Wij zijn …

Wij zijn ...


Wij zijn Alja en Enoch, en wonen met onze Zwitserse Witte Herders in het landelijk gelegen dorp Siegerswoude. Een prachtig buitengebied met in de nabijheid veel bossen met ruime wandelmogelijkheden.

v.l.n.r. Sjonah | Niemo | Ayura | Leroy

 

Naar aanleiding van een inbraak in onze [vorige] woning besloten wij een hond te nemen. Onze voorkeur lag bij de rasgroep herdershonden. Voor ons was het belangrijk dat het een herdershond werd, die er qua bouw nog natuurlijk uitzag [geen afvallende rug]. Na veel onderzoek te hebben verricht, kwamen wij uit bij de Zwitserse Witte Herder.
In eerste instantie vielen wij natuurlijk voor de prachtige verschijning van de witte. En na ons goed te hebben ingelezen over dit ras, was het plaatje Zwitserse Witte Herder voor ons compleet en zijn we op zoek gegaan naar een fokker. Deze bleek op 15 min. afstand van ons te wonen. Er heen voor kennismakingsgesprek; bleken Alja en fokster Aeltsje elkaar nog van 'vroeger' te kennen. Dat Aeltsje ook een hondenschool had kwam heel goed uit, 2 vliegen in 1 klap.

Na een halfjaar gewacht te hebben op een nest pups en 7 weken pupknuffelen kwam in 2007 onze eerste Zwitserse Witte Herder reu Leroy bij ons. Na een jaar besloten wij een maatje voor Leroy te nemen en dit werd reu Niemo.
Het leek Enoch ontzettend leuk ook een teefje aan het 2-span toe te voegen en zo kwam in 2010  Sjonah-Mae erbij.

Alle drie Zwitserse Witte Herders komen bij dezelfde fokker vandaan. En daar wij met onze 3 witten ook bij haar de gehoorzaamheidscursussen op de hondenschool volgenden, aan behendigheid en flyball deden, hadden wij veel contact met elkaar. Dit heeft er mede toe geleid dat wij werden besmet met het 'fok-virus'. Bij Aeltsje stage gelopen bij de geboorte van nesten pups en wat er al zo bij komt kijken, dus alle ins- en- outs meegekregen wat fokkerij betreft.

[klik op de 1e foto voor vergroting]

Us Thûs [ons thuis]

 

Alvorens met Sjonah te kunnen fokken, moest zij eerst fokgeschikt gekeurd worden bij de rasvereniging. En bij de Raad van Beheer hebben wij onze kennelnaam 'Fan Sjonah-Mae' laten registreren. In 2013 was het zover en hebben wij ons eerste nestje pups met Sjonah-Mae gefokt. Uit dit A-nest hebben wij haar dochter Ayura aangehouden. Ayura voldeed aan alle eisen van de rasvereniging en werd fokgeschikt verklaard. Van het H-nest van Ayura, is teefje Hajrah bij ons blijven wonen. Ook Hajrah doorliep glansrijk de fokgeschiktheidskeuring. Van haar eerste nest J-nest hebben wij teefje Jeelah aan onze roedel toegevoegd, zij is tijdens de fokkeuring ook goedgekeurd.
Van ons K-nest hebben wij reu Kohdy aangehouden met de hoop hem t.z.t. te kunnen inzetten als dekreu. Kohdy heeft zijn thuis bij Gonda en Jurrie en zijn witte maat Duka van ons D-nest.

Wij zijn voornemens nog nestjes met Hajrah en haar dochter Jeelah te fokken. Elke keer genieten wij weer van de puppy periode van de Zwitserse Witte Herder bollewolletjes en de pupvisites.

Bent u geïnteresseerd in een pup van onze kennel, bekijk onze website voor informatie en bij de Pupverwachting wanneer wij weer een nestje pups gepland hebben. Via de pagina Contact kunt u ons een berichtje sturen of telefonisch contact opnemen, zodra de combinatie teef X reu op de website staat vermeld.

Ayura geniet nu van haar pensioen. Helaas hebben wij ondertussen afscheid moeten nemen van onze Sjonah-Mae 13,4 jr, Leroy 13,5 jr en Niemo 10,2 jr.

Leroy [L] en Niemo [R]