Fokkerij
Sinds 2013 fokken wij 1 of 2 keer per jaar een nestje Zwitserse Witte Herder pups, met ouders die een verantwoorde combinatie zijn. Kijk voor onze eerstvolgende nestplanning op de pagina Pupverwachting.
Onze teefjes zijn op gezondheid getest: HD, ED, MDR-1 en DM. Tijdens de fokgeschiktheids-keuring van de rasvereniging zijn zij gekeurd op raskenmerken vermeld in de rasstandaard voor de Zwitserse Witte Herder en gedrag door twee exterieurkeurmeesters van de Raad van Beheer [=RvB]. De teefjes waar wij mee fokken zijn alle fokgeschikt verklaard. Wij fokken alleen met voor de fok goedgekeurde ouderdieren.
Onze kennelnaam hebben wij in 2012 ingediend bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland, het overkoepelend orgaan voor rashonden in Nederland, en is goedgekeurd.
Wij zijn lid van de rasvereniging voor de Zwitserse Witte Herder in Nederland:
♦ VZWH - Vereniging Zwitserse Witte Herder
Wij fokken conform het Verenigingsfokreglement van de VZWH.
Hebt u aangegeven interesse te hebben voor een pup van onze kennel, dan nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek als de dekkingen hebben geresulteerd in dracht en kunt u onze honden ontmoeten. Tijdens het gesprek krijgt u informatie over het ras, onze wijze van fokken en de pupverwachting | -periode. Ook kunt u de documenten van de ouderhonden inzien. En hebt u vragen, dan kunt u deze aan ons stellen. Hebt u een goed gevoel over het gesprek, dan kunt u aangeven of uw aanmelding op de geïnteresseerdenlijst gehandhaafd kan blijven. Ook is het mogelijk dat u of wij hiervan afzien.
Het fokken is een proces dat uit meerdere stappen bestaat, met tussen de stappen een periode van onzekerheid en [af]wachten. Wij werken met levende have, de natuur bepaald. U staat als geïnteresseerde bij ons op de lijst en of er een pup beschikbaar voor u zal zijn, hangt o.a. mede af van factoren tijdens een pupverwachting:
♦ Verloopt de loopsheid zoals het normaliter gaat
♦ Resulteren de dekkingen tot dracht
♦ Draagt de teef de zwangerschap van 9 weken uit
♦ Gaat bij de bevalling alles naar wens
♦ Wat is het aantal pups en hoe is de verdeling reutjes | teefjes
♦ Zijn alle geboren pups gezond en sterk genoeg en blijft het aantal hetzelfde.
♦ Bent u eventueel flexibel in een switch, indien er te weinig pups met het geslacht van uw voorkeur zijn geboren.
Onze ervaring is dat de mensen die op onze geïnteresseerdenlijst staan vol verwachting uitkijken naar informatie van ons over het moment van de loopsheid van de teef, de dekkingen, wat de echo laat zien, etc. Wij stellen u hiervan op de hoogte. Dat wij hierop leuke, hartelijke en enthousiaste reacties krijgen is logisch, men leeft en zwangert gewoon met ons en de teef mee [ha, ha].
Ontvangen wij summier of geen reactie op onze berichtjes, dan interpreteren wij dit als 'geen interesse meer' of als 'ergens anders voor een pup gegaan' en verwijderen de NAW-gegevens van onze lijst, zonder berichtgeving.
Want, ondanks dat wij vragen ons op de hoogte te stellen als u zich bedenkt, of dat de interesse voor een pup niet meer relevant is, wordt dit toch wel 'vergeten'.
Als iemand afvalt is er een kans dat een andere geïnteresseerde die eerst 'buiten de boot viel' toch nog in aanmerking kan komen voor een pup.
Hebt u vragen over het ras of wilt u informatie over onze pupverwachting, laat het weten via het contactformulier, e-mail of bel ons: Contactpagina. Wij staan u graag te woord.