Estayah

Fan Sjonah-Mae Elegant Estayah


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2018/10/Honden_Esta.jpg

Estayah is de dochter van onze Ayura x A Star is Born Las Kornas en pup van ons E-nest 2016.

Estaya is een beweeglijke, levendige en energieke teef. Ze heeft een geweldig donker pigment en zelfs zwarte nagels en witte langstok vacht. Ze is gek op ons en haar roedelgenoten, vreemde honden vindt ze eng [als pup en jonge hond nare ervaringen gehad] . Visite wordt samen met de anderen vriendelijk begroet en besnuffeld, waarna ze genoeglijk haar eigen plekje weer opzoekt.

Wij hebben met Estayah op de hondenschool puppycursus gevolgd en een tijdje ringtraining met haar gedaan, waar ze geen plezier aan had [andere honden te eng].

Estayah geniet er volop van om met haar neus aan het werk te zijn, tijdens wandelen wordt het gras minitieus gescand. Voor haar zijn de praktijkspeurlessen door de bossen van Beetsterzwaag een geweldige activiteit. Ze gaat vol voor het spoor volgen, voor Alja als geleider een echte work-out haar bij te houden.
Wandelen we langs water, geheid dat ze er in ploempt en als een natte vaatdoek thuis komt. Verder is ze gek van ballen; balgooien kan haar nooit lang genoeg duren [helaas voor haar, ons wel]. Maar ook andere objecten neemt ze zonder meer in haar bekkie, of het nu een werpblok, pantoffel of grote hamer is, kijk eens wat ik kan. Maar nog leuker is de boel op stelten zetten in de achtertuin. Hajrah en Ayura uitdagen en overal en nergens vastpakken, waarbij ze met z'n allen aan het ouwehoeren slaan, waarbij ze al blaffend en grommelend [oeps] elkaar achterna zitten. Het is me een portret.

En oh wat heeft ze altijd een plezier met de pupjes, die vindt ze echt het einde en andersom net zo.

Aangezien wij haar karakter [helaas] niet stabiel genoeg vinden, gaan wij met Esta geen nestjes fokken, wel blijft ze gezellig bij ons en haar roedel.

Algemene info

 

Geboren: 07-11-2016
Ouderhonden: M: Fan Sjonah-Mae Ayura Blanc
V: A Star is Born Las Kornas
Gezondheid: MDR-1 +|+ [vrij]
DM +|+ [vrij]

M: Fan Sjonah-Mae Ayura Blanc

//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/01/Estayah_Moeder_Ayura.jpg

A Star is Born Las Kornas

//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/01/Estayah_Vader_Dali.jpg

//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/01/IMG_0694-kopie.jpg

Estayah samen met de pups 'having lots of fun'