Fokkerij

Fokkerij


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/01/WS_Fokkerij.1.jpg

Sinds 2013 fokken wij 1 of 2 keer per jaar een nestje Zwitserse Witte Herder pups, met ouders die een verantwoorde combinatie zijn. Kijk voor onze eerstvolgende nestplanning op de pagina Pupverwachting.

Onze teefjes zijn op gezondheid getest: HD, ED, MDR-1 en DM. Tijdens de fokgeschiktheids-keuring van de rasvereniging ZWHVN zijn zij goedgekeurd op raskenmerken, vermeld in de rasstandaard voor de Zwitserse Witte Herder, door twee exterieurkeurmeesters van de Raad van Beheer [=RvB] en tevens hebben zij de gedragstest afgelegd, waarbij een gedragskeurmeester RvB hen heeft beoordeeld. Onze teefjes zijn fokgeschikt verklaard. Wij fokken alleen met voor de fok goedgekeurde ouderdieren.

Onze kennelnaam hebben wij in 2012 ingediend bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, het overkoepelend orgaan voor rashonden in Nederland, en is goedgekeurd.

Wij zijn lid van 2 rasverenigingen voor de Zwitserse Witte Herder in Nederland:

♦  ZWHVN - Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland
♦  RZWH - Rasclub voor de Zwitserse Witte Herder

Wij fokken conform het Verenigingsfokreglement van de ZWHVN.

 

Als u aangeeft interesse te hebben voor een pup van onze kennel, nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek en kunt u onze honden ontmoeten. Tijdens het gesprek krijgt u informatie over het ras, onze fokwijze en de pupverwachting | -periode. Ook kunt u dan de documenten [stamboom en gezondheidsonderzoeken] van de ouderhonden inzien. En hebt u vragen, dan kunt u deze aan ons stellen. Hebt u een goed gevoel over het gesprek, dan kunt u aangeven of uw aanmelding op de geïnteresseerdenlijst opgenomen kan worden. Ook is het mogelijk dat u of wij hiervan afzien.

 

Het fokken is een proces dat uit meerdere stappen bestaat, met tussen de stappen een periode van onzekerheid en [af]wachten. Wij werken met levende have, de natuur bepaald. U staat als geïnteresseerde bij ons op de lijst en of er een pup beschikbaar voor u zal zijn, hangt o.a. mede af van factoren tijdens een pupverwachting:

  Verloopt de loopsheid zoals het normaliter gaat
  Resulteren de dekkingen tot dracht
  Draagt de teef de zwangerschap van 9 weken uit
  Gaat bij de bevalling alles naar wens
  Wat is het aantal pups en hoe is de verdeling reutjes | teefjes
  Zijn alle geboren pups gezond en sterk genoeg en blijft het aantal hetzelfde.
  Bent u eventueel flexibel in een switch, indien er te weinig pups met het geslacht van uw voorkeur zijn geboren.

 

Onze ervaring is dat de mensen die op onze geïnteresseerdenlijst staan vol verwachting uitkijken naar informatie van ons over het moment van de loopsheid van de teef, de dekkingen, wat de echo laat zien, etc. Wij stellen u hiervan op de hoogte. Dat wij hierop leuke, hartelijke en enthousiaste reacties krijgen is logisch, men leeft en zwangert gewoon met ons en de teef mee [ha, ha].

Ontvangen wij summier of geen reactie op onze berichtjes, dan interpreteren wij dit als 'geen interesse meer' of als 'ergens anders voor een pup gegaan' en verwijderen de NAW-gegevens van onze lijst, zonder berichtgeving.

Want, ondanks dat wij vragen ons op de hoogte te stellen als u zich bedenkt, of dat de interesse voor een pup niet meer relevant is, wordt dit toch wel eens wordt 'vergeten'.

Als iemand afvalt is er een kans dat een andere geïnteresseerde die eerst 'buiten de boot viel' toch nog in aanmerking kan komen.

 

Hebt u vragen over het ras of wilt u informatie over onze pupverwachting, laat het weten via het contactformulier, e-mail of bel ons: Contactpagina. Wij staan u graag te woord.


//sjonah-mae.nl/wp-content/uploads/2019/01/WS_Fokkerij_IMG_9574.jpg