Wij zijn …

Wij zijn ...


Wij zijn Enoch en Alja en wonen met onze Zwitserse Witte Herders in het landelijk gelegen dorp Siegerswoude. Een prachtig buitengebied met in de nabijheid veel bossen met ruime wandelmogelijkheden.

Naar aanleiding van een inbraak in onze [vorige] woning besloten wij een hond te nemen. Onze voorkeur lag bij de rasgroep herdershonden. Voor ons was het belangrijk dat het een herdershond werd, die er qua bouw nog natuurlijk uitzag [geen afvallende rug]. Na veel onderzoek te hebben verricht, kwamen wij uit bij de Zwitserse Witte Herder.
In eerste instantie vielen wij natuurlijk voor de prachtige verschijning van de witte. En na ons goed te hebben ingelezen over dit ras, was het plaatje Zwitserse Witte Herder voor ons compleet en zijn we op zoek gegaan naar een fokker. Deze bleek op 15 min. afstand van ons te wonen. Er heen voor kennismakingsgesprek; bleken Alja en fokster Aeltsje elkaar nog van 'vroeger' te kennen. Dat Aeltsje ook een hondenschool had kwam heel goed uit, 2 vliegen in 1 klap.

 

v.l.n.r. Sjonah | Niemo | Ayura | Leroy

Na een halfjaar gewacht te hebben op een nest pups en 7 weken pupknuffelen kwam in 2007 onze eerste Zwitserse Witte Herder reu Leroy bij ons. Na een jaar besloten wij een maatje voor Leroy te nemen en dit werd reu Niemo.
Het leek Enoch ontzettend leuk ook een teefje aan het 2-span toe te voegen en zo kwam in 2010  Sjonah-Mae erbij.

Alle drie Zwitserse Witte Herders komen bij dezelfde fokker vandaan. En daar wij met onze 3 witten ook bij haar de gehoorzaamheidscursussen op de hondenschool volgenden, aan behendigheid en flyball deden, hadden wij veel contact met elkaar. Dit heeft er mede toe geleid dat wij werden besmet met het 'fok-virus'. Bij Aeltsje stage gelopen bij de geboorte van nesten pups en wat er al zo bij komt kijken, dus alle ins- en- outs meegekregen wat fokkerij betreft.

Alvorens met Sjonah te kunnen fokken, moest zij eerst fokgeschikt gekeurd worden. Vervolgens hebben wij bij de Raad van Beheer onze kennelnaam geregistreerd. In 2013 was het zover en hebben wij ons eerste nestje pups met Sjonah-Mae gefokt. Uit dit A-nest hebben wij haar dochter Ayura aangehouden. Ook Ayura is fokgeschikt bevonden en van haar hebben wij haar dochter Estayah gehouden. Uit ons H-nest van Ayura is teefje Hajrah bij ons blijven wonen. Hajrah is ook goedgekeurd voor de fok.

Ondertussen hebben wij met Sjonah-Mae en Ayura al nestjes gefokt en beide dames genieten nu van hun pensioen. Wij zijn voornemens nog enkele nestjes met Hajrah te fokken, iedere keer genieten wij weer van de puppy periode van de Zwitserse Witte Herder bollewolletjes en de pupvisites.

Bent u geïnteresseerd in een pup van onze kennel, bekijk onze website voor informatie en bij de Pupverwachting wanneer wij weer een nestje pups gepland hebben. Via de pagina Contact kunt u ons een berichtje sturen of telefonisch contact opnemen, zodra de combinatie teef X reu op de website staat vermeld.

Leroy [L] en Niemo [R]