 

Vanmiddag vindt het plaats, de karaktertestjes. De pups zullen ieder afzonderlijk in een voor hen onbekende zaal in het Dorpshuis tegenover ons huis door een voor hen onbekende persoon, tester Isis, worden worden getest. Zooo spannend, hoe zullen ze het op eigen pootjes doen? Gelukkig is Enoch ook thuis, kan hij mooi helpen met het brengen en halen van de pups van en naar de zaal. Wij mogen niet aanwezig zijn bij de testen daar wij een te grote afleiding voor de pups zijn.
14.30u was de eerste pup aan de beurt en ca 17.00u was de laatste klaar. Daarna met Isis tot 18.33u om tafel gezeten om te vernemen wat zij van de pups vond en bij wie een pup het best zou passen. Isis was heel tevreden over de pups hun prestaties en was aangenaam verrast hoe goed iedere pups haar volgende en dat ze zo mensgericht waren. Tijdens onze evaluatie kwamen ook de volwassen bij ons in de kamer en ook hen vond ze heerlijke vrije en spontane honden, dat had ze bij de ZWHerder wel anders meegemaakt liet ze weten. Tjee zeg ik liep bijna naast mijn schoenen door haar compliment over onze 'momenteel 15' witjes in huis. En als verrassing had Isis ook nog een paar foto's gemaakt van testjes.

 

1 Het openen en neerzetten van de paraplu / 2 plotseling een blikje op de grond laten vallen / 3 heeft de pup belangstelling voor een speeltje / 4 met halsbandje + lijn de tester volgen / 5 Na gedane arbeid ga ik er lekker bij liggen [ha,ha]

 

 

 

 

♥  25-02-2023 - Binnen en buiten vertoeven

 

Vanochtend hebben de pups weer visite gehad, 3 mens sterk uit Delfzijl. Zooo gezellig ... oeps... helaas is aankomende pupbaas Arno gewond geraakt tot bloedens toe. Even pauze en een bakkie leut en het bloed stelpen met keukenpapier. Ik had je nog zo gezegd: bewapen je tegen de 8 'dracula's'! No swet, ik stap straks zo weer de ren in, kijk daar houd ik van, the real spirit. Na de visite tijd voor een goed gevuld bakje vlees en een tukje. Tukje-time wordt korter en korter, ze hebben al een vlot ladende batterij. Even wat opnamens maken van het de pups, die zich prima vermaken met elkaar en de speeltjes, waarna ze wederom een slaapje doen.
Ondertussen zit ik te bedenken hoe en waar ik de buitenkennel kan opbouwen. Daar waar deze normaliter staat ligt nog een behoorlijke plas water, wat ondanks de heerlijke zonneschijn niet snel verdwijnt. Ik heb het uitgevogeld hoe de ren te plaatsen. Kom bollewolletjes op naar buiten en genieten van de zon en frisse lucht.

 

 

[klik op afbeelding voor bekijken video via Youtube]

 

Having fun binnen in de puppyren

[2 middelste video's klik op afbeelding voor bekijken via Youtube]

 

 

♥  23-02-2023 - Portretje time

 

Weet je wat, laat ik weer eens portretjes van de pups maken. Daar hebben wij pups helemaal geen geduld voor, hopelijk jij wel Alja ? Nou dat was wel een bevalling hoor. Van voor naar achter, van links naar recht, behalve stil zitten of stil liggen. Maar de volhouder wint ... 2 foto's van elke pup op leeftijd 6 weken + 1 dag.
Deze keer de eerst de 5 reutjes gevolgd door de 3 teefjes.