Wij zijn …

Wij zijn ...


Wij zijn Enoch en Alja en wonen met onze Zwitserse Witte Herders in het landelijk gelegen dorp Siegerswoude. Een prachtig buitengebied met in de nabijheid veel bossen met ruime wandelmogelijkheden.

Naar aanleiding van een inbraak in onze [vorige] woning hebben wij besloten een hond te nemen. Na veel onderzoek te hebben verricht, kwamen wij uit bij de Zwitserse Witte Herder.
In eerste instantie vielen wij natuurlijk voor de prachtige verschijning van de witte. En na ons goed te hebben ingelezen was het plaatje Zwitserse Witte Herder voor ons compleet en zijn we op zoek gegaan naar een fokker, deze bleek op 15 min. afstand van ons te wonen. Er heen voor kennismakingsgesprek, bleek Alja de fokster Aeltsje nog van 'vroeger' te kennen. Dat Aeltsje ook een hondenschool had kwam heel goed uit, 2 vliegen in 1 klap.

 

Na een halfjaar gewacht te hebben op een nest pups en 7 wkn pupknuffelen kwam in 2007 onze eerste Zwitserse WItte Herder reu Leroy bij ons. Na een jaar besloten wij een maatje voor Leroy te nemen en dit werd reu Niemo.
Het leek Enoch onzettend leuk ook een teefje aan het 2-span toe te voegen en zo kwam in 2010  Sjonah-Mae er.

Alle drie Zwiterse Witte Herders komen bij dezelfde fokker vandaan. En doordat wij onze de 3 witten ook bij haar de gehoorzaamheidscursussen op de hondenschool volgenden, aan behendigheid en flyball deden, hadden wij veel contact met elkaar. Dit heeft er mede toe geleid dat wij werden besmet met het 'fok-virus'. Bij Aeltsje stage gelopen bij geboorte van nesten pups en wat er al zo bij komt kijken, dus alle ins-en- outs meegekregen wat fokkerij betreft.

Alvorens met Sjonah te kunnen fokken, moest zij eerst fokgeschikt gekeurd worden. Vervolgens bij de Raad van Beheer onze kennelnaam geregistreerd.
In 2013 was het zover en hebben wij ons eerst nestje pups met Sjonah-Mae gefokt. Uit dit A-nest 2013 hebben wij haar dochter Ayura aangehouden.
Ook Ayura is fokgeschikt gekeurd en van haar E-nest in 2016, hebben wij haar dochter Estayah gehouden.
Ondertussen hebben wij met Sjonah-Mae en Ayura al nestjes gefokt en genieten wij iedere keer weer van de Zwitserse Witte Herder bollewolletjes en de pupvisites van de mensen voor wie een pup beschikbaar is.