Week 1

Week 1  -  H-nest 2019


Ayura en haar pups doen het goed. Ze drinken vaak en gretig en kunnen alle 9 een tepel bemachtigen. Dit vereist voor Ayura dat ze zo plat en gestrekt mogelijk gaat liggen, zodat de pups goed bij de tepels kunnen komen. De pups duwen met hun pootjes tegen de tepellijst en met hun koppies maken ze trekkende bewegingen om de melkstroom op gang te brengen. Wanneer de melk beschikbaar komt is het aan de pups te horen. Ze maken neuriënde zanggeluidjes en zuigen er op los. Wordt de melk voorraad minder, dan ontstaat er een drukte van je welste, de pups proberen fanatiek een andere tepel te bemachtigen. Ontzien daarbij broers en zussen niet en proberen zelfs de ander van een tepel af te duwen. Dit levert nogal wat ontstemmend gekrijs op. Tja, je kunt het proberen toch, ieder voor zich als het om een slokje gaat. Zijn de buikjes vol, dan valt de één na de ander in slaap en zijn ze even muisstil. Als er gedroomd wordt laten ze diverse kreetjes en kir-geluidjes te horen. Zo leuk om ze te te observeren.

De geboorteaangifte en de 9 door ons gekozen stamboomnamen zijn bij de Raad van Beheer [RvB] ingediend.
In wk 5 of 6 komt de chipper van de RvB langs voor het inbrengen van de chip bij de pups. Op dat moment krijgt iedere pup zijn eigen stamboomnaam, die aan de ingebrachte chip gekoppeld wordt. Door de RvB wordt de voor iedere pup de eigen stamboom vervaardigd.

 

  De stamboomnamen

 

Teven:

  • Fan Sjonah-Mae Hello it's me Hajrah
  • Fan Sjonah-Mae Have and to Hold Hoja
  • Fan Sjonah-Mae Heart to Heart Hesta
  • Fan Sjonah-Mae Home sweet Home Hera
  • Fan Sjonah-Mae Happy go Lucky Houna
  • Fan Sjonah-Mae How do you do Hymala

 

Reuen:

  • Fan Sjonah-Mae Huge Huggybear
  • Fan Sjonah-Mae Honorable Hero
  • Fan Sjonah-Mae Handsome Hunk

 

 

  20-05-2019 - Pupdate week 1

 

De pups zijn vandaag 1 WK jong. Ze zijn levendig, buikschuiven behendig door de werpkist en groeien goed. De 3 slangen in de kist zijn populair bij de pups. Er tegen aan liggen, er onder liggen of overheen hangen en bij voorkeur kris-kras door de kist manouvreren. Ook het vetbed blijft nooit netjes liggen, regelmatig liggen ze er naast of zelfs er onder te dutten.
De pigmentjes op de neusjes, lippen en de voetzooltjes zijn al mooi zwart gekleurd. Reutje paars heeft nog steeds een beetje groezelige kleurvacht, hij werd als 'Hulkje' geboren, doordat hij in het vruchtwater had gepoept [ohhh], dit trekt na verloop van tijd gewoon weg en wordt ook zijn vacht wit.

Hieronder de portretjes, eerst de 6 teefjes: roze, geel, oranje, zilver, rood en zwart, gevolgt door de 3 reutjes: blauw, groen en paars. En de gewichten van iedere pup na 1 week.

 

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

 

 

 

 

  19-05-2019 - Portretjes

 

Zullen we de pups in de handen nemen om op de foto te zetten? Ja leuk ...... Ze wriemelen alle kanten op en de koppies van van links naar rechts, op en neer. Hoezo foto maken, wij willen drinken ! Pfff van iedere pup toch nog een foto overgehouden, ha, ha. Nu de 3 boy's als eerste 3, daarna de 6 girls.

 

 

 

 

15 t/m 17-05-2019 - De 9 pups op volgorde geboorte

 

Ayura is zo wijs met haar kroost. Naast de vele voedingen zorgt zij er voor dat het ontlasten door de pupjes goed op gang komt, door de buikjes en kontjes te poetsen. De andere honden mogen van Ayura nog niet kennismaken met de pups. Als die om de hoek van de deur koekeloeren, krijgen ze een grom naar hun hoofd, de boodschap wordt gerespecteerd. Als Ayura naar buiten wil voor een plasje en poepje, dan ziet 'oma' Sjonah haar kans en gaat snel naar de pups, stapt in de werpkist en likt de pupjes. Wil Ayura weer naar binnen, dan roepen wij Sjonah eerst terug.

 

Aan de melkbar bij Ayura

1. Teefje Roze

2. Reutje Blauw

3. Reutje Groen

4. Teefje Geel

5. Reutje Paars

6. Teefje Oranje

7. Teefje Zilver

8. Teefje Rood

9. Teefje Zwart

previous arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider